چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, آوریل 24

انتقال برزان محمدی, زندانی سیاسی به اندرزگاه ۴ زندان اوین

0
795

برزان محمدی, زندانی سیاسی که اخیرا از زندان تهران بزرگ, به قرنطینه زندان اوین منتقل شده بود, روز جاری به اندرزگاه ۴ این زندان منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۱۱ تیرماه ۱۳۹۸, برزان محمدی, زندانی سیاسی محبوس در قرنطینه زندان اوین که اخیرا از زندان تهران بزرگ به این زندان منتقل شده بود به اندرزگاه ۴ سالن ۱ این زندان منتقل شد. انتقال این زندانی از زندان تهران بزرگ به زندان اوین در پی قتل علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ که همبندی اسبق برزان محمدی بود صورت گرفت. این زندانی سیاسی در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۳ سال و نیم خود از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیتی ملی” و “تبلیغ علیه نظام” می باشد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ برزان محمدی, از قرنطینه زندان اوین به اندرزگاه ۴ سالن ۱ این زندان اوین منتقل شد. این انتقال در حالی است که این زندانی سیاسی شاید طی روزهای آتی از سالن ۴ به سالنی دیگر منتقل شود. 

لازم به ذکر است, برزان محمدی, زندانی سیاسی و هم بندی “علیرضا شیرمحمدعلی”, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ به دلیل افشاگری و بیان جزئیات قتل “علیرضا شیرمحمدعلی”, طی روزهای گذشته از سوی بازجویان ارگانهای امنیتی چندین نوبت تحت بازجوئی و تحت فشارهای روحی و روانی قرار گرفته بود. 

اعمال فشارهای روحی و روانی به “برزان محمدی” به دلیل انتشار گزارشهائی بود که چندی پیش با نام وی از سوی برخی از رسانه ها منتشر شد و این زندانی سیاسی به دلیل انتشار این نامه تحت فشارهای روحی و روانی قرار گرفته است.

احضار و بازجوئی و اعمال فشارهای روحی و روانی شدید بر “برزان محمدی” در حالی صورت گرفت که این زندانی سیاسی در نامه ای سرگشاده “محمدرضا خلیل زاده” و “حمیدرضا شجاع زاده” را به عنوان قاتل و شریک در قتل “علیرضا شیرمحمدعلی” معرفی می‌کند و می‌گوید که این ۲ پیشتر بارها تهدید کرده بودند که قتلی را مرتکب خواهند شد تا از این طریق به زندان رجائی شهر، محل نگهداری سابق خود منتقل شوند، چرا که در آنجا با اقدام به کلاه زنی درآمد خوبی کسب می‌کردند.

در این نامه برزان محمدی به تهدیدات این ۲ زندانی به گوش مسئولان زندان نیز رسیده بود و از آنها می‌پرسد که چرا برای جلوگیری از وقوع قتلی که پیش بینی می‌شد نه تنها هیچ اقدامی انجام ندادند بلکه درست زمانی که این ۲ نفر از پیش نقشه کشیده بودند درب سوئیت‌ها را به روی آنها باز گذاشتند. وی همچنین به اعتصاب غذای خود به همراه “علیرضا شیرمحمدعلی” اشاره می‌کند و می‌گوید زمانی که برای انتقال به زندان اوین اعتصاب غذا کرده بودیم، مسئولین زندان در پاسخ گفتند که “آخر این اعتصاب مرگ است”.

برزان محمدی در جریان تجمعات اعتراضی شهروندان در تاریخ ۱۱ مرداد ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای لباس شخصی در تهران بازداشت شد و پس از تحمل ١٢ روز سلول انفرادی با توجه به اتمام مراحل بازجوئی به زندان فشافویه « تهران بزرگ» منتقل شد.

این زندانی سیاسی, در مهر ماه ۱۳۹۷ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی” و “تبلیغ علیه نظام” جمعاً به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

با ارجاع پرونده این زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ به دادگاه تجدیدنظر جلسه رسیدگی به اتهامات وی در تاریخ ۶ اسفند سال گذشته توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار شده بود. 

برزان محمدی ۴۱ ساله اهل سروآباد کردستان, در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ با  توجه به ابلاغی که از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران دریافت کرد به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری بطور قطعی محکوم شد و در حال سپری کردن دوران محومیت حبس خود میباشد. 

این زندانی سیاسی در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ به همراه علیرضا شیرمحمدعلی زندانی سیاسی به قتل رسیده در زندان تهران بزرگ, در اعتراض به وضعیت نامناسب و نبود امکانات در زندان تهران بزرگ«فشافویه» با هدف انتقال به زندان اوین و یا زندان مریوان که زادگاه این زندانی سیاسی کورد میباشد دست به اعتصاب غذا زده بود. 

حقوق بشر در ایران در گزارشی در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, که در پنجاه هشتمین روز از اعتصاب غذای این زندانی سیاسی محروم از حقوق شهروندی منتشر کرده بود در مورد وضعیت وخیم وی که از جمله کاهش وزن شدید توام با کاهش فشارخون بوده اطلاع رسانی کرده بود. 

لازم به ذکر است, در تاریخ ۲۷ فروردین ماه سالجاری برزان محمدی علیرغم اصرار نماینده دادستان و وعده وی مبنی بر رسیدگی به خواسته های این زندانی سیاسی حاضر به شکستن اعتصاب غذای خود نشد و تا رسیدن به خواسته خود که همان انتقال به زندان اوین میباشد بر تداوم اعتصاب غذای اعتراضی خود تاکید کرده بود. 

در گزارشی که حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۸منتشر کرده بود در آن بر عدم توجه مسئولان زندان تهران بزرگ به خواسته های این زندانی سیاسی در اعتصاب غذا اشاره کرده بود. 

این زندانی سیاسی در تاریخ ۱۳ فروردین ماه ۱۳۹۸ با انتشار یک فایل صوتی که در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گفته بود بر هدف خود و خواسته ای که از این اعتصاب غذا دارد بطور واضح اشاره کرده بود. 

زندانیان سیاسی  در زندانهای ایران با کلکسیونی از  موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر اعمال فشارهای روحی و روانی گوناگون که  مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئاله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading