دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

ایرج محمدزاده، به حبس محکوم شد

0
80

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۳، ایرج محمدزاده به تحمل حبس تعلیقی محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ایرج محمدزاده، فعال رسانه ای و مدیر کانال تلگرامی (تیتر غرب)، اهل شهرستان جوانرود از توابع استان کرمانشاه، توسط قاضی هادی چراغی‌ ـ رئیس شعبه ۱۰۱دادگاه کیفری۲ آن شهرستان، به ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شد. 

براساس دادنامه صادره که به روئیت حقوق بشر در ایران رسیده؛ ایرج محمدزاده از بابت اتهام«نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» به تحمل ۲ سال حبس تعلیقی محکوم شده است. 

لازم به ذکر است، جلسه دادرسی به اتهام ایرج محمدزاده، در تاریخ ۱ خرداد ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری۲ شهرستان جوانرود برگزار شده بود. 

ایرج محمدزاده، در تاریخ ۱۹ فروردین ماه ۱۴۰۳، فعال رسانه ای و مدیر کانال تلگرامی (تیتر غرب)، ساکن استان کرمانشاه، توسط ماموران امنیتی، دستگیر و پس از انتقال به شعبه بازپرسی در دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان جوانرود و طی مراحل بازپرسی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۳، با قید وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

ایرج محمدزاده، پیشتر هم سابقه فعالیت در نشریه های «سوران»، «فال» و «تماشا» و هفته‌نامه‌ «دەنگی هەورامان » و مدیریت کانال «تیتر غرب» را در یابقه کارهای رسانه ای خود دارد. 

این روزنامه نگار، دانشجوی مقطع دکترا در رشته علوم سیاسی دانشگاه‌های تهران نیز بوده است

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading