دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

گزارشی از وضعیت جمشید عزیزی ننه کران، زندانی سیاسی

0
96

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۳، جمشید عزیزی ننه کران، در حال سپری کردن دوران حبس خود در زندان لاکت(مرکزی) رشت است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۵ خرداد ماه ۱۴۰۳، جمشید عزیزی ننه کران، زندانی سیاسی اهل استان گیلان، در حال تحمل دوران حبس تعزیری ۳ سال و ۶ ماه و یک روزه خود است. 

یک فرد مطلع از روند حقوقی پرونده این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران اعلام کرد:”در حالی که آقای عزیزی دوران حبس خود را در زندان آستار سپری می کرد برای تحمل ادامه حبس خود صبح امروز شنبه به زندان لاکان شهر رشت منتقل شد.” 

لازم به ذکر است، جمشید عزیزی ننه کران، در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه ۵ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان آستارا، بازداشت و برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به زندان آن شهرستان، منتقل شد. 

این فعال مدنی، چندی پیش با دریافت ابلااغیه ای کتبی برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به شعبه ۵ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان آستار احضار شده بود.  ارسال شده بود.

این شهروند اهل شهرستان آستارا، در مرحله بدوی توسط قاضی مهدی راسخی ـ رئیس شعبه ۳دادگاه انقلاب شهر رشت محاکمه و در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲، از بابت ( اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) به تحمل ۳ سال و ۶ ماه و ۱ روز حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۷ ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری،  دو سال منع خروج از کشور و ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی، محکوم و حکم وی در اسفند ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر استان گیلان، عینا تائید شد. 

با توجه به اتمام مراحل دادرسی و اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی(تجمیع جرائم) تحمل اشد مجازات به میزان ۳سال و ۶ماه و ۱ روز حبس تعزیری برای جمشید عزیزی لازم به اجرا شده است.

جمشید عزیزی، در تاریخ ۲۷ فروردین ماه ۱۴۰۲، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در شهر رشت، دستگیر و پس زا تفتیش و توقیف برخی لواز شخصی اش به بازداشگاه مرکزی آن نهاد امنیتی منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و در نهایت بازپرسی در شعبه ۱۰ دادسرای عمومی و انقلاب شهر رشت، تفهیم اتهام، به زندان لاکان، منتقل شد. 

کتاب مجموعه شعر (صورتی تر از ..) از جمله آثار ادبی جمشید عزیزی است که توسط موسسه نشر ارمغان ارسطو، در سال ۱۳۹۹ منتشر شده است. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading