دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

گزارشی از بازداشت و بلاتکلیفی ۲ نوکیش مسیحی

0
217

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۹دی ماه ۱۴۰۲، دو نوکیش مسیحی بازداشت شده در شهرستان ملارد، از حقوق اولیه یک متهم محروم هستند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۲، تیمور(کوروش)حسینی، سیروس خسروی، دو تن از نوکیشان مسیحی، بازداشت شده در ملارد از توابع استان تهران، علیرغم گذشت ۱۹ روز از تاریخ دستگیری در بلاتکلیفی و محرومیت از حقوق اولیه یک متهم بسر می برند. 

به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”خانواده سیروس خسروی و تیمور حسینی، مراجعاتی را به دادسرای ملارد، اداره اطلاعات و حتی نیروی انتظامی ملارد داشتند اما پاسخ درستی دریافت نکردند و تنها چیزی که به آنها اعلام شده انتقال این افراد به بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه پاسداران برای بازجویی است.” 

لازم به اشاره است، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۲، تیمور حسینی و سیروس خسروی، در تاریخ ۲۰ آذر ماه ۱۴۰۲، پس از یورش ماموران امنیتی به یک کلیسای خانگی، در شهر ملارد، بازداشت و پساز تفتیش و توقیف برخی لوازم از قبیل گوشی های تفلن همره این افراد، برای بازجویی به بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران منتقل شدند. 

در ادامه نیز، سیروس خسروی، پس از چند روز بازداشت، آزاد شد اما پس از ۷ روز با دریافت تلفنی به اداره نظارت و پیگیری اطلاعات سپاه پاسداران، احضار و سپس بازداشت شد. 

همچنین، تیمور(کوروش)حسینی ـ تبعه افغانستان ـ متاهل و دارای ۳ فرزند و سیروس خسروی هم متولد: ۱۳۵۲، متاهل و دارای ۲ فرزند است. 

علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

سرکوب دگراندیشان مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله  ماده ۲ و  ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ است که بر حق افراد بر رفتاری بدون تبعیض و محفوظ ماندن حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس بر انسانی را از جمله حقوق شهروندی وی دانسته است. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading