یک شنبه , ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

گزارشگران بدون مرز, ۸۶۰ روزنامه‌نگار در ایران سرکوب شده اند

0
913

گزارشگران بدون مرز با انتشار گزارشی از افشای لیست “تمام بازداشت‌ها، حبس‌ها و اعدام‌ها”، که در فاصله زمانی بین سال‌های ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۸۸ در تهران انجام شده خبر داده که بنا به اطلاعات موجود در اسناد، ۸۶۰ روزنامه‌نگار و شهروندخبرنگار با برخوردهای قضائی و امنیتی در ایران  سکوب شده اند.

به گزارش حقوق بشر در ایران, سازمان گزارشگران بدون مرز به همراه کمیته ای که با حضور شیرین عبادی, فعال حقوق بشر مورد بررسی قرار گرفته و تائید شده است از برخوردهای قضائی با ۸۶۰ روزنامه نگار و شهروند خبرنگار  و همچنین اعدام دست کم چهار روزنامه‌نگار در این سند بوده که مورد تائید اعضای کمیته مربوطه رسیده است. اسامی افراد اعدام شده به شرح ذیل میباشد؛ علی‌اصغر امیرانی، مدیر مجله خواندنیها, سعید سلطانپور، شاعر و نویسنده, رحمان هاتفی، سردبیر کیهان در مقطع انقلاب, سیمون فرزامی، روزنامه‌نگار یهودی تبار ایرانی-سوئیسی که به جرم جاسوسی اعدام شد. همچنین سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرده که سند محرمانه‌ای که برای تهیه این گزارش از آنها استفاده شده شامل ۱.۷ میلیون مدخل بوده است که نام، تاریخ و محل تولد، جنسیت، ملیت، تاریخ بازداشت، شعبه دادگاه و دادستانی مرتبط و حکم را در بر می‌گیرد. از نکات مورد اشاره گزارشگران بدون مرز، ثبت پرونده‌هایی است که مقام‌های ایرانی تاکنون به صورت رسمی و عمومی آنها را بیان نکرده بودند. مطابق آنچه گزارشگران بدون مرز گفته این فهرست از وجود حداقل ۶۲ هزار زندانی سیاسی در دهه‌های اخیر در تهران خبر می‌دهد. از این تعداد شش هزار نفر کسانی هستند که در جریان اعتراضات سال ۱۳۸۸ بازداشت شدند.

سازمان عفو بین الملل در گزارشی که اخیرا در وبسایت این سازمان مدافع حقوق بشر منتشر شده است از بازداشت هفت هزار نفر با اتهامات سیاسی و عقیدتی در سال ۲۰۱۸ میلادی اطلاع رسانی کرده است و از همین رو با توجه به روند فزآینده سرکوب و گسترش نقض حقوق بشر در ایران, سال ۲۰۱۸ میلادی را سال شرم بر جمهوری اسلامی نامگذاری کرده است.

به تازگی عفو بین‌الملل خبر داد که در سال گذشته میلادی هفت هزار نفر در ایران در پرونده‌های سیاسی و عقیدتی بازداشت شدند.

مقام‌های ایرانی می‌گویند این کشور سطح بالایی از آزادی‌های سیاسی و رسانه‌ای را دارد و کسانی که به زندان می‌افتند مرتکب جرایم “امنیتی” شده‌اند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading