دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

اسلم صدیقی با تودیع وثیقه آزاد شد

0
84

حقوق بشر در ایران ـ  امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، اسلم صدیقی، متعم سیاسی محبوس و بلاتکلیف در زندان بندرعباس آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، اسلم صدیقی، اهل شهرستان ایرانشهر از توایع استان سیستان و بلوچستان، محبوس و بلاتکلیف در زندان بندرعباس، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، آزادی اسلم صدیقی، با تود یع قرار وثیقه ای به مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان و تا اتمام مراحل دادرسی صورت گرفته است. 

لازم به ذکر است، اسلم صدیقی در تاریخ ۴ فروردین ماه ۱۴۰۳، توسط ماموران حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی در جزیره قشم، دستگیر شده بود. 

پس از بازداشت اسلم صدیقی، علت بازداشت وی را (عضویت در گروه جیش العدل) عنوان کرده بودند. 

اسلم صدیقی، پیشتر هم در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی، در شهرستان ایرانشهر، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها از بابت اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (همکاری با رسانه های مخالفت نظام) تبه تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

این شهروند اهل شهرستان ایرانشهر، در پی اقدام به خودکشی در زندان مرکزی زاهدان، در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۴۰۲، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading