چهارشنبه , ۰۶ تیر , ۱۴۰۳
چهارشنبه, ژوئن 26

گزارشی از بلاتکلیفی احسان روازژیان در زندان اوین

0
281

حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۲، احسان روازژیان، با توجه به گذرشت مدتی در تاریخ دستگیری از حقوق اولیه یک متهم محروم است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۶ آذر ماه ۱۴۰۲، احسان روازژیان، متولد: ۱۳۶۸، ساکن شهرک پرند از توابع استان تهران، علیرغم گذشت بیش از ۳ ماه ۱۵ روز از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان اوین محبوس شده است. 

به نقل از یک فرد نزدیک به خانواده این متهم در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”پاسخ بازپرس دادسرا به خانواده آقای روازژیان، در مقابل خواسته آنها برای تعیین وضعیت این متهم واضح نیست ولی آنچه که محرز شده بازجویی ها و بازپرسی از احسان به اتمام رسیده است.” 

لازم به اشاره است، احسان روازژیان، در تاریخ ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۲، در شهرستان ملایر از توابع استان همدان، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس اطلاعات و امنیت استان همدان با توجه به ینکه ضابط پرونده وی در تهران بود برای بازجویی ها به زندان اوین، منتقل شد. 

پس از طی مراحل بازجویی ها این متهم از بابت (جتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (عضویت در گروههای مخالف نظام به قصد برهم زدن امنیت کشور) تفهیم اتهام شد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

ممانعت از دسترسی متهم در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading