یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 20

احکام اعدام دستکم ۶ زندانی اجرا شد

0
189

حقوق بشر در ایران  – امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، احکام اعدام دستکم ۶ زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان مرکزی کرمان، زندان مرکزی سمنان، زندان شهرستان کهنوج و زندان مرکزی ارومیه اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، فریبا محمدزهی ـ متولد: ۱۳۷۰، عبدالله ازبک زهی ـ متولد: ۱۳۷۵‌، به همراه خلیل الله براهویی (احمدزهی) ـ متولد: ۱۳۶۸ ـ  فرزند: نعمت، سه زندانی متهم به (موادمخدر) و محبوس در زندان مرکزی استان کرمان، اعدام شدند. 

براساس اعلام یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”عبدالله ازبک زهی، متاهل دارای ۳فرزند اهل و ساکن زاهدان و خلیل الله براهویی(احمدزهی) هم متاهل دارای ۲ فرزند اهل و ساکن روستای گزو شهرستان خاش با اتهام (قاچاق موادمخدر) در زندان کرمان اعدام شدند.” 

این فرد مطلع در ادامه افزود:”عبدالله ازبک زهی، در سال ۱۴۰۰، توسط ماموران نیروی انتظامی در شهرستان کهنوج با اتهام (مواد مخدر)، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب آن شهر به اعدام محکوم شده بود. خلیل الله براهویی هم در سال ۱۳۹۶ در کرمان از بابت اتهامات (مواد مخدر)، بازداشت و توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان کرمان، به اعدام محکوم شده بود.” 

همچنین، در خصوص اعدام فریبا محمدزهی هم با توجه به اطلاعات جمع آوری شده توسط حقوق بشر در ایران؛ این زندانی چند سال قبل به اتهام (حمل و نگهداری نوعی از موادمخدر) در استان کرمان) دستگیر توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب آن استان به اعدام محکوم شده بود.” 

در خبری دیگر به نقل از حال وش، سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، خان‌محمد اسحاق‌زهی، حدودا ۴۰ ساله، فرزند: عبدالرحمن، اهل ولایت فره ولسوالی لاشن جوین واقع در افغانستان و ساکن استان سمنان، زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان مرکزی استان سمنان، اعدام شد. 

براساس اعلام یک فرد مطلع:”خان محمد اسحاق زهی، در سال ۱۳۹۹، به اتهام (قاچاق موادمخدر) در استان سمنان، بازداشت و پس از سپری کردن دوران بازجویی ها توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب سمنان، به اعدام محکوم شده بود.” 

همچنین، در بخش از این گزارش، عنوان شده که اجرای حکم اعدام خان‌محمد اسحاق‌زهی، بدون اطلاع خانواده وی صورت گرفته است. 

در خبری دیگر به نقل از کمپین فعالین بلوچ، سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، عبدالله رخشانی ـ متولد: ۱۳۶۹ ـ فرزند: عبدالرحمن، اهل شهرستان زابل، زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان شهرستان کهنوج اعدام شد. 

براساس این گزارش، عبدالله رخشانی، در سال ۱۳۹۹، به اتهام (قاچاق موادمخدر) در شهرستان کهنوج، دستگیر و سپس توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب آن شهرستان به اعدام محکوم شده بود.” 

در خبری دیگر، سحرگاه سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، حسن محرر، متولد: ۱۳۷۳، اهل ترگور از توابع ارومیه، زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) و محبوس در زندان مرکزی ارومیه، اعدام شد. 

یک منبع مطلع درخصوص اعدام این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”حسن محرر، از حدود ۵ سال پیش با اتهام مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.” 

اعدام این زندانیان، تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است. 

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading