سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

گزارشی از آخرین وضعیت بهزاد محمودی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین

0
705

eterazat-day-dey-mah-300x191.jpgبهزاد محمودی، زندانی محبوس در بند ۸ زندان اوین که دی ماه سال گذشته بازداشت و در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به تحمل حبس محکوم شده است، چندی پیش درخواست آزادی مشروط خود را ارائه کرده اما با گذشت بیش از سه ماه کماکان مسئولان قضایی پاسخی به این درخواست نداده‌اند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، بهزاد محمودی، شهروندی است که در تاریخ ۱۰ دی‌ماه سال گذشته توسط ماموران لباس شخصی در خیابان ولیعصر بازداشت شد. وی پس از بازداشت به مدت یک ماه در بند دو الف اطلاعات سپاه در زندان اوین نگهداری شده و مورد بدرفتاری قرار گرفت. این زندانی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران توسط قاضی مقیسه به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به یک سال حبس تعزیری، به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و به اتهام توهین به مقدسات به پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد. طبق ماده ۱۴۸ قانون آیین دادرسی دو سال حبس تعزیری وی ادغام و یک سال از آن قابل اجرا شد و به دلیل تسلیم به رای آقای محمودی حکم یک سال حبس تعزیری به ۹ ماه حبس تعزیری کاهش یافت. پنج سال حبس تعلیقی او نیز پابرجا ماند.
بهزاد محمودی که اکنون در بند ۸ زندان اوین تحمل حبس می‌کند چندی پیش درخواست آزادی مشروط خود را به مقامات قضایی ارائه کرده است اما علیرغم گذشت ۳ ماه کماکان پاسخی در این باره دریافت نکرده است. این در حالی است که تنها دو ماه دیگر از دوران حبس این زندانی باقی مانده است.

لازم به توضیح است، بهزاد محمودی متولد ۱۳۷۷ اهل اراک و ساکن تهران تا پیش از بازداشت به شغل آشپزی مشغول بود. با توجه به اینکه وی در بهزیستی بزرگ شده و در دادگاه نیز وکیلی نداشته، تمامی مراحل دادرسی را به تنهایی طی کرده است.

یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفت: “آقای محمودی در جریان اعتراضات دی‌ماه سال گذشته بازداشت شد. در زمان بازجویی به شدت تحت فشار روحی و روانی قرار گرفت و در اعتراض به این برخوردها دست به اعتصاب غذا زد و حتی به دنبال وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان نیز منتقل شد. وی همچنین به مدت شش روز در پلیس امنیت گیشا توسط حدود ۶ تن از ماموران مورد بازجویی توام با ضرب و شتم قرار گرفته بود”.
در اعتراضات اخیر که بعضا با عنوان «اعتراضات دیماه» از آن یاد میشود، تعداد پرشماری از افراد در شهرهای مختلف بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفتند.

طی این اعتراضات در سراسر ایران دست‌کم ۲۵ تن کشته شدند، بر اساس اعلام منابع رسمی اعتراضات در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد، حدود پنج هزار نفر نیز بازداشت شدند.

برخی از بازداشت‌شدگان با تودیع وثیقه و تا هنگام برگزاری جلسه‌ی دادگاه آزاد شده‌اند و برخی از آنها به زندان منتقل شده‌اند. با این حال کماکان از سرنوشت و یا محل نگه‌داری شماری از بازداشتیها اطلاع دقیقی در دست نیست.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading