اعتراضات آبان ماه ۱۳۹۸: انتقال مجید قره باغی به تیپ ۱ زندان تهران بزرگ

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۳۱خرداد ماه ۱۳۹۹, مجید قره باغی, زندانی سیاسی و از بازداشت شدگان اعتراضان آبان ماه ۱۳۹۸, محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بدون اطلاع قبلی به تیپ ۱ این زندان منتقل شد. این زندانی سیاسی چندی پیش در پی ضرب و شتم از سوی افسر نگهبان تیپ ۵ این زندان تحت عمل جراحی قرار گرفته است.
به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز شنبه ۳۱خرداد ماه ۱۳۹۹, مجید قره باغی, فرزند: محمدرضا, متولد: ۱۳۶۳, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ بدون اطلاع قبلی به تیپ ۱ این زندان منتقل شد. این زندانی سیاسی چندی پیش در پی درگیری لفظی با افسر نگهبان سالن ۵ این زندان به شدت مورد ضرب و جرح قرار گرفت و از ناحیه بیضه با آسیب شدید مواجه و تحت عمل جراحی قرار گرفته است. این زندانی سیاسی در مرحله بدوی به تحمل ۵ سال حبس تعزیری شد.
بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “مسئولان زندان تهران بزرگ از بازداشت شدگان اعتراضات آبان سوء استفاده می کنند و به اجبار از آنها برای نظافت تیپهای زندان استفاده می کنند و هیچگونه حقوقی به آنها پرداخت نمی شود و مجید قره باغی در تلاش برای اعتراض به این نوع رفتار افسر نگهبان تیپ ۵ زندان با زندانیان سیاسی بود و همین مساله باعث شد یه بهانه اینکه این زندانی سیاسی در حال ایجاد اتحاد در میان سایر زندانیان برای یک نافرمانی مدنی است وی را پس از انتقال به سالن ۵ تیپ ۵ زندان منتقل کردند و پس از مدتی به تیپ ۱ زندان تهران بزرگ در میان زندانیان جرائم خشن و غیر سیاسی بسر می برد.
این منبع مطلع در ادامه افزود: “در زمانی که مجید در سالن ۵ بود در پی مشاجره لفظی با زندانیان سالن ۵ که زندانیان غیرسیاسی هستند پس از ورود افسر نگهبان بند و ضرب و جرح این زندانی سیاسی از ناحیه بیضه آسیب دید و در اسفند ماه سال ۱۳۹۸, پس از اعزام به بیمارستان تحت عمل جراحی قرار گرفت”.
در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۳۹۹, مجید قره باغی, توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد, از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این زندانی پس از ابلاغ حکم حبس تعزیری توسط دادگاه بدوی با اعلام تسلیم به رای و در صورت اعمال ماده ۴۴۲ قانون آئین دادرسی کیفری با کسر ۱/۴ از مجموع ۵ سال حبس تعزیری باقی مانده حبس تعزیری خود را سپری می کند.
پرونده مجید قره باغی, توسط شعبه ۱ بازپرسی دادسرای امنیت تهران به ریاست علی قناعت کار مورد بررسی و بازپرسی قرار گرفت و پس از اتمام مراحل بازپرسی پرونده وی به دادگاه انقلاب تهران ارجاع شد.
در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸, در جریان اعتراضات مدنی شهروندان مجید قره باغی, توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در تهرانسر بازداشت و به بازداشتگاه قرارگاه ثارالله این ارگان امنیتی منتقل شد و در تاریخ ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, پس از طی بازجوئی های فشرده و تفهیم اتهام “اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور” به تیپ ۵ زندان تهران بزرگ منتقل شد.
این منبع مطلع در ادامه گفتگو با حقوق بشر در ایران افزود: “مجید قره باغی, از بابت پرونده ای دیگر نیز توسط شعبه ۷ بازپرسی دادسرای امنیت به اتهام حمل و نگهداری یک قبضه سلاح کمری غیر مکشوفه تحت بازجوئی و تفهیم اتهام قرار گرفت و این اتهام به محتویات پیامهایی باز می گردد که ماموران اطلاعات سپاه پاسداران از گوشی تلفن همراه وی پیدا کردند که یکی از دوستان مجید عکسی از یک قبضه کلت کمری برای وی ارسال کرده بود که از بابت آن اتهام تبرئه شد”.
حقوق بشر در ایران, در تاریخهای ۷ و ۱۱ بهمن ماه ۱۳۹۸, با انتشار ۲ گزارش نسبت به اعمال محرومیتهای گسترده بر بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی آبان و دی ماه ۱۳۹۸, که از جمله آنها سیاست انکار و تهدید از سوی بازجویان ارگانهای امنیتی بر بازداشت شدگان این اعتراضات مبنی بر انکار آثار گلوله از سوی این افراد در جریان این تجمعات را اطلاع رسانی کرده بود.
- بیشتر بخوانید: اسامی بازداشت شدگان تجمعات آبان و دی ماه, محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ
- بیشتر بخوانید: اسامی زندانیان سیاسی محبوس در تیپ ۵ زندان تهران بزرگ
در توضیحات بیشتر پیرامون این تجمعات اعتراضی لازم به ذکر است از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸ و پس از اعلام افزایش ۵۰ درصدی قیمت بنزین این دور از تجمعات اعتراضی گسترده در استانها و شهرهای ایران آغاز شد شهروندان معترض بسیاری از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی با رفتارهای قهرآمیز و خشن سرکوب شدند که از جمله می توان به استفاده از سلاح گرم و شلیک مستقیم به سوی شهروندان از پشت بام ساختمانهای دولتی بر شهروندان اشاره کرد که منجر به کشته و زخمی شدن بسیاری از شهروندان معترض شد.
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری دومین روز از تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
- بیشتر بخوانید؛ برگزاری سومین روز از تجمعات اعتراضی در شهرهای مختلف در اعتراض به افزایش قیمت بنزین
همچنین حقوق بشر در ایران با ارائه ۶ گزارش بصورت جداگانه و در تاریخ های مختلف از زمان آغاز این دور از تجمعات اعتراضی اسامی کشته شدگان را اطلاع رسانی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که با توجه به عدم شفافیت در گردش آزاد اطلاعات در ایران و سرکوب گسترده آزادی بیان و قطع شدن اینترنت, محیط امنیتی حاکم بر کشور یقینا تعداد شهروندان کشته شده در این دور از تجمعات اعتراضی به مراتب بیش از این ارقام میباشد.
- بیشتر بخوانید؛ کشته شدن دستکم ۸ شهروند در جریان تجمعات اعتراضی اخیر
- بیشتر بخوانید: کشته شدن دستکم ۷ تن از شهروندان در شهرستان جوانرود و تهران
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۷ تن دیگر از کشته شدگان در استانهای غرب کشور
- بیشتر بخوانید؛ کشته شدن یک شهروند مسیحی آشوری در فردیس کرج و در جریان تجمعات اعتراضی
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۸۹ نفر از کشته شدگان در تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران
- بیشتر بخوانید؛ احراز هویت ۱۱ تن دیگر از کشته شدگان در تجمعات اعتراضی در شهرهای ایران
همچنین با توجه به تائید سازمان عفو بین الملل, در جریان این تجمعات اعتراضی بیش از۳۰۰ نفر از شهروندان در شهرهای مختلف کشور در پی شلیک مستقیم ماموران امنیتی کشته شدند. همچنین گزارشهای بسیاری از آمار بالای افرا زخمی شده در شهرها و مناطق گوناگون کشور توسط ماموران امنیتی و انتظامی در گزارش سازمان عفو بین الملل مورد تائید قرار گرفت.
این سازمان مدافع حقوق بشر, در گزارشی که در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, منتشر کرد از کشته شدن دستکم ۲۳ کودک در جریان تجمعات اعتراضی آبان ماه سالجاری خبر داد. این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر در این گزارش از مسئولان امنیتی و قضائی جمهوری اسلامی خواسته تا نسبت به چرائی کشتن این شهروندان که افرادی غیرمسلح و از رهگذران کوچه و خیابان بودند پاسخگو باشد.
- بیشتر بخوانید: سازمان عفو بین الملل: به بچه هایمان شلیک کردند
“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸, با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!
- بیشتر بخوانید؛ ادعای ابراهیم رئیسی؛ دفاع از حقوق بشر در ذات حکومت ایران است
مجموعه دلایل بازداشت فعالان مدنی در ایران, در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بی طرف و با حضور هیئت منصفه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
- مجید قره باغی – در بیمارستان