یک شنبه , ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 16

احکام اعدام ۳ تن در زندان رجائی شهر کرج اجرا شد

0
1300

حقوق بشر در ایران امروز شنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۹، احکام اعدام ۳ زندانی در ۳ پرونده جداگانه با اتهام قتل عمد، محبوس در زندان رجائی شهر کرج که پیشتر مورد تائید قرار گرفته بود اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رُکنا، سحرگاه چهارشنبه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹، مهدی « نام خانوادگی نامشخص »، ارسطو « نام خانوادگی نامشخص » و میثم « نام خانوادگی نامشخص »، سه زندانی متهم به قتل در ۳ پرونده جداگانه محبوس در زندان رجائی شهر کرج که پیش از این توسط شعب دادگاه کیفری ۱ استان تهران به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور تائید شده بود اعدام شدند. 

براساس این گزارش، در تاریخ ۲۲ مرداد سال ۱۳۹۲، پسر جوانی در مغازه میوه فروشی در بازار تهران با شلیک گلوله برادر بزرگتر خود را به قتل رساند و در همان صحنه جرم از سوی شاهدان جرم بازداشت شد.

مهدی در اعترافاتش به ماموران گفت: “من و برادرم از بچگی با هم بزرگ شده و به هم علاقه‌مند بودیم، اما بعد از مرگ پدرم، اختلاف‌ها بر سر خانه موروثی شروع شد و اختلاف میان ما بالا گرفت و روز حادثه با برادرم که در مغازه کناری من یک مغازه دارد درگیر شدم و در یک لحظه اقدام به تیراندازی کردم.:

پرونده مهدی، با آغاز مراحل دادرسی و محاکمه در شعبه ۱۱۳ دادگاه کیفری ۱ استان تهران مورد بررسی قرار گرفت و مهدی در ماجرای قتل برادرش با توجه به اعترافات قاتل و درخواست قصاص خانواده اش به اعدام محکوم شد.

لازم به ذکر است، مهدی پیش از این هم ۱ بار تا پای چوبه دار رفت و سال ۱۳۹۷ بود که از اولیای دم مهلت برای تامین دیه گرفته بود اما با توجه به عدم توانایی در تامین دیه و عدم رضایت ولی دم حکم اعدام وی اجرا شد. 

در دومین مورد اجرای حکم اعدام لازم به ذکر است، در تاریخ ۳ خرداد ماه ۱۳۹۷، ارسطو، مستاجر عصبانی به خاطر اختلافی که با صاحب خانه خود داشت با شلیک گلوله ای وی را به قتل رساند و پس از آن بود که توسط ماموران اداره آگاهی دستگیر شد.

ارسطو، پس از دستگیری به قتل مرد صاحبخانه اش که فرهاد نام داشت اعتراف کرد و پس از تکمیل مراحل بازجوئی و بازپرسی و ارجاع این پرونده به دادگاه ارسطو توسط شعبه دادگاه کیفری ۱ استان تهران محاکمه شد. 

قضات با توجه به درخواست اولیای دم به قصاص و اعترافات قاتل به قتل مرد صاحبخانه حکم اعدام برای متهم صادر شد و این حکم در شعبه ۹ دیوان عالی کشور مورد تایید قرار گرفت.

پس از قطعی شدن حکم قصاص صادره از سوی دادگاه کیفری در دیوان عالی کشور، ارسطو با اتهام مذکور پس از ۲ سال در تاریخ ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹، در زندان رجایی شهر اعدام شد. 

در خصوص سومین حکم اعدام اجرا شده در زندان رجائی شهر کرج لازم به ذکر است که میثم در تاریخ ۳ آذر ماه سال ۱۳۹۴، همسر و فرزندش را به قتل رساند. 

پس از این قتل بود که میثم اقدام به خودکشی کرد اما این خودکشی موفقیت آمیز نبود و پس از دستگیری با اتهام ۲ فقره قتل عمد و اعتراف به جرم مذکور پرونده وی در شعبه ۱۰ دادگاه کیفری ۱ استان بررسی و با توجه به اعترافات مستقیم میثم مبنی بر ارتکاب وی به قتل عمد حکم اعدام وی صادر شد. با ارجاع پرونده به شعبه ۳۱ دیوان عالی کشور این حکم عیناً تائید شد. 

با ارجاع پرونده به شعبه اجرای احکام دادسرای جنائی تهران، میثم در تاریخ ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۹ در زندان رجایی شهر پای چوبه دار رفت و اعدام شد. 

بر اساس گزارش سالانه سازمان عفو بین الملل، در سال ۲۰۱۹ میلادی, حکومت ایران دست کم ۲۵۱ نفر را اعدام کرده و دستکم ۴ نفر از اعدام شدگان در زمان وقوع جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشتند. با این حال، به دلیل عدم شفافیت مقامات، پی بردن به تعداد واقعی اعدام ها در این کشور دشوار است و ممکن است بسیار بالاتر از رقم اعلام شده باشد.

براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدام های سالیانه را دارا می باشد.

در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸, سازمان عفو بین الملل, با انتشار گزارشی که به تفسیر موارد نقض حقوق بشر در ایران پرداخته بود در بخشی از این گزارش پیرامون صدور و اجرای احکام اعدام اعلام کرد: “حکم اعدام همچنان برای اعمالی در نظر گرفته شد که در قوانین بین المللی حقوق بشر مجاز به شمار میروند، اعمالی که از جمله شامل رابطه جنسی افراد همجنس با رضایت متقابل و روابط جنسی خارج از چارچوب زناشویی می شد؛ صدور حکم اعدام همچنین برای جرائمی از قبیل توهین به پیامبر اسلام ,  محاربه و افساد فی الارض, ادامه یافت که تعریف بسیار مبهمی دارند”.

برچسب هاحقوق بشراعدام در ایرانصدور حکم اعدامنقض حقوق بشر در ایراناتهام قتلرئیس زندان رجائی شهرحکم قصاصنقض حقوق بشر درایرانقصاص نقسسلول انفرادی زندان رجائی شهرقصاص نفس در ایراناعدام متهمان به قتل عمد در ایرانزندانیان متهم به قتل عمد در ایرانقتل عمد حکومتی در ایرانحقوق بشر در ایرانمسوولان زندان رجائی شهرنقض حقوق بشرنقض حقوق بشرد ر ایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامیحقوق بشر درایرانحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانالله کرم عزیزیزندانیان متهم به قتل عمدحکم اعدام زندانیان در ایرانمجازات اعدام در زندانهای ایرانالله کرم عزیزی رئیس زندان رجائی شهر کرجحکم اعدام متهمان به قتلاعدام / حق حیاتاجرای حکم اعداممجازات اعداماعدام در ملاء عاماعدام متهم به قتل عمدقتل عمد حکومتیحقوق بشر زندانیان سیاسیاعدام زندانیان متهم به قتلاتهام قتل در ایرانمجازات اعدام زندانیان در ایراناتهام متهمان به قتل عمد در ایرانالله کرم عزیزی رئیس زندان رجایی شهر کرجحقوق نقض حقوق بشر در ایرانزندانیطرح لغو مجازات اعدامقتل عمدزندانی متهم به قتلزندان رجائی شهر کرجاعدام متهم به قتلدادگاه کیفری یکاعدام زندانیان در ایرانمجازات قتل عمداجرای حکم قصاصقتل عمد زندانیانحکم اعدام در زندانهای ایرانقتل عمد در زندانهای ایراندرخواست قصاصزندانحکم اعداماعدام قتل عمداجرای حکم اعدام در ایراناعداممجازات اعدام ایرانقتل عمد در ایراناعدام زندانی متهم به قتلاتهام قتل عمدمجازات قصاصزندانیان زندان رجائی شهر کرجقتل عمد زندانیان در ایرانحکم اعدام زندانیانصدور حکم اعدام در ایراناخبار نقض حقوق بشرقتلقصاصاعدام متهم قتل عمدقاتل قتل عمدزندان رجائیحکم اعدام در ایراناعدام در زندان رجائی شهر کرجسلول انفرادی در زندان رجائی شهر کرجزندان رجائی شهر در ایرانزندان رجائی شهر در کرجاجرای حکم اعدام در زندان رجائی شهرحکم اعدام در زنداندادگاه کیفری صدور حکمزندان رجائی شهرقصاص در ایرانمجازات اعدام در ایرانمتهم به قتل عمداخبار نقض حقوق بشر در ایرانزندانیان زندان رجائی شهرنقض حکم اعدام در ایراناعدام در زندانهای ایراناندرزگاه ۱ زندان رجائی شهر کرجنقض حقوق بشر در جمهوری اسلامیالله کرم عزیریدادگاه کیفری۲نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در ایراندادسرای جنائی تهرانقصاص نفسدادگاه کیفریمتهم به قتلاعدام در زندان رجائی شهردادگاه کیفری یک تهراننقض حقوق بشر در زندان رجائی شهرشلیک گلولهدادگاه کیفری ۱اجرای حکم اعدام در زندان رجائی شهر کرجحکم اعدام متهم به قتلاجرای قصاص نفساتهام قتل عمد در ایراناعدام زندانیان متهم به قتل عمد

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading