دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

حمید حاجی عبدل پور، زندانی سیاسی با تودیع وثیقه آزاد شد

0
96

حقوق بشر در ایران ـ  امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، حمید حاجی عبدل پور، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز شنبه ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، حمید حاجی عبدل پور، فعال تلگرامی، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد در رشته پلیمر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد(مرکزی) مشهد، پس از تحمل ۲۰۸ روز حبس در پی تائید درخواست اعاده دادرسی، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

به نقل از یک فرد نزدیک به خانواده حمید حاجی عبدل پور در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”حمید حاجی عبدل پور، پس از تحمل ۲۰۸ روز حبس، با نقض رای در دیوان عالی کشور و ارجاع پرونده به شعبه هم عرض در دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، با تودیع وثیقه از زندان مرکزی مشهد آزاد شد.” 

لازم به اشاره است، حمید حاجی عبدل پور، در زمستان ۱۴۰۱، توسط بازپرس شعبه ۹۰۳ دادسرای عمومی و انقلاب شهر مشهد، با وکالت خسرو علیکردی، از بابت اتهامات (تشکیل گروه تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، تفهیم اتهام شد. 

این فعال تلگرامی، در مراحل دادرسی، توسط قاضی هادی منصوری ـ رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام (تشکیل گروه تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، محاکمه شده بود و سپس از بابت اتهام اول به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام دوم هم به ۸ ماه حبس تعزیری، محکوم شده بود. 

پس از اعلام اعتراض و ارجاع پرونده قضایی حمید حاجی عبدل پور به شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، ارجاع و این شهروند در تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام (تشکیل گروه تلگرامی فریاد پلی تکنیک به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۷ ماه ۱۶ روز حبس تعزیری، محکوم و حمید حاجی عبدل پور، در تاریخ ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۶ ساله خود بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

همچنین، در بخشی از دادنامه صادره توسط قاضی شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عنوان شد:”کانال تلگرامی فریاد پلی تکنیک، سپس به کانال تلگرامی پلی تکنیک و مردم، تغییر نام داده شد.”

پس از اتمام مراحل داردسی و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی، تحمل اشد مجازات، به اتهام (تشکیل گروه تلگرامی فریاد پلی تکنیک به قصد برهم زدن امنیت کشور) به میزان ۶ سال حبس تعزیری برای حمید حاجی عبدل پور لازم به اجرا شد. 

در حالی که حمید حاجی عبدل پور، دوران حبس خود را در زندان وکیل آباد مشهد سپی می کرد در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲، درخواست وی برای استفاده از پابند الکترونیکی (حبس تحت نظارت قضایی) توسط قاضی و مستشار شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، رد شده بود. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading