دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

بازداشت دستکم ۵ تن از شهروندان اهل سنت ساکن اهواز توسط نیروهای امنیتی

0
534

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات به منطقه سید کریم « عین ۲ »,  واقع در غرب اهواز, دستکم ۵ تن از شهروندان عرب اهل سنت ساکن این منطقه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۷اردیبهشت ماه ۱۳۹۹, خلیل موسوی، جعفر صياحی، قاسم نیسی، مجید هاشمی و علی موسوی, شهروندان اهل سنت ساکن منطقه سید کریم « عین ۲ » اهواز توسط ماموران اداره اطلاعات در این شهرستان بازداشت و از وضعیت آنها اطلاعی در دسترس نیست. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “ماموران اداره اطلاعات پس از بازداشت این شهروندان اهل سنت منازل آنها را هم تفتیش کردند و پس از ضبط اقلامی از قبیل گوشی تلفن همراه این افراد را به همراه خود بردند. از دیروز خانواده‌ نگران آنها به اداره اطلاعات, دادگاه انقلاب و هر جا که مراجعه کردند پاسخی به آنها داده نشد”. 

بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

اعمال محرومیت بر شهروندان اهل سنت در انجام و یا حضور در مناسک مذهبی از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی و همچنین ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

 

 

برچسب هاسرکوب اقلیتهای مذهبی در ایراناهل سنت ایرانشهرسرکوب پیروان اهل سنت در ایراناهل تسنن در زاهداناقلیتهای دینی در ایراناقلیت اهل تسننجعفر صیاحیسیدکریم اهوازاقلیتهای مذهبیپیروان اهل سنتسرکوب شهروندان اهل سنتپیروان اهل سنت در ایرانسرکوب اهل سنت ایراناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیسرکوب شهروندان اهل سنت در ایرانسرکوب پیروان اهل سنت ایرانبازداشت جعفر صیاحیاستان خوزستان واهل سنتاهل تسننحقوق اقلیتهای مذهبی در ایرانسرکوب اقلیتهای مذهبیسرکوب شهروندان اهل تسنن در ایرانسرکوب فعالان مذهبی اهل سنتاهل سنت در جمهوری اسلامیپیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیقاسم نیسیاهل سنتاهل سنت سیستان و بلوچستاناهل سنت تهرانعلی موسویسرکوب شهروندان اهل تسننسرکوب اهل تسنن ایراننقض حقوق پیروان اهل سنت در ایرانسرکوب پیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیبازداشت قاسم نیسیاهل سنت ایراناهل سنت در ایراننقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایرانسرکوب اهل سنتنقض حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانسرکوب پیروان اهل سنتپیروان اهل سنت ایرانسرکوب اهل تسنن در جمهوری اسلامیمجید هاشمیاقلیتهای مذهبی در ایرانسرکوب اهل سنت در ایرانپیروان اهل تسننسرکوب اهل تسننپیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب پیروان اهل تسننسرکوب پیروان اهل تسنن در ایراناقلیت اهل سنت در ایرانبازداشت مجید هاشمیپیروان سایر ادیان در ایراناهل تسنن ایراناهل سنت در اهوازمحرومیت از حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنت ایرانسرکوب پیروان اهل تسنن ایراناهل سنت اهوازیبازداشت علی موسویاهل تسنن در ایرانسرکوب اهل تسنن در ایرانمحرومیت از حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبیاهل تسنن در خوزستانحقوق شهروندی پیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن ایراناقلیت اهل سنتبازداشت خلیل موسویمنطقه سیدکریم

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading