یک شنبه , ۲۰ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 9

دستکم ۳۰ هکتار از مراتع پلنگ دره استان قم در آتش سوخت

0
941

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۹, در جریان آتش سوزی گسترده در منطقه پلنگ دره واقع در استان قم دستکم ۳۰ هکتار از مراتع و بافت گیاهی آن منطقه در آتش سوخت. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز شنبه ۲۱ تیر ماه ۱۳۹۹, محمدرضا عابدی مقدم, فرمانده یگان حفاظت از محیط زیست استان قم از آتش سوزی گسترده در منطقه پلنگ دره در این استان خبر داد و در ادامه سوختن دستکم ۳۰ هکتار از بافت درختی و پوشش گیاهی در این منطقه بر اثر این آتش سوزی را تائید کرد. 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان قم در تشریح این خبر گفت: “روز جمعه بار دیگر منطقه حفاظت شده پلنگ دره دچار حریق شد که متأسفانه حدود ۳۰ هکتار از اراضی این منطقه حفاظت شده در حوالی روستای راهجرد به طور کامل در آتش سوخت”. 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان قم از مشارکت و حضور جدی و به موقع مردم محلی منطقه برای اطفاء این حریق قدردانی کرد و گفت: محیط بانان و روستائیان راهجرد برای اطفاء سریع این حریق، تلاش بسیاری کردند.

وی در پایان با بیان اینکه از همشهریان تقاضا می کنیم از روشن کردن آتش در مناطق طبیعی به شدت پرهیز کنند، تصریح کرد: مردم باید برای روشن کردن آتش مسائل ایمنی را کاملا رعایت کرده و از خاموش شدن آن نیز اطمینان حاصل کنند.

تداوم و گسترش این آتش سوزی ها در حالی است که در تاریخ ۲۷ خرداد ماه ۱۳۹۹, مسعود منصور, رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از وقوع ۷۴۰ حریق در جنگل‌ها و مراتع کشور از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا تاریخ ۲۴ خرداد ماه سالجاری خبر داد که بر اثر این آتش سوزیها دستکم ۸ هزار هکتار از مراتع و جنگلها طعمه حریق شده است. 

 در هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت به صراحت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرده است. متن هدف ۱۵ از سند ۲۰۳۰ عبارت است از: “حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی”. این هدف مشتمل بر حفاظت، احیاء و استفاده پایدار از جنگل ها، تالاب ها، کوه ها و نواحی خشک, توقف جنگل زدایی, مبارزه با بیابان زایی, کاهش تخریب زیستگاه های طبیعی و جلوگیری از انقراض گونه های در معرض خطر, اشتراک گذاری منصفانه مزایای ناشی از استفاده از  منابع ژنتیک در راستای توافقات بین المللی, پیشگیری از پدیدار شدن گونه های مهاجم و بیگانه در زیست بوم های خشکی و آبی, مبارزه با صید غیرقانونی و قاچاق گونه های حفاظت شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading