یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

محکومیت قطعی مهرداد محمدنژاد, به تحمل ۳ سال حبس تعزیری

0
1772

حقوق بشر در ایران – روز گذشته, شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی “احمد زرگر”, با صدور حکمی “مهرداد محمدنژاد”, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین را به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, “مهرداد محمدنژاد”, زندانی سیاسی محبوس در اندرزگاه ۴ زندان اوین که پیش از این توسط شعبه ۱۷ دادگاه کیفری شهرستان شهریار  از بابت اتهامات “توهین به مقامات” و “فعالیت تبلیغی علیه نظام”, به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بود پس بررسی مجدد پرونده توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی “احمد زرگر”, حکم صادره توسط دادگاه بدوی بر علیه مهرداد محمدنژاد عینا تائید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس تعزیری لازم به اجرا شده است. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ “مهرداد محمدنژاد”, ساکن شهرک اندیشه واقع در شهرستان شهریار, متولد ۱۳۷۵, دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز واقع در سوهانک, در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۷, در پی یورش ۸ تن از ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه با ضرب و شتم بازداشت و به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند. 

این منبع مطلع در ادامه پیرامون اتهامات منتسب شده به “مهرداد محمدنژاد” گفت؛ پس از انتقال وی به سلول انفرادی بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین وی از بابت فعالیتهایی که در فضای رسانه ای « توئیتر » داشت با اتهامات “سب النبی و توهین به امامان شیعه”, “توهین به مقامات” و “تبلیغ علیه نظام” مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و با آغاز روند دادرسی, پرونده وی توسط شعبه ۱۷ دادگاه کیفری شهرستان شهریار مورد بررسی قرار گرفت و پس از تبرئه از بابت اتهام “سب النبی و توهین به امامان شیعه” از بابت ۲ اتهام “توهین به مقامات” به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” نیز به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و در مجموع به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد که پس از ارجاع پرونده وی به شعبه ۳۶ دادگاه  تجدیدنظر استان تهران به ریاست “احمد زرگر”جلسه دادرسی این زندانی سیاسی در مرحله  تجدیدنظر خواهی در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۸, برگزار شد و حکم صادره توسط توسط دادگاه بدوی عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید. با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی, مجازات اشد یعنی ۲ سال حبس تعزیری که وی از بابت اتهام “توهین به مقامات” به آن محکوم شد نیز لازم به اجرا شد. 

این منبع مطلع در خاتمه گفت؛ با توجه به حکم صادره توسط دادگاه تجدیدنظر که محکومیت وی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت را شامل شده است “مهرداد محمد نژاد” به مدت ۱ سال دیگر باید تحمل حبس کند. 

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

مجموعه دلایل بازداشت شهروندان و اتهامات مطروحه بر علیه آنان در زمره اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و عقیده  میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading