یک شنبه , ۰۶ فروردین , ۱۴۰۲
یکشنبه, مارس 26

بیانیه اتحادیه بخش خصوصی کارگران کانادا برای آزادی بازداشت شدگان تجمع روز جهانی کارگر

0
688

حقوق بشر در ایران – اتحادیه کارگران بخش خصوصی کانادا, “یونیفور” به نمایندگی از ۳۱۵ هزار تن عضو این مجموعه کارگری با انتشار بیانیه ای نسبت به تداوم بازداشت “آنیشا اسداللهی”,”عافطه رنگریز”، “ندا ناجی” و “مرضیه امیری” ابراز نگرانی کرد و بازداشت این افراد در تجمع اعتراضی ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری که به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس برگزار شده بود را ناشی از نگاه تبعیض آمیز حکومت جمهوری اسلامی در ایران به کارگرانی که بدون هیچگونه طمع سیاسی و فقط به صرف مطالبات خود اعتراض می کنند دانست. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه , امروز سه شنبه ۸ مردادماه ۱۳۹۸, اتحادیه کارگری بخش خصوصی کانادا موسوم به “یونیفور”, با انتشار بیانیه ای نسبت به تداوم بازداشت و محرومیت از حق دادرسی عادلانه “آنیشا اسداللهی”, و تداوم حبس “عاطفه رنگریز”, “مرضیه امیری” و “ندا ناجی” ابراز نگرانی کرد. همچنین این اتحادیه کارگری بر تداوم بازداشت و محرومیت از حق دادرسی عادلانه در پرونده بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه که در پی آن “اسماعیل بخشی”, “سپیده قلیان”, “علی نجاتی” از فعالان کارگری و همچنین “امیر امیرقلی”, “محمدحسین محمدی فر”, “ساناز الهیاری” و “عسل محمدی” از فعالان رسانه ای در زمستان سال گشذته بازداشت و کماکان در بازداشت بسر می برند نیز ابراز نگرانی کرد. 

در بخشی از این نامه اتحادیه کارگری بخش خصوصی کانادا موسوم به “یونیفور”, ضمن اشاره بر مسالمت آمیز بودن تجمع اعتراضی ۱۱ اردیبهشت ماه سالجاری, که به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران برگزار شده بود برگزاری این تجمع را نتیجه عدم توجه به مطالبات کارگران در ایران و نگاه تبعیض آمیز توسط حکومت جمهوری اسلامی به این قشر از جامعه در ایران دانست و با تاکید بر مبارزه کارگران به مبارزه با فقر, تبعیض، خشونت و ستم خواستار آزادی بازداشت شدگان این تجمع اعتراضی شد. 

متن نامه منتشره توسط اتحادیه بخش خصوصی کانادا « یونیفور» در ادامه می آید؛ 

علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران – شورای عالی حقوق بشر
آقایان گرامی،

به نمایندگی از طرف یونیفور، بزرگترین اتحادیه کارگران بخش خصوصی کانادا با بیش از ۳۱۵ هزار عضو، نگرانی خود را از دستگیری مجدد و زندانی کردن خانم آنیشا اسدالهی و ادامه حبس سه زن دیگر، عافطه رنگریز، ندا ناجی و مرضیه امیری، اعلام می کنیم.

اتحادیه ما مطلع است که بسیاری از کارگران در سراسر جهان در حال مبارزه با فقر، تبعیض، خشونت و ستم می باشند. ما همگی از افزایش حملات به مدافعان حقوق انسانی و فعالان کارگری که برای احقاق حقوق کارگران و برقراری عدالت اجتماعی در بسیاری از کشورها مبارزه میکنند، و بویژه حملات بی رحمانه به اعضای اتحادیه های صنفی ایران که در شرایط بسیار سخت و در برخی موارد تهدید جانی بسر میبرند توسط مقامات ایران که حقوق انسانی و کارگری در ایران را کاملا نادیده می گیرند. آگاه هستیم.

ما همچنین مطلعیم که به تظاهرات صلح آمیز روز اول ماه مه که توسط کارگران حمل و نقل سازماندهی شده بود، یورش وحشیانه برده شد و پنجاه ودو تن از فعالان کارگری را بدون هیچ دلیلی دستگیر کردند.
با خبر شدیم خانم آنیشا اسدالهی بهمراه دیگر مدافعان کارگری که در راهپیمایی روز جهانی کارگر در تهران دستگیر شده بودند ، پس از سه روز با قرار وثیقه آزاد شده بود، متاسفانه وی در تاریخ ۱۸ ژوئن ۲۰۱۹ بعد از ترک محل کار دوباره دستگیر شد و نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل او و خانواده اش ، کامپیوتر لپ تاپ،و برخی دیگر از متعلقات شخصی وی را توقیف و او را به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند .

عاطفه رنگریز ، ندا ناجی ، مرضیه امیری ، از بازداشت شدگان خشونت بار راهپیمایی اول ماه مه هستند که با وجود گذشت بیش از یکماه از پایان روز بازداشت و بازجویی همچنان در زندان بسر میبرند.

این زنان مدافعین حقوق کارگری هستند و تنها ” جرم ” آنها شرکت در مراسم حرکت صلح آمیز اول ماه مه بوده است.. تلاش خانواده های آنان برای پیگیری وضعیت این افراد از طریق مقامات قضایی و امنیتی تا کنون ناموفق بوده. روشن است که آنان هدف آزار و ارعاب سیستماتیک نیروهای قضایی و امنیتی قرار گرفته اند.

ما مطللعیم تعدادی از اعضای سندیکای کارگری اتوبوسرانی تهران که در این خصوص مستلزم حمایت فوری هستند از جمله شامل : سید رسول طالب مقدم ، وحید فریدونی ، حسن سعیدی و رضا شهابی میباشند.
اسماعیل بخشی ، نماینده کارگران و عضو سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه ، همینطور روزنامه نگاران مستقل و مدافع حقوق کارگران ، سپیده قلیان ، ساناز الهیاری ، امیر امیرقلی ، امیرحسین محمدی فرد ، نیز در ارتباط با تظاهرات و اعتصابات کارگران نیشکر هفت تپه دستگیر شدند و در زندان به سر می برند.

ما امیدواریم که حکومت ایران به تعرض و هدف قراردادن فعالان کارگری که درپی آزادی و برابری هستند فوری پایان دهد. کارگران حق دارند ازشرایط متناسب شغلی ، آزادی تشکل، مذاکرات جمعی منصفانه و بدون هیچگونه آزار و اذیت ، ارعاب ، تهدید و خشونت برخوردار باشند.

ما به بسیاری از اتحادیه های کارگری جهانی از جمله اینداستریال، یونی، آی تی اف و بسیاری دیگر، می پیوندیم و هدف قرار دادن و بد رفتاری با فعالین کارگری و مدافعین حقوق انسانی را محکوم می کنیم و با جنبش کارگری در ایران همبستگی خود را اعلام می نماییم.


با احترام،
جری دایاس
رئیس کشوری اتحادیه کارگری یونیفور کانادا

لازم به ذکر است, آنیشا اسداللهی, در تاریخ ۸ مردادماه ۱۳۹۸, “آنیشا اسداللهی”,  پس از بیش از ۱ ماه تحمل سلول انفرادی با توجه به اتمام مراحل بازجوئی در بند امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات در زندان اوین به بند زنان در این زندان منتقل شد. “آنیشا اسداللهی” در تجمعات روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجوئی آزاد شده بود و برای دومین بار در تاریخ ۲۸ خردادماه سالجاری بازداشت شد. 

همچنین مرضیه امیری, فعال رسانه ای شاغل در روزنامه شرق و دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران,  در تاریخ ۲۵ تیرماه ۱۳۹۸,  با توجه به اطلاعات ارائه شده توسط آرش دولتشاهی, وکیل مدافع این فعال رسانه ای و روزنامه نگار در بند  از تداوم محرومیت وی از دسترسی به وکیل انتخابی خود بر روند دادرسی پرونده و همچنین محرومیت مرضیه امیری از حق درمان و عدم اعزام به مرکز درمانی خارج از زندان خبر داد. مرضیه امیری در تاریخ ۱۲ تیرماه ۱۳۹۸, ابلاغیه کیفرخواست صادره از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” را توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمد مقیسه دریافت کرد. 

پیرامون ندا ناجی, وی در تاریخ ۲۰ تیرماه ۱۳۹۸, ندا ناجی, فعال مدنی بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی اردیبهشت ماه سالجاری به مناسبت روز جهانی کارگر, علیرغم تفهیم اتهام و اتمام مراحل بازجوئی و قول قبلی از سوی شعبه بازپرس پرونده مبنی بر تبدیل قرار بازداشت به وثیقه با توجه به ممانعت دادستان تهران, از تبدیل قرار از بازداشت به وثیقه برای این فعال مدنی مخالفت شد. 

پیش از این یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفته بود؛ ندا ناجی, در تاریخ ۱۷ تیرماه پس از انتقال از بند زنان زندان قرچک ورامین به شعبه بازپرسی دادسرای اوین « دادسرای مقدس » و تفهیم ۳ اتهام “اجتماع و تبانی”, “تبلیغ علیه نظام” و “اخلال در نظم عمومی” و همچنین “تمرد از دستور پلیس” در حین برگزاری تجمعات اعتراضی, بنا به گفته بازپرس پرونده قرار بود قرار بازداشت ۱ ماهه صادره که در تاریخ ۱۷ تیرماه برای این فعال مدنی صادر شده بود به قرار وثیقه به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شود تا از این طریق ندا ناجی بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی بتواند آزاد شود اما کماکان ندا ناجی در بازداشت بسر می برد!

لازم به ذکر است در تاریخ ۲ مردادماه ۱۳۹۸, اتحادیه سندیکاهای کارگری فرانسه, با صدور بیانیه ای از مقامات ایران خواست تا نسبت به رفع فشار و صدور قرار منع تعقیب برای “بازداشت شدگان روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران” و همچنین “بازداشت شدگان تجمعات اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه” اقدام کنند. 

با برگزاری این تجمع اعتراضی در تاریخ ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران بیش از ۴۰ تن از فعالان کارگری و مدنی در پی یورش نیروهای امنیتی به تجمع کنندگان که بابرگزاری این تجمع هدفشان دستیابی به مطالبات طبقه کارگر در ایران بود را نیز بازداشت کردند. 

پیرامون پرونده اسماعیل بخشی, علی نجاتی, سپیده قلیان, امیر امیرقلی, عسل محمدی, امیرحسین محمدی فر و همسر وی ساناز الهیاری لازم به ذکر است؛

جلسه دادرسی بر پرونده سپیده قلیان, اسماعیل بخشی, امیر امیرقلی, امیرحسین محمدی فر, سانازاله یاری, علی نجاتی و عسل محمدی, شهروندان بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفت تپه در زمستان ۱۳۹۷ در ساعت ۱۰ صبح روز ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” برگزار خواهد شد. 

جلسات ابلاغ کیفرخواست به متهمان این پرونده در تاریخ های ۲۲ خردادماه, ۵ تیرماه, ۱۱ تیرماه و ۱۷ تیرماه ۱۳۹۸, پیش از این از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمدمقیسه” به ایشان برگزار شده بود.

اتهامات منتسبه بر این افراد؛ “تبلیغ علیه نظام”, “اجتماع و تبانی”, “عضویت در یکی از گروه‌های مخالف نظام”, “نشراکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی” از جمله اتهاماتی بود که در برگه کیفرخواست ذکر شده بود که از سوی  قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران “محمد مقیسه” به افراد مذکور ابلاغ شد. برای اسماعیل بخشی به تازگی پرونده جدیدی با عناوین اتهامی “نشر اکاذیب در فضای مجازی” و “تشویش اذهان عمومی” با شکایت مستقیم وزیر اطلاعات برای این فعال کارگری مطرح شد، اما با وجود صدور کیفرخواست و ارجاع به شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ شهرستان دزفول قرار است به این پرونده نیز با ارجاع به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران از سوی “محمد مقیسه” و توسط شعبه مذکور رسیدگی شود. 

جلسه دادرسی بر پرونده این افراد ساعت ۱۰ صبح روز ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه” برگزار خواهد شد. 

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

بازداشت افراد و عدم بدون تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

سازمان عفو بین الملل, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸، با انتشار فراخوانی خواستار آزادی بی قید و شرط و فوری فعالان کارگری و مدنی ; ندا ناجی, عاطفه رنگریز و آنیشا اسداللهی و فعال رسانه ای و روزنامه نگار مرضیه امیری و لغو همه اتهامات امنیتی وارده به آنها شده بود. در این فراخوان به نگهداری طولانی مدت این افراد در سلول های انفرادی اشاره شده و از آن به عنوان ناقض قانون “نلسون ماندلا” و مصداق شکنجه، برخوردهای بیرحمانه و تحقیرآمیز یاد شده است. ضرب و شتم آنیشا اسداللهی در زمان بازداشت اول و تفتیش وسائل شخصی وی و خانواده اش در هنگام بازداشت دوم، نگه داری عاطفه رنگریز و ندا ناجی در زندان قرچک ورامین در کنار زندانیان سایر جرایم و نگهداری مرضیه امیری در سلول های انفرادی برای بیش از یک ماه از دیگر نکاتی است که در این بیانیه به آن پرداخته شد. 

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.