دوشنبه , ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 20

محمد نوریزاد؛ فعال مدنی با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

0
1410

حقوق بشر در ایران – روز جاری, محمد نوریزاد, فعال مدنی و روزنامه نگار ساکن تهران که در پچی احضار به دادسرای امنیت تهران« دادسرای مقدس» توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان گرگان منتقل شده بود با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز دوشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸, محمد نوریزاد, فعال مدنی و روزنامه نگار, که ۲ هفته پیش در پی شکایت دادستان شهرستان گرگان از توابع استان گلستان با نیابت قضائی به شعبه ۱ بازپرسی دادسرای امنیت تهران « دادسرای مقدس » احضار و پس از تفهیم اتهام بازداشت و به زندان گزگان منتقل شده بود با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت; محمد نوریزاد, می بایست طی هفته آینده جهت برگزاری جلسه دادگاه با توجه به ابلاغیه ای که طی روزهای آینده به دست وی خواهد رسید به مراجع قضائی مراجعه کند. 

محمد نوریزاد, در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۳۹۸, پس از مراجعه به دادسرای امنیت تهران واقع در زندان اوین پس از تفهیم اتهام از بابت اتهامات; “توهین به رهبری”, “تبلیغ علیه نظام” و “نشر اکاذیب” بازداشت و با صدور قرار بازداشت به قرنطینه و سپس به بند کارگری زندان اوین منتقل شد و پس از ۴ روز به زندان گرگان واقع در استان گلستان منتقل شده بود.   

بازداشت محمد نوریزاد از بابت اتهام انتشار فایلهای تصویری بود که این فعال مدنی در دوران سیل اخیر در استان گلستان «آق قلا» پیرامون سوء مدیریت در بر طرف کردن بحران سیل و توجه به درخواستهای شهروندان آسیب دیده از سیل با شکایت دادستان گرگان صورت گرفته بود. 

سرکوب فعالان مدنی و سیاسی و اعمال رفتارهای قهرآمیز بر علیه این دسته از شهروندان و بیان اتهامات مرتبط با سرکوب آزادی بیان و قلم و عقیده از جمله مواردی است که در اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶به صراحت بر ممنوعیت آن تاکیدی شده و بر حق افراد بر برخورداری از آن تاکید شده است. اما از آنجائی که حکومت جمهوری اسلامی تاب شنیدن انتقادات شهروندان را ندارد فقط وانمود به احترام اصل آزادی بیان و قلم میکند ولی در اصل مطلب به طور سیستماتیک اقدام به سرکوب گسترده شهروندان در زمینه آزادی بیان و قلم میکند.

برخورداری افراد از حق دادرسی عالادنه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مود تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading