جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

محرومیت عبدالرحمن سنگانی زندانی عقیدتی از حق درمان

0
1173

حقوق بشر در ایران – امروز چهارشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، عبدالرحمن سنگانی، زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج از حق درمان محروم مانده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۳۹۹، عبدالرحمن سنگانی – متولد: ۱۳۵۷ شهروند اهل سنت، محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج علیرغم ابتلا به بیماری چشم و وخامت وضعیت جسمانی از دسترسی به خدمات پزشکی و حق درمان محروم مانده است. این زندانی عقیدتی در ابتدا به اعدام محکوم شده بود و پس از ۱۰ سال این حکم به حبس ابد تغییر کرد. 

یک منبع نزدیک به این زندانی عقیدتی در گفتگو با حقوق بشر در ایران گفت: “وضعیت جسمانی عبدالرحمن سنگانی به لحاظ مشکل چشم در وضعیت وخیمی قرار گرفته و چشمان وی در حد کور شدن قرار گرفته و در بسیاری از مواقع از شدت درد به خود می پیچد و از داروهایی مسکن ساده استفاده می کند. این ناراحتی باعث بروز سردردهای مضمن در وی شده است. علیرغم درخواستهای مکرر برای اعزام به بیمارستان خارج از زندان رجائی شهر در پی سنگ اندازی ضابط پرونده که وزارت اطلاعات هست تاکنون نه اجازه مرخصی استعلاجی به این زندانی عقیدتی داده شده و نه امکان درمان و اعزام به بیمارستان تخصصی چشم در تهران.”

لازم به ذکر است، عبدالرحمن سنگانی، در حال که برای ادامه تحصیل در علوم دینی به مدرسه فاروقیه واقع در کراچی پاکستان رفته بود چندی پس از آن برای دیدار با خانواده اش به ایران بازگشت و در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۸۳، توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی های توام با شکنجه و تحمل ۱۵ ماه سلول انفرادی تفهیم اتهام در مرداد ماه ۱۳۸۴ با تودیع وثیقه بطور موقت آزاد شد. 

در تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۳۸۸، عبدالرحمن سنگانی به شعبه بازپرسی دادسرا احضار و تحت بازپرسی قرار گرفت و با توجه به الام بازپرس پرونده وی در انتظار تعیین شعبه برای برگزاری جلسه دادرسی بود که در ۱۰ بهمن ماه ۱۳۸۸، مجدداً به شعبه بازپرسی در دادسرا احضار و بازداشت شد و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات و در حالی که ۱۸ ماه را در بازداشت بسر می برد توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق محاربه محاکمه و به اعدام محکوم شد. 

با ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور این حکم عیناً مورد تائید قرار گرفت و در حالی که عبدالرحمن سنگانی نزدیک به ۱۰ سال را در سایه اجرای حکم اعدام در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج بس می برد در سال ۱۳۹۸، با اعمال عفو بر پرونده با یک درجه تخفیف حکم اعدام وی به حبس ابد تغییر کرد. 

علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند. 

زندانیان سیاسی و عقیدتی، در زندانهای ایران با کلکسیونی از نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که در سایه بی اعتنایی مسئولان قضائی و سازمان زندانها برای پیگیری مراحل درمانی این شهروندان صدمات جسمانی جبران ناپذیری را به جان این افراد وارد کرده است. 

بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ناقض, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است. 

سرکوب شهروندان اهل سنت در ایران و بیان اتهامات امنیتی بر علیه آنها ناقض، ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

اعمال محرومیت و تشدید فشارهای قضائی و امنیتی بر علیه شهروندان اهل سنت ناقض، ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶، است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر آن تاکید شده است.

اعتراف گیری اجباری به ضرب و شتم و تهدید بر افراد از جمله مصادیق بارز نقض اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین میثاق های بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

برچسب هااقلیتهای مذهبیاهل تسنن در ایرانزندان رجایی شهراخبار پیروان سایر ادیانتبعیض بر اقلیتهای مذهبی در ایرانسرکوب پیروان سایر ادیانسرکوب اهل تسننسرکوب شهروندان اهل تسنننقض حقوق شهروندی اهل تسنن در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیسرکوب پیروان اهل تسنن در ایرانزندانیان سیاسی زندان اویناهل سنت در سیستان و بلوچستانسلول انفرادی زندان رجایی شهر کرجاهل تسننپیروان سایر ادیانزندانیان سیاسیسرکوب اهل سنت در ایراناهل سنت تهرانزندانی عقیدتی سنی مذهبحقوق اقلیتهای مذهبینقض حقوق شهروندی پیروان اهل سنت در ایرانسرکوب اهل تسنن ایرانزندانیان زندان رجایی شهرسرکوب پیروان اهل تسنن ایرانزندانیان سیاسی در جمهوری اسلامیزندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرجاقلیت اهل تسنن ایراناهل سنتاخبار زندانیان عقیدتیوضعیت قضائی پیروان سایر ادیان در ایرانسرکوب زندانیان سیاسی در ایراننقض حقوق اقلیتهای مذهبی در ایرانزندان رجایی شهر کرجسرکوب زندانیان سیاسیپیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب پیروان اهل سنتسرکوب شهروندان اهل سنت در ایراناقلیت اهل سنتسرکوب اقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیاندرزگاه 7 سالن 21اندرزگاه هفت سالن بیست و یک زندان رجائی شهر کرجاهل سنت ایرانسرکوب اقلیتهای مذهبی در ایرانسرکوب اهل تسنن در ایرانحقوق شهروندی اهل سنت در ایرانزندانی عقیدتی سنی مذهبیزندان رجایی شهر در کرجسرکوب پیروان اهل تسننزندانیان اهل سنت در ایراناقلیت اهل تسننحقوق شهروندی اقلیتهای مذهبی در ایرانگزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان سایر ادیانعبدالرحمن سنگانی زندانی عقیدتیزندانی عقیدتینقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایراناهل سنت سیستان و بلوچستاناقلیتهای قومی در ایرانپیروان اهل تسننپیروان سایرادیان ایرانسرکوب پیروان اهل سنت در ایراناعدام اقلیتهای مذهبیشهروندان اهل سنت در ایرانزندانیان عقیدتی اهل سنت در ایرانسرکوب پیروان اهل سنت ایراناقلیت اهل سنت در ایرانزندانی عقیدتی اهل تسننزندانیان سیاسی و عقیدتیحقوق پیروان سایر ادیان در ایراناهل سنت در ایرانعبدالرحمن سنگانیاهل تسنن ایرانپیروان اهل سنت در ایرانحقوق بشر زندانیان سیاسیحقوق شهروندی پیروان اهل تسنن در ایرانسرکوب شهروندان اهل تسنن ایراناهل تسنن در زندانهای ایرانپیروان اهل سنت در جمهوری اسلامیاقلیت اهل تسنن در ایراناعدام در زندان رجایی شهراقلیتهای مذهبی در ایرانپیروان اهل سنتسرکوب پیروان سایر ادیان در ایرانسرکوب شهروندان اهل سنتزندانیان سیاسی در ایراناهل سنت در سیستان بلوچستاناقلیتهای مذهبی در جمهوری اسلامیاقلیتهای دینی در ایراننقض حقوق پیروان اهل سنت در ایرانالله کرم عزیزی رئیس زندان رجایی شهر کرجزندانی عقیدتی اهل سنتنقض حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبیپیروان سایر ادیان در ایرانحقوق اقلیتهای مذهبی در ایرانتبعیض بر اقلیتهای مذهبیسرکوب اقلیتهای مذهبیمحرومیت از حقوق شهروندی اقلیتهای مذهبیاندرزگاه ۳ زندان رجایی شهر کرجسرکوب شهروندان اهل تسنن در ایرانپیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیشهروندان اهل تسنن در ایرانپیروان اهل سنت ایرانسلول انفرادی در زندان رجایی شهر کرجسرکوب پیروان سایر ادیان در جمهوری اسلامیاقلیت اهل سنت ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading