سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

پلمپ محل کسب شش تن از شهروندان بهائی ساکن امیدیه

0
697
پلمپ محل کسب بهائیان ایران

در ادامه پلمب محل کسب شهروندان بهائی، محل کسب ۶ تن از شهروندان بهائی ساکن امیدیه در استان خوزستان که محل کسب خود را در یک مناسبت مذهبی تعطیل کرده بودند به دستور مقامات قضائی پلمب شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، محل کسب دست‌کم ۶ تن از شهروندان بهائی ساکن امیدیه در استان خوزستان به دستور مقامات قضایی پلمب شده است. اسامی این ۶ شهروند بهائی “کمال افشاری (تعمیر لباسشویی)، شکرالله عزیزی (ایزوگام)، علیرضا افشار (تنظیم موتور)، مصطفی عبادی (فروش لوازم سرمایشی)، “ارسلان فرزانه” (ام دی اف) و “جهان بهبهانی” (تعمیرات یخچال و کولر) توسط حقوق بشر در ایران احراز شده است. با احتساب محل کسب این شهروندان شمار محل‌های کسب پلمب شده شهروندان بهایی طی هفته‌های اخیر در استان خوزستان به ۱۹ محل رسید. طبق قانون شهروندان می‌توانند تا ۱۵ روز در سال بدون دلیل خاصی اماکن کسب خود را تعطیل کنند؛ با این حال این قانون برای شهروندان بهایی لحاظ نمی‌شود و در هر مناسبت مذهبی که طبق باورهای دینی آنان کسب و کار باید متوقف شود اداره‌های انتظامی و اماکن به پلمب اماکن کسب آنان اقدام می کنند.

لازم به ذکر است در تاریخ ۲۴ آبان‌ماه ۹۷ محل کسب دست‌کم ۶ تن از شهروندان بهایی ساکن خرمشهر به نام‌های “بهروز حبیبی”، “حسینعلی حبیبی”، “بهنام حبیبی”، “بهادر احمدی” (هر چهار نفر دارای واحد صنفی عینک سازی)، “کامبیز آزادی” (واحد صنفی فروشگاه چرخ خیاطی) و “کوروش جابری” (واحد صنفی تنظیم موتور) نیز به دستور مقامات قضایی پلمب شده است.

همچنین در تاریخ ۲۱ آبان‌ماه محل کسب ۵ شهروند بهائی ساکن اهواز به نام‌های “ورقا درخشان”، “سهراب درخشان”، “بهروز زهدی”، “جهانبخش افشارزاده”(هر سه نفر صنف تزئینات داخلی ساختمان) و “فیض‌الله قنواتیان” (صنف تعمیرکار تلویزیون) به مدت ۱۵ روز به دستور مقامات قضایی پلمپ شده بود.

همچنین حقوق بشر در ایران پیشتر نیز در گزارشی از پلمپ محل کسب دو شهروند بهائی در آبادان به نام‌های آرام آزادی و آرمان آزادی در ارتباط با مناسبات مذهبی روزهای اخیر بهائیان از تاریخ ۱۴ آبان‌ماه به دستور مقامات قضایی خبر داده بود.

بر اساس  گزارشات منتشر شده در وبسایت حقوق بشر در ایران, شهروندان بهائی در شهرهای مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون با موج جدیدی از فشار و نقض آشکار حقوق بشر روبه‌رو بوده‌اند. محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاه‌ها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکت‌های خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانه‌ای در راستای بهایی‌ستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهایی در آرامستان‌های بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تا روز ۲۸ آبان‌ماه بوده است.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

از سوی دیگر پشهروندان بهائی با هدف انجام مناسک مذهبی خود اقدام به تعطیلی محل کسب خود میکنند اما دستگاههای امنیتی ضمن نقض حقوق شهروندی این دسته از افراد افدام به پلپ محل کسب آنها نیز می کنند. سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد. همچنین سرکوب فعالان مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد که بر حق آزادی بیان برای فر فرد تاکید دارد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading