دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

گزارشی از وضعیت مسیب رئیسی یگانه، زندانی سیاسی

0
174

حقوق بشر در ایران  – امروز شنبه ۲۶اسفند ماه ۱۴۰۲، مسیب(محسن)رئیسی یگانه، از حق درمان قطعی محروم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، مسیب(محسن)رئیسی یگانه، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، علیرغم وضعیت نامناسب جسمانی، از حق رسیدگی پزشکی، درمان و سایر حقوق شهروندی خود بعنوان یکی زندانی، محروم و دوران حبس تعزیری خود را سپری می کند. 

به نقل از یک فرد نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”در حالی که مسیب رئیسی یگانه چندی پیش بر اثر اقدام به خودکشی بصورت اورژانسی به بیمارستان قلمان تهران، اعزام و بستری شده بود روز شنبه هفته جاری بدون تکمیل دوران درمان به زندان اوین بازگردانده شده و این در حالی که است که هنوز آثار مصرف بیش از حد قرص که منجر به اقدام وی به خودکشی شده بود در بدنش مشهود است و با سرگیجه  سردرد دست و پنجه نرم می کند.” 

لازم به اشاره است، مسیب (محسن)رئیسی یگانه، در پی آتش سوزی گذشته زندان اوین، و افزایش مشکلات تنفسی و ریه به بیماری برونشیت ریه مبتلا و با خطر جدی ابتلا به انواع دیگری از عفونتهای ریه و مجاری تنفسی مواجه و از حق درمان و رسیدگی پزشکی محروم شده بود و در تاریخ ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، بر اثر افزایش مشکلات روحی ـ روانی، محرومیت از حقوق شهروندی اش بعنوان یک زندانی، در پی مصرف قرص، اقدام به خودکشی کرد و برای انجام روده شوری و درمان به بیمارستان لقمان حکیم اعزام شده بود. 

 مسیب(محسن) رئیسی یگانه، در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بود اما مجددا در تاریخ ۶ اسفند ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند امنیتی در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به اندرزگاه ۴(بند قرنطینه) زندان اوین منتقل و پس از مدتی با قید وثیقه آزاد شد اما مجددا در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و پس از انتقال به دادسرای ناحیه ۳۳ تهران و تفهیم اتهام به اندرزگاه ۴ و اواخر خرداد ماه ۱۴۰۱، به اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین منتقل شد. 

وی نخستین مرحله در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۶، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از انتقال به بند ۲۰۹ این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجویی و تفهیم اتهام پس از ۱ ماه به اندرزگاه ۴ زندان اوین منتقل و چندی بعد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.

با آغاز مراحل دادرسی، مسیب (محسن) رئیسی، توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی وقت محمد مقیسه، به اتهام (توهین به مقدسات اسلامی)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (توهین به روح الله خمینی) محاکمه و در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم و پس از اعلام اعتراض و ارجاع این حکم به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، عینا تائید شد و در تاریخ ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۸، پس از احضار به شعبه اجرای احکام دادسرای زندان اوین برای تحمل حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. 

مسیب (محسن) رئیسی یگانه، در سال ۱۳۹۵ هم پس از بازداشت و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی در مرحله دادرسی توسط دادگاه انقلاب خوزستان به اتهام(فعالیت تبلیغی علیه نظام)به تحمل ۱ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود که پس از تشکیل پرونده دوم حکم تعلیقی وی به تعزیری تبدیل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading