جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

روزبه علیپور, فعال مدنی جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد

0
1002

ساعاتی پیش, “روزبه علیپور”, فعال مدنی ساکن یکی از روستاهای توابع رشت, جهت تحمل دوران محکومیت حبس خود که پیش تر از بابت اتهام “توهین به رهبری” به ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود به زندان لاکان منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۲۳ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۸، روزبه علیپور، فعال مدنی ساکن یکی از روستاهای توابع رشت جهت تحمل دوران محکومیت ۲ سال حبس تعزیری خود پس از معرفی به دایره اجرای احکام شهر رشت پس از بازداشت به زندان لاکان در این شهر منتقل شد. همچنین بابک علیپور برادر روزبه علیپور نیز به همراه برادر خود  از بابت اتهام عضویت در گروه‌های مخالف نظام به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

روزبه علیپور در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۹۷ به همراه برادرش بابک توسط ماموران اداره اطلاعات رشت بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات و اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه در اواخر آبان ماه ۱۳۹۷ به زندان لاکان رشت منتقل شده بودند. 

لازم به توضیح است؛ دو هفته پس از بازداشت این دو فعال مدنی و تهیه‌ وثیقه‌ ۵۰ میلیون تومانی، برای آزادی موقت روزبه و بابک علیپور، نماینده‌ دادستانِ، از پذیرش وثیقه‌ی تعیین شده خودداری کرده بود. 

روزبه علیپور و بابک علیپور, دو فعال مدنی, که زمینه فعالیتهای آنها در حوزه زنان میباشد در اسفند ماه سال گذشته پس از احضار به دادگاه توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب رشت ازبابت اتهامات توهین به رهبری برای روزبه علیپور به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و بابک علیپور از بابت اتهام عضویت در گروههای معاند نظام به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 

سرکوب فعالان مدنی و همچنین سرکوب آزادی بیان از جمله موارد نقض کننده اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است.

همچنین برخورداری افراد از یک روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading