دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

بحران ویروس کرونا: محرومیت شهروندان استان خوزستان از دسترسی به مواد ضد عفونی کننده

0
805

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, در پی گسترش ابتلای شهروندان در شهرهای مختلف ایران به ویروس کرونا و از سوی دیگر سوء استفاده گروهی دیگر با احتکار مواد ضدعفونی کننده, الکل و ماسک شهروندان ساکن شهرهای استان خوزستان بعنوان مثال بندر امام خمینی از عدم دسترسی آنها به این گونه مواد مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا خبر دادند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, امروز یکشنبه ۱۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, بر خلاف ادعای مسئولان وزارت بهداشت و سرپرست دانشگاه جندی شاپور اهواز مبنی بر وفور مواد ضد عفونی کننده, ماسک, الکل و سایر مواد مورد نیاز برای مقابله با ویروس کرونا اما داروخانه های واقع در استان خوزستان اعلام فقدان اینگونه مواد ضروری مورد نیاز برای ارائه به شهروندان این استان می کنند. 

اعلام محرومیت شهروندان استان خوزستان از محرومیت از دسترسی به مواد ضدعفونی کننده و ماسک در حالی است که شب گذشته سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز ادعا کرده بود: “اولین محصولات تولیدی کارخانه‌های استان در اختیار کادر درمانی بیمارستان‌ها قرار داده شد و سپس در داروخانه‌های استان توزیع شده و  الکل و مواد ضدعفونی‌کننده دیگر میان داروخانه‌های استان خوزستان توزیع شد و اکنون استان از این لحاظ مشکل خاصی ندارد”.

همچنین شهروندان ساکن بندر امام خمینی از توابع استان خوزستان اعلام کردند:”هیچ یک از وسایل مورد نیاز از قبیل: ماسک، الکل، مواد ضدعفونی در دسترس نیست و ما برای مقابله با ویروس کرونا، خلع سلاح هستیم”.

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۱۰ اسفند ماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی با مضمون محرومیت کارگران معدن زغال سنگ طرزه از دسترسی به مواد ضد عفونی کننده و ماسک, عدم دسترسی شهروندان به مواد ضد عفونی کننده را اطلاع رسانی کرده بود. 

همچنین در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۳۹۸, میلاد بغلانی و حمیدرضا مکّی, دو تن از زندانیان سیاسی محبوس دربند ۵ زندان شیبان اهواز در پی مشکوک بودن این ۲ زندانی سیاسی برای آلودگی به ویروس کرونا از بند خارج و به قرنطینه منتقل شدند. 

در توضیحات بیشتر در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران لازم به ذکر است؛ این ویروس, به شدت در حال سرایت به انسانهاست و موجی از نگرانی را در ایران پس از گذشت ۳هفته از ورود این بیماری در کشور و اعلام دیر هنگام مسئولان وزارت بهداشت تا ظهر امروز یکشنبه ۱۱اسفند ماه ۱۳۹۸, بیش از ۹۷۸ نفر به این بیماری مبتلا شدند و همچنین۵۴ نفر هم در اثر این بیماری جان خود را از دست دادند و ۱۷۵ نفر هم بهبود یافته از این بیماری بودند که به نسبت سایر کشورهای دیگر که در حال مبارزه با این بیماری هستند بوجود آورده است.

همچنین وزارت بهداشت ایران از روز ۳ اسفند با انتشار آمار روزانه موارد ابتلا و مرگ را آغاز کرد. اطلاعاتی در مورد موارد احتمالی در روزهای قبل وجود ندارد. همچنین تردیدهایی درباره دقیق بودن آمارهای اعلام شده مطرح شده است. از جمله از سوی نماینده قم در مجلس ایران. با این حال تنها آمار رسمی داده‌های وزارت بهداشت ایران است.

روز سه شنبه ۶ بهمن ماه ۱۳۹۸, احمد امیرآبادی فراهانی, نماینده مردم قم در مجلس اعلام کرد در حوزه انتخابیه وی یعنی شهر قم که کانون شیوع این بیماری بوده از نظر شیوع ویروس کرونا وضعیت خوبی ندارد و عملکرد دولت و دستگاههای اجرائی در کنترل این ویروس ناموفق بوده و پس از اعلام جان باختن ۵۰ نفر از شهروندان قم که در اثر بیماری کرونا از آمار جدیدِ مرگ و میر کرونا در این استان که بنا بر تائید مسئولان وزارت بهداشت و درمان مرکز شیوع این بیماری در ایران بوده خبر داد و این نماینده مجلس در ادامه هم تاکید کرد که متاسفانه ۳ هفته پس از ورود این ویروس به کشور موضوع از طرف وزارت بهداشت و مسئولان اعلام عمومی شد.

دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد مورد تاکید در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با کارگران ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading