دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

گزارشی از بلاتکلیفی فرزاد معظمی گودرزی در زندان اوین

0
84

حقوق بشر در ایران ـ  امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، فرزاد معظیم گودرزی بطور بلاتکلیف در زنددان اوین بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، فرزاد معظمی گودرزی، اهل شهرستان بروجرد واقع در استان لرستان، علیرغم گذشت مدتی قابل توجه از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف و تحت قرار بازداشت موقت در زندان اوین بسر میبرد. 

به نقل از یک فرد نزدیک به خانواده این متهم سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”بازجویی ها از فرزاد معظمی گودرزی به اتمام رسیده و پرونده او به شعبه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران ارجاع شده اما هنوز از اتهامات وی اطلاعی بدست نیامده است.” 

لازم به اشاره است، فرزاد معظمی گودرزی، در تاریخ ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بروجرد از توابع استان لرستان، دستگیر و برای بازجویی و تشکیل پرونده به تهران و بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل و در حال حضار در اندرزگاه۴(بند قرنطینه) آن زندان بسر می برد. 

تا لحظه تنظیم این خبر،  از مصادیق حقوقی اتهامات و از روند حقوقی پرونده تشکیل شده بر علیه فرزاد معظیم گودرزی اطلاعی حاصل نشده است. 

فرزاد معظمی گودرزی، پیشتر هم توسط ماموران امنیتی به دفعات بازداشت شده بود و آخرین مرتبه در تاریخ ۱۴ شهریور ماه ۱۴۰۲، از سوی ماموران لباس شخصی، هنگامی برای حضور در مراسم نامزدی خواهرش به شهرستان بروجرد سفر کرده بود بازداشت و پس زا طی مراحل بازجویی ها و انتفال به زندان تیرچه بلوک شهرستان بروجرد در مهر ماه همان سال آزاد شده بود.

وی، پسر دائی رضا معظمی گودرزی، نوجوان ۱۷ ساله ای است که در جریان اعتراضات ۲۶ آبان ۱۳۹۸، بر اثر اثابت گلوله شلیک شده توسط ماموران امنیتی به ناحیه کمر وی در شهرستان شهریار، جان باخت است. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading