یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 20

احضار ۳ نفر از کارگران کارخانه سیمان کارون مسجد سلیمان به دادگاه

0
690

حقوق بشر در ایران – شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری مسجد سلیمان, ۳ تن از کارگران شاغل در کارخانه سیمان کارون واقع در مسجد سلیمان را که پیش از این و در سال ۱۳۹۵ در جریان برگزاری تجمعات اعتراضی کارگران این واحد صنعتی برای دریافت مطالبات معوقه مزدیشان اعتراض کرده بودند را جهت برگزاری جلسه دادرسی احضار کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایلنا, “فرشاد خدادادیان”, “خرم آقابیگی” و “امین حاتمی”, سه تن از کارگران شاغل در مجتمع سیمان کارون واقع در مسجد سیلمان با توجه به ابلاغیه دریافتی از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ این شهرستان به تاریخ رسیدگی ۲۷ آبان ماه سالجاری جهت حضور در جلسه دادرسی از بابت شکایت کارفرمای این کارخانه از این کارگران به علت برگزاری تجمع اعتراضی آنها در بهمن و اسفند ماه سال ۱۳۹۵ به عدم دریافت مطالبات معوقه این کارگران احضار شدند. این کارگران پیش از این نیز از سوی مراجع قضائی مورد احضار قرار گرفته بودند. 

بنقل از یک منبع مطلع؛ احضار کارگران سیمان کارون در حالی صورت گرفت که پیش از این کارگران این کارخانه برای پیگیری مطالبات صنفی و معوقات مزدیشان خود با نهادهای دولتی و مراجع قضایی همانند استانداری، فرمانداری شهرستان مسجد سلیمان و چند نهاد امنیتی و نهاد قضایی نامه نگاری کرده بودند. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ در جریان تجمعات اعتراضی که در بهمن و اسفند ماه سال ۱۳۹۵ از سوی کارگران مجتمع سیمان مسجد سلیمان برگزار شده بود برای چهار تن از کارگران بنامهای “فرشاد خدادادیان”، “خرم آقابیگی”، “پیمان سلیمانی” و “امین حاتمی” از سوی مراجع قضائی پرونده تشکیل شده بود که ۳ نفر از این افراد از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ مسجد سلیمان با توجه به شکایت کارفرما برای حضور در جلسه دادرسی احضار شدند. 

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ پرونده این کارگران در حالی در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ مسجدسلیمان با شکایت کارفرما ارجاع داده شده که پیش از این کارگران نظر کارشناس دادگستری تبرئه کارگران بوده است، با اینحال کارفرما مجدداً به این حکم نیز اعتراض زده است و پرونده همچنان مفتوح است.

همچنین ارسلان غمگین “مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان” در این خصوص تصریح کرد: این کارگران۴ نفر بودند که ۱ نفر از آنها بازنشسته شده است. یک نفر دیگر از آنها اتمام قرارداد شده و رفته است. یک نفر دیگر هنوز در کارگاه مشغول به کار است.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

سرکوب فعالان کارگری در حالی در ایران رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضائ کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با کارگران ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد. 

لازم به ذکر است که بازداشت خودسرانه و بلاتکلیف نگه داشتن افراد و همچنین عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading