یک شنبه , ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 12

محکومیت ۲ شهروند به حبس و شلاق توسط قاضی دادگاه کیفری بوکان

0
95

حقوق بشر در ایران ـ  امروز شنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، دیار بختیاری سرا و متین سیاهی، توسط قاضی دادگاه کیفری ۲ بوکان به حبس تعزیری و شلاق محکوم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، طی روزهای گذشته، دیار بختیاری سرا، فرزند: داوود به همراه متین سیاهی ـ فرزند: مصطفی ـ اهل شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، توسط قاضی شعبه ۱۰۱دادگاه کیفری۲ آن شهرستان، در مجموع به ۳سال و ۱۲ روز حبس تعزیری و ۶۰ ضربه شلاق محکوم شدند. 

براساس دادنامه صادره؛ دیار بختیاری سرا از بابت اتهام (حمل مواد محترقه و منفجره) به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری، به اتهام (تمرد نسبت به مأمورین در حین انجام وظیفه) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری و ١٩١ روز حبس تعزیری و به اتهام (اخلال در نظم و آسایش عمومی) هم به تحمل ٣٠ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده است. 

همچنین، متین سیاهی هم به اتهام (حمل مواد محترقه و منفجره) به تحمل ۳ماه حبس تعزیری، به اتهام (تمرد نسبت به مأمورین در حین انجام وظیفه) به تحمل ۶ماه حبس تعزیری و ١٩١ روز حبس تعزیری و از بابت اتهام (اخلال در نظم و آسایش عمومی) هم به ٣٠ ضربه شلاق تعزیری محکوم شده‌ است. 

احکام صادره، در تاریخ ۸ بهمن ماه ۱۴۰۲، به متهمان این پرونده ابلاغ شده و چندی بعد دیار بختیاری سرا و متین سیاهی، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود بازداشت و به زندان شهرستان بوکان منتقل شدند. 

لازم به اشاره است، دیار بختیاری سرا و متین سیاهی، چندی پیش در شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه مرکزی یکی از نهادهای امنیتی در آن استان و طی مراحل بازجویی ها و سپس تفهیم اتهام به زندان بوکان منتقل و چندی بعد آزاد شدند. 

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading