سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

آزادی موقت دو تن از شهروندان بهائی بازداشت شده در شیراز با قرار وثیقه

0
731

fihmdhk hdvhk nv fhcnhaj .jpgروز پنج شنبه، ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۷, نیلوفر حکیمی و احسان محبوب راه‌وفا، از شهروندان بهائی ساکن شیراز که از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌بودند، با قید وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، دو تن از شهروندان بهائی ساکن شیراز به نام‌های “نیلوفر حکیمی” و “احسان محبوب راه‌وفا”، روز پنج‌شنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۷ با قید وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه به صورت موقت آزاد شدند. لازم به ذکر است، نیلوفر حکیمی و احسان محبوب راه‌وفا، به ترتیب در تاریخ‌های شنبه ۱۴ مهرماه و شنبه ۲۴ شهریورماه در شیراز از سوی اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد‌ه‌بودند. پیش از این نیز سه شهروند بهائی به نام‌های نورا پورمرادیان ، سودابه حقیقت و الهه سمیع زاده هر کدام با قید وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند. در کرج اما طی روزهای اخیر یک شهروند بهائی دیگر به نام “پروان معنوی” بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. او ششمین نفری است که در ماه گذشته در کرج بازداشت شده است. نوید بازماندگان و همسرش بهاره قادری، الهه سمیع زاده، احسان محبوب راه وفا، نورا پورمرادیان و سودابه حقیقت، نام شش شهروند بهائی است که ۲۴ و ۲۵ شهریور در شیراز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شدند. حقوق بشر در ایران در گزارشات معتددی از بازداشت این شهروندان در اصفهان اطلاع رسانی کرده  بود.

همچنین روز جمعه ۲۶ مردادماه سال جاری نیز شش تن دیگر از شهروندان بهائی شیراز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند.

کوروش روحانی، نگار میثاقیان، محبوب حبیبی، درنا اسماعیلی، پژمان شهریاری، هومن اسماعیلی شش شهروند بهایی ساکن شیراز توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات (پلاک ۱۰۰ ) منتقل شدند. گفته شده نگار میثاقیان، هومن اسماعیلی و درنا اسماعیلی پس از ساعاتی بازجویی به صورت موقت آزاد شدند.

این شهروندان بهائی، جزو ۲۴شهروند بهایی بودند که ۲۶ مردادماه در حین برگزاری یک مراسم مذهبی در باغی در شیراز متعلق به کوروش روحانی بازداشت شده‌بودند.

“پژمان شهریاری” و “محبوب حبیبی” که در حین برگزاری یک مراسم مذهبی در باغی در شیراز از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده‌بودند، یکشنبه ۸ مهر ۹۷ با قید وثیقه به صورت موقت آزاد شدند.

گفتنی است، منابع بهائی تا کنون از محرومیت از تحصیل بیش از ۵۰ دانشجوی بهایی در سال ۱۳۹۷ خبر داده و گفته‌اند که این تعداد در حال افزایش است. سیمین فهندژ روز ۲۶ شهریور به حقوق بشر در ایران گفته بود: «محروم کردن دانشجویان بهایی زندگی و آینده شغلی آنان را به خطر می‌اندازد و علاوه بر آن، کلیت جامعه ایران را از بخشی از استعدادهایش محروم می‌کند.»

محرومیت از تحصیل بهائیان در ایران با توجه به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی, مصوب اسفند ۱۳۶۹ میباشد و ناقض ماده ۱۸ از اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ناقض ماده ۲ از اعلامیه جهانی حقوق بشر و  ناقض مفاد ۱۸ و ۱۹ میثاق بین المللی حقوق‌ مدني‌ و سياسي‌ مصوب‌ ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی مدعی شد کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان نمی‌رود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشته‌اند بازداشت و به حکم‌های سنگین محکوم شده‌اند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهب‌شان شغل خود را از دست داده‌‌اند، محروم از تحصیل شده‌اند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان می‌دهد.

فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی می‌شوند.

قانون اساسی جمهوری اسلامی، بهائیت را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسد، بهاییان ایران از حقوق اولیه ای چون حق تحصیل و کار و تشکیل آزادانه مراسم و اعیاد مذهبی محروم‌اند، بازداشت و زندانی کردن بهاییان نیز در طول چهار دهه ادامه داشته است، تعدادی از رهبران و باورمندان به بهاییت نیز در سال‌های ابتدایی استقرار جمهوری اسلامی، اعدام شده و اموال آنان مصادره شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading