بازداشت یک شهروند در کرمانشاه توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۲، ماموران اطلاعات سپاه استان کرمانشاه، یک فرد را به اتهام (ارتباط با رسانه های خارج از کشور) بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری فارس، طی روزها اخیر، یک شهروند ساکن استان کرمانشاه، به اتهام (ارتباط با گروههای مخالف حکومت جمهوری اسلامی) توسط ماموران اطلاعات سپاه آن استان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش، اطلاعات سپاه استان کرمانشاه ضمن اعلام این خبر در تشریح آن مدعی شده که فرد بازداشت شده از (مرتبطین اصلی تجزیهطلبان) در سطح استان بوده و در روزهای منتهی به اعتراضات در سطح کشور، اقداماتی از قبیل، تحریک و تهییج جوانان و مردم برای حضور در ناآرامیها، (لیدری اغتشاشات) خیابانی در سطح مناطق مختلف، ملاقات با برخی (عناصر ضدانقلاب) در منطقه اقلیم کردستان یک ماه قبل از اعتراضات اخیر داشته است.
اطلاعات سپاه پاسداران همچنین مدعی شده:”فرد مذکور اقدام به ارسال اخبار، فیلم و تصاویر تجمعات و اعتصابات کشور برای شبکههای ماهوارهای، می کرده است.”
در این گزارش به هویت شهروند بازداشت شده اشاره ای نشده است.
لازم به اشاره است، در ادبیات گفتاری و نوشتاری رسانه ها و مسئولان قضایی و ارگانهای امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی، از شهروندان معترض با عناوینی همچون (تجزیه طلب)، (معاند نظام)، (ضد انقلاب) استفاده می کنند و به جای استفاده از کلمه اعتراضات سراسری از (اغتشاشات) استفاده می کنند تا از این طریق دامنه سرکوب و ارعاب در داخل ایران را بیش از پیش بر علیه شهروندان گسترده تر کنند.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.