اعتراضات آبان؛ بازداشت ۸ نفر از شهروندان ساکن غرب استان تهران توسط نیروهای امنیتی

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته, ماموران امنیتی در شهرستانهای شهریار و اسلامشهر دستکم ۸ نفر از فعالان رسانه ای و مدیران شبکه های اجتماعی را از بابت اتهامات مرتبط با تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا؛ طی روزهای گذشته؛ دستکم ۸ نفر از فعالان رسانه ای و مدیران شبکه های اجتماعی از جمله مدیر یک کانال تلگرامی با ۳۰۰ نفر عضو و همچنین مدیر یک صفحه اینستاگرام از بابت اتهامات تشویق شهروندان برای شرکت در تجمعات اعتراضی”,”اخلال در نظم عمومی” در شهرستان اسلامشهر و شهریار در پی یورش ماموران پلیس امنیت به منازل این افراد بازداشت و از وضعیت این افراد اطلاعی در دشت نیست.
“محسن خانچرلی”, فرمانده نیروی انتظامی استان تهران ضمن اعلام این خبر ادعا کرد؛ در ادامه شناسایی فعالان اصلی “اغتشاشات” و “اخلالگران نظم عمومی” در خصوص طرح سهمیه بندی بنزین در فضای رسانه ای به ویژه یک کانال تلگرامی با ۳۰۰ نفر عضو و همچنین یک صفحه اینستاگرام جهت تشویق شهروندان برای شرکت در “اغتشاش” و “آشوب” در “شهرستان اسلامشهر” و “شهریار” فعالیت می کردند ۸ نفر از این افراد بازداشت شدند.
فرمانده انتظامی غرب استان تهران در ادامه همچنین ادعا کرد: افراد بازداشت شده در فضای رسانه ای از طریق کانال تلگرام و صفحه اینستاگرام شهروندان ساکن شهرستان شهریار و اسلامشهر را به تجمعات اعتراضی فراخوانده بودند.
استفاده مسئولان قضائی, حکومتی و امنیتی در جمهوری اسلامی از واژه “اغتشاش گر” و یا آشوبگر” و نسبت دادن آن به شهروندان مطالبه گر برای حقوق شهروندیشان, از جمله تکنیکهای آنها برای موجه نشان دادن گسترش سرکوب آزادی بیان, کشتار و رفتارهای قهرآمیز با آنها در کشور می باشد. همچنین تعداد افراد بازداشت شده که طی تجمعات اعتراضی از سوی ماموران امنیتی با رفتارهای قهرآمیز و خشن بازداشت شدند به مراتب بیش از این اعداد و ارقام می باشد.
لازم به ذکر است, مناطق غربی در استان تهران بخصوص شهرستان شهریار از جمله قسمتهایی بود که در از زمان آغاز تجمعات اعتراضی در ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, شاهد بیشترین تعداد کشته, زخمی و بازداشت بود و این ارقام به حدی زیاد بود که سازمان عفو بین الملل در ۲ گزارش اخیر خود بر این مساله تاکید کرده بود.
لازم به ذکر است؛ حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی بنقل از “محسن خانچرلی”, فرمانده نیروی انتظامی غرب استان تهران از بازداشت دستکم ۳۰ نفر در جریان این دور از تجمعات اعتراضی در مناطق غربی استان تهران خبر داده بود و آن مقام امنیتی هم بازداشت شدگان را با الفاظی همچون “لیدر”, “اغتشاشگر”, “اشرار و اراذل و اوباش”, “محرک سایر شهروندان در گسترش تجمعات اعتراضی”, خطاب قرار داده بود.
همچنین در گزارشی دیگر روز یکشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران, بازداشت دستکم ۹۷ نفر از شهروندان ساکن شهر پردیس واقع در شمال غرب استان تهران را اطلاع رسانی کرد.
- بیشتر بخوانید: بازداشت دست کم ۹۷ نفر از شهروندان ساکن پردیس در جریان تجمعات اعتراضی اخیر توسط نیروهای امنیتی
حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۳ آذر ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی به مضمون شهروندان کشته و زخمی شده در جریان تجمعات اخیر در شهرستان شهریار, که در غرب استان تهران واقع شده است از آمار بالای شهروندان بازداشت , کشته و زخمی شده در جریان این تجمعات را اطلاع رسانی کرده بود.
همچنین در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۳۹۸, حقوق بشر در ایران, در گزارشی بنقل از رسانه های داخل ایران بازداشت دستکم ۴ نفر دیگر از شهروندان ساکن مناطق غربی در استان تهران را منتشر کرده بود.
لازم به ذکر است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, در پی برگزاری تجمعات اعتراضی گسترده که در اعتراض به افزایش قیمت بنزین و افزایش روزانه قیمت کالا و خدمات در شهرهای مختلف کشور و همچنین در شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان برگزار شد بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان ساکن این شهرستان در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیار از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرستان شهریار و شهرکهای حومه آن برای حقوق بشر در ایران ارسال شده است.
براساس اعلام مسئول بهشت زهرا در شهرستان شهریار، واقع در جنوب غربی استان تهران، دستکم ۱۰۰ نفر از شهروندان ساکن این شهرستان جان خود را از دست دادند و پس از آن پیکر ۱۵۶ نفر از افراد کشته شده به غسالخانه این آرامستان انتقال داده شده و پیکر ۸۰ نفر از این افراد بنا بر اجبار مسئولان قضائی و امنیتی به شهرستانهای دیگر فرستاده می شود.
در این گزارش همچنین آمده است؛ میزان و شدت سرکوب نیروهای گارد ویژه و امنیتی های لباس شخصی در “شهرستان شهریار” بسیار گسترده و عمیق بوده است.
اعلام این آمار بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان ساکن شهرستان شهریار که در جریان تجمعات اعتراضی که اخیرا و در اعتراض این شهروندان برای احقاق حقوق شهروندیشان برگزار شد باعث کشته شدن بسیاری از شهروندان شد و حقوق بشر در ایران پیش از این و در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۳۹۸, منتشر کرد تعداد افراد کشته شده در جریان تجمعات اعتراضی را ۳۷ نفر اعلام کرده بود.
پشتر یکی از شهروندان شهریار در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران در مورد وضعیت شهروندان زخمی شده در شهریار اعلام کرده بود؛ “تعداد زخمی شدگان در این تجمعات اعتراضی مشخص نیست و تعدادی از شهروندان از ترس بازداشت از سوی ماموران امنیتی به بیمارستانها و مراکز درمانی مراجعه نکردند چرا که با توجه به بازداشتهای گسترده در روزهای اخیر در سطح شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان فقط در شهرک وحیدیه ۱۳ نفر از شهروندان توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند”.
در توضیحاتی بیشتر پیرامون این دور از تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است؛ حقوق بشر در ایران, از اولین روز این اعتراضات از طریق انتشار فیلمهای کوتاه دریافتی در کانال تلگرام و در قالب گزارشهای جداگانه ای خبری به تفسیر اخباری را از چگونگی روند این تجمعات اعتراضی مدنی در شهرهای مختلف کشور منتشر کرد. این تجمعات اعتراضی که از تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, با هدف اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین و در پی گسترش تورم و گرانی کالاها و خدمات برگزار شد تا روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, ادامه پیدا کرد و در جریان این تجمعات تعداد بسیاری از شهروندان در شهرهای ایران کشته, زخمی و پس از آن تعداد بسیاری نیز بازداشت شدند.
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری دومین روز از تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری سومین روز از تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.
- بیشتر بخوانید؛ کشته شدن دستکم ۸ شهروند در جریان تجمعات اعتراضی اخیر
- بیشتر بخوانید: کشته شدن دستکم ۷ تن از شهروندان در شهرستان جوانرود و تهران
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۷ تن دیگر از کشته شدگان در استانهای غرب کشور
- بیشتر بخوانید؛ کشته شدن یک شهروند مسیحی آشوری در فردیس کرج و در جریان تجمعات اعتراضی
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۸۹ نفر از کشته شدگان در تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۱۱ تن دیگر از کشته شدگان در تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران
همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل و گزارشهای میدانی که از طریق فعالان مدنی شهرستان شهریار در اختیار حقوق بشر در ایران قرار گرفت در جریان این تجمعات اعتراضی از تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, در شهرستان شهریار و شهرک های حومه این شهرستان بیش از ۱۰۰ نفر از در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیار از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرستان شهریار و شهرکهای حومه آن برای حقوق بشر در ایران ارسال شده است.
“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!
- بیشتر بخوانید؛ ادعای ابراهیم رئیسی؛ دفاع از حقوق بشر در ذات حکومت ایران است
پیش از این و در تاریخ ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, اعضای ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی که برای شرکت در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در جلسه ای فرعی که در حاشیه این نشست برگزار شده بود عملکرد فراقانونی دستگاه قضائی حاکم بر ایران و موارد گسترده نقض حقوق بشر در ایران را انکار کردند. در این جلسه که “محمد جواد لاریجانی”, رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی و همراهان وی در آن حاضر بودند ضمن دفاع و قانونی جلوه دادن موارد نقض حقوق بشر در ایران منکر بسیاری از موارد از جمله محرومیت گسترده شهروندان از حق دادرسی عادلانه, وجود شکنجه در زندانهای ایران, سرکوب آزادی بیان, سرکوب پیروان سایر ادیان در ایران و همچنین سرکوب اقلیتهای قومی در ایران شد و گزارشات مستند “جاوید رحمان” گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران را غیر واقع دانسته بود.
- بیشتر بخوانید؛ محمد جواد لاریجانی; مجازات بدنی همان شکنجه نیست
مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.