پنج شنبه , ۱۷ خرداد , ۱۴۰۳
جمعه, ژوئن 7

حکم اعدام یک زندانی در پارک ساحلی استان بوشهر اجرا شد

0
367

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، حکم اعدام یک زندانی متهم به (قتل عمد) در پارک ساحلی استان بوشهر اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رویداد ۲۴، سحرگاه امروز یکشنبه ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، یک زندانی (هویت نامشخص)، متهم به ۲ فقره (قتل عمد) و محبوس در زندان مرکزی استان بوشهر، پس از انتقال وی به پارک ساحلی شهرستان امام حسن استان بوشهر در ملاعام اجرا شد. 

براساس اعلام معاون سیاسی امنیتی، اجتماعی فرمانداری شهرستان دیلم:”حکم قصاص عامل جان باختن ستوان یکم (جلیل زاده) و (سیدنوید موسوی)، دو تن از پرسنل نیروی انتظامی بخش امام حسن شهر بوشهر، صبح روز جاری در پارک ساحلی این شهر اجرا شد.” 

لازم به اشاره است، این زندانی، متهم بود در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، با اسلحه کلاشینکف، به سوی ماموران نیروی انتظامی شلیک کرده که در پی این اقدام ستوان یکم جلیل زاده و سید نوید موسوی بر اثر شدت جراحات ناشی از اصابت گلوله جان باختند. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم در ادامه واکنش به روند رو به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این قبیل احکام خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با حکومت جمهوری اسلامی شد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی را محکوم کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading