دوشنبه , ۲۸ خرداد , ۱۴۰۳
دوشنبه, ژوئن 17

جواد صالح دوست فلاح، بطور مشروط از زندان تهران بزرگ آزاد شد

0
504

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۱، جواد صالح دوست فلاح، از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری و محبوس در تیپ ۶ سالن ۲ غربی زندان تهران بزرگ آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، جواد صالح دوست فلاح، فرزند: نوروز، ساکن شهرک کهنز واقع در شهرستان شهریار از توابع استان تهران و از بازداشت شدگان مرتبط با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، محبوس در تیپ ۶ سالن ۲ غربی اتاق شماره ۱۴ زندان تهران بزرگ، پس از اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه بطور مشروط آزاد شد. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”آزادی جواد صالح دوست فلاح، در پی اجرای بخشنامه قوه قضائیه به پرونده او صورت گرفته اما چنانچه وی فعالیتهای سیاسی یا دنی انجام دهد و تحت بازداشت قرار بگیرد پرونده جدید او با اشد مجازات بررسی خواهد شد.” 

براساس اسناد رسیده به دست گزارشگران حقوق بشر در ایران؛ جواد صالح دوست فلاح، در تاریخ ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در خیابان ولیعصر واقع در شهرستان شهریار، توسط اطلاعات سپاه پاسداران، بازداشت و پس از انتقال به  بازداشتگاه آن ارگان امنیتی و طی مراحل بازجویی سپس در تاریخ ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۱۴ دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان شهریار، به ریاست بازپرس سید امیررضا محسنی طیب از بابت ۴ اتهام در ۲ کیفرخواست، مورد تفهیم قرار گرفت و به تیپ ۶ سالن ۲ غربی زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

با آغاز مراحل دادرسی، جواد صالح دوست فلاح، در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان شهریار به ریاست قاضی برجسته محاکمه و در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱ هم از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی / خارجی) به تحمل ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری، از بابت اتهام (توهین به رهبری) به تحمل ۱ سال ۶ ماه حبس تعزیری و توقیف گوشی تلفن همراه وی به نفع دولت، محکوم و این حکم به وی در زندان تهران بزرگ ابلاغ شد. 

همچنین، کیفرخواست دیگری از بابت اتهام (اخلال در نظم عمومی و تبلیغ علیه نظام) برای جواد صالح دوست فلاح، صادر و پرونده وی به شعبه دادگاه کیفر۲ شهرستان شهریار ارجاع و در انتظار جلسه دادرسی بود. 

در حالی که جواد صالح دوست فلاح، نسبت به حکم صادره توسط شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان شهریار اعتراض کرده بود و از سوی دیگر منتظر تشکیل جلسه دادرسی خود از بابت بخش دوم پرونده قضایی خود در دادگاه کیفری ۲ شهرستان شهریار بود در تاریخ ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱، از تیپ ۶ سالن ۲ غربی، اتاق شماره ۱۴ زندان تهران بزرگ آزاد شد و درخواست تجدیدنظرخواهی وی با توجه به پیامک دریافتی به خانواده وی در شعبه ۲۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران بایگانی شد. 

در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه در بخشنامه ای نسبت به (عفو مشروط) برخی از محکومان دادگاههای انقلاب و کیفری و بازداشت شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریورماه تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند خبر داد.

در این بخشنامه آزادی زندانیان و افراد بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری مشروط بر این شده که جرائم آنها در راستای(جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (مرتبط شاکی خصوصی) نباشد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاه های افراد در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading