پرداخت نشدن معوقات مزدی کارگران شهرداری سراوان و اخراج کارگران فولاد صدرا خرم آباد

حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، کارگران شهرداری سراوان، نسبت به پرداخت نشدن معوقات مزدی و بیمه ای خود ناراضی هستند. از سوی دیگر، بیست و سه تن از کارگران شاغل در مجتمع صدرا فولاد خرم آباد مرکز استان لرستان، در پی محرومیت از حق امنیت شغلی اخراج شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، روز چهارشنبه ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۲، کارگران واحد پاکبانی، خدمات و فضای سبز شهرداری شهرستان سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان از پرداخت نشدن ۴ ماه حقوق ماهیانه به آنها خبر دادند.
این کارگران، ابراز نگرانی از افزایش مزان معوقات مزدی در ماههای پیش رو در تشریح وضعیت خود اعلام کردند:”مشکلات معیشتی و عدم پرداخت مطالبات، مشکلات بسیاری برای خانوادههایمان به وجود آورده و مطالبات مزدی ما از ۴ ماه قبل پرداخت نشده و در این شرایط، بخشی از مطالبات بیمه ای ما هم پرداخت نشده است.”
آنها افزودند:”باتوجه به اینکه مبلغ بدهی شهرداری هر ماه بیشتر میشود و هم اکنون بنا به گفته شهردار به حدود ۴۰ تا ۵۰میلیارد تومان رسیده، بعید میدانیم شهرداری بتواند به این زودی بدهی خود را ما و حتی سایر نهادهای دولتی پرداخت کند.”
کارگران شهرداری سراوان با بیان اینکه توقع داریم مسئولان بیش از اینها به مساله معیشت و پرداخت دستمزد ما کارگران رسیدگی کنند، گفتند:”کارگرها دغدغهمند هستند لذا باید تکلیف مطالباتشان مشخص شود. انتظار داریم مسئولان شهری چارهای برای پرداخت دستمزد نیروی کار آن بیاندیشند.”
خبرگزاری ایلنا در خبری دیگر از تعدیل نیروی ۲۳ تن از کارگران از مجموع ۶۰ کارگر شاغل در مجتمع صدرا فولاد واقع در شهر خرم آباد مرکز استان لرستان پس از اتمام قرارداد با پیمانکار و در سایه محرومیت از حق امنیت شغلی برای این کارگران خبر داد.
براساس اساس این گزارش، کارگران تعدیل شده از افراد با سابقه کار طولانی مدت و باتجربه کارخانه بودند که بعد از یک دوره از تعطیلی کارخانه در سالهای ۱۳۹۷ تا۱۴۰۱ بیکار شده و سال ۱۴۰۱ با احیای کارخانه از سوی کارفرما به محل کار خود بازگردانده شدند اما بار دیگر به دلایل نامعلومی بیکار شدند.
گفته میشود؛ کارفرمای برای کاهش هزینههای جاری کارخانه پیش از این و قبل از آغاز سال ۱۴۰۲، اقدام به تعدیل نیروی کار کرده است.
در ادامه این گزارش، همچنین، علی جهانی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان لرستان با تائید خبر تعدیل کارگران این واحد تولیدی صنعتی اعلام کرد:”مدیرعامل کارخانه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۲، اقدام به اخراج ۲۳ نیروی این واحد کرده و ما برای اطلاع از جزئیات این اقدام جلسه مفصلی را با وی برگزار کردیم و مدیرعامل کارخانه، علت تعدیل نیرو را به دلیل نبود سرمایه توانایی مالی لازم برای پرداخت حقوق و دستمزد کارگران عنوان کرد.”
فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان ایران در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد.