دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

محکومیت فرحناز نیکخو به ۱۰ سال حبس تعزیری

0
139

حقوق بشر در ایران ـ  امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، فرحناز نیکخو به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، فرحناز نیکخو، متولد: ۱۳۵۱، متهم سیاسی ـ امنیتی، محبوس در بند عمومی(زنان) زندان اوین، توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی ـ رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

براساس دادنامنه صادره، که به فرحناز نیکخوابلاغ شده وی از بابت اتهام ( اقدام علیه امنیت ملی از طریق جاسوسی برای اسرائیل) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. 

اخیرا، حقوق بشر در ایران، با انتشار گزارشی در خصوص بلاتکلیفی و محرومیت فرحناز نیکخو در زندان اوین و محرومیت وی از حق درمان و سایر حقوق شهروندی یک متهم سیاسی، هشدار بود. 

پیش از این و در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۴۰۳، نیکو جلیلوند ـ فرزند این متهم سیاسی ـ امنیتی در تشریح وضعیبت مادر خود به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود:”هفت ماه از مادرم بی‌خبر بودیم، به همه جا مراجعه کردیم، همه زندان‌های تهران، دادگاه‌ها و ارگان‌های دولتی، اما کسی به ما نمی‌گفت مادرم کجاست. بعد از ۷ ماه به بند عمومی زندان اوین منتقل شد، به شدت وزن کم کرده بود، اما پس از مدتی برای رفع در تحقیقات قضایی و امنیتی از بند عمومی به سلول انفرادی منتقل شده بود. مادرم از چند بیماری در رنج است و از حق درمان محروم شده و با توجه به اینکه کیفیت تغذیه زندان مناسب نیست دچا خونریزی داخلی شده و از سوی دیگر دارای چند غذه سرطانی در سینه هایش است و نیازمند اعزام به مرکز تخصصی درمانی است اما از این حق خود هم محروم است.”

لازم به اشاره است، فرحناز نیکخو، در تاریخ ۱۲ آذر ماه ۱۴۰۱، در حالی که برای دیدار با فرزندش عازم کشور استرالیا شده بود در فرودگاه (امام خمینی) تهران، دستگیر و به بند ۲ الف اطلاعات سپاه پاسداران واقع در زندان اوین منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و تحمل ۷ ماه بازجویی های فشرده به بند عمومی زندان اوین، منتقل شد اما با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق دسترسی و انتخاب وکیل، محروم شد ولی مجددا به مدت ۱۰ روز به بند ۲ الف اطلاعات سپاه پاسداران بازگردانده شد و در نهایت توسط بازپرسی شعبه دادسرای ناحیه ۳۳ تهران با اتهاماتی از قبیل (ارسال اطلاعات مخابرات برای اسرائیل) تفهیم اتهام شد.

با آغاز مراحل دادرسی، فرحناز نیکخو از بابت اتهام مذکور، طی چند جلسه دادرسی در حالی که از حق انتخاب و حضور وکیل مورد نظر خود محروم بود توسط قاضی ابوالقاسم صلواتی ـ قاضی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهران، محاکمه شد اما هنوز حکم وی ابلاغ نشده است.  

فرحناز نیکخو، کارمند پیشین شرکت مخابرات ایران است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

هر چند جرم جاسوسی از منظر حقوق بشر کاملا مردود است اما ارگانهای امنیتی ایران، در سال‌های اخیر، بسیاری از شهروندان را با اتهاماتی مرتبط با جاسوسی، همکاری با دولت متخاصم و یا تحت عنوان پروژه نفوذ، تفهیم اتهام و محکوم به حبس های طولانی مدت و یا اعدام کردند تا بتوانند از این طریق وجهی موجه برای سرکوب و ارعاب بر علیه شهروندان داشته باشند و با توجه به عدم‌ وجود شفافیت قضایی در ایران مشخص نیست که ادعای وزارت اطلاعات در خصوص این افراد واقیعت دارد یا خیر.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل از لحظه بازداشت و در مراحل بازجویی، بازپرسی و دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است. 

برچسب هازندانشعبه پانزده دادگاه انقلاب تهرانابوالقاسم صلواتی قاضیشعبه۱۵دادگاهقاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهرانفرحناز نیکخوارسال اطلاعات مخابرات برای اسرائیلدادگاه انقلابشعبه۱۵ دادگاه انقلابابوالقاسم صلواتی قاضی شعبه ۱۵شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه۱۵دادگاه انقلاب در تهرانقاضی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب تهرانفرحناز نیکخو زندانی سیاسیابوالقاسم صلواتیشعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهراناتهام جاسوسی در ایرانابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلابمجازات جاسوسیقاضی شعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانفرحناز نیکخو متهم سیاسیدادگاه انقلاب تهرانابوالقاسم صلواتی دادگاه انقلاب تهرانمعاونت ضدجاسوسی وزارت اطلاعاتابوالقاسم صلواتی قاضی دادگاه انقلابقاضی شعبه۱۵دادگاه انقلاب تهرانفرحناز نیکخو متهم امنیتیاتهام جاسوسیمتهم به جاسوسیدادگاه انقلاب تهران ابوالقاسم صلواتیمحکومیت کیفریدادگاه انقلاب تهران شعبه پانزدهشعبه پانزده دادگاه انفلاب تهرانزندانی امنیتی فرحناز نیکخوسرکوب آزادی بیانمحاربه از طریق جاسوسی برای اسرائیلشعبه۱۵دادگاه انقلاب تهرانشعبه ۱۵دادگاه انقلاب در تهراندادگاه انقلاب تهران شعبه۱۵شعبه۱۵دادسرای عمومی و انقلابزندانی سیاسی فرحناز نیکخوزندانیقاضی ابوالقاسم صلواتیجاسوسی از زندگی خصوصی افراداتهام جاسوسی برای دوول متخاصمسرکوب آزادی اندیشهشعبه۱۵دادگاه انقلابشعبه پانزده دادسرای عمومی و انقلاب تبریزفرحناز نیکخوزندانی سیاسیزندان اوینکیفرخواستشعبه ۱۵شعبه۱۵ دادگاه انقلاب تهرانشعبه۱۵شعبه پانزدهاتهام جاسوسی برای اسرائیلفرحناز نیکخو زندانی امنیتی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading