جمعه , ۰۸ تیر , ۱۴۰۳
جمعه, ژوئن 28

احضار محمدولی حیدربیگی به جلسه داردسی

0
311

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۳دی ماه ۱۴۰۲، محمدولی حیدربیگی، برای محاکمه به شعبه یک دادگاه کیفری یک اسان زنجان، احضار شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، محمدولی حیدربیگی، فعال مدنی، ساکن شهرستان ابهر از توابع استان زنجان، جانباز شیمیایی، اعصاب ـ روان و نقص عضو در جنگ ۸ ساله ایران و عراق، با ردیافت ابلاغیه ای به شعبه یک دادگاه کیفری۱ استان زنجان، احضار شد. 

براساس ابلاغیه صادره، جلسه دادرسی به پرونده قضایی محمدولی حیدربیگی، در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲، در شعبه یک دادگاه کیفری ۱ استان زنجان، برگزار خواهد شد. 

این فعال مدنی، پیش از این هم در تاریخ ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی قاسم کرمی ـ رئیس شعبه ۱ دادگاه کیفری یک استان زنجان و اسدالله گنج خانلو ـ مستشار شعبه مذکور، از بابت اتهام (نشر اکاذیب در فضای مجازی به قصد تشویش اذهان عمومی) محاکمه شده بود.  

لازم به اشاره است، محمدولی حیدربیگی، در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۲، در بخش اول از همین پرونده نیز، توسط قاضی ابوالفضل عاشری(دادرس شعبه دادگاه انقلاب ابهر)، از بابت اتهام (همکاری با دولت متخاصم) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال حبس تعزیری، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و عضویت در گروه های مخالف نظام) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام(توهین به رهبری) هم به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده بود. 

محمدولی حیدربیگی، اواسط شهریور ماه ۱۴۰۲، با دریافت ۲ ابلاغیه کتبی جداگانه برای محاکمه به شعبه ۱ دادگاه کیفری(انقلاب) ۱ زنجان و شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان ابهر، احضار شد و در تاریخ ۹ مهر ماه ۱۴۰۲، توسط قاضی ابوالفضل عاشری، رئیس شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری۲ ابهر و دادرس دادگاه انقلاب آن شهرستان، محاکمه و با توجه به مشکلات جسمانی قادر به حضور در آن جلسه دادرسی نبود ولی علی مسگری، وکیل مدافع متهم این پرونده دفاعیات خود را به قاضی دادگاه ارائه کرده بود. 

این شهروند ساکن شهرستان ابهر، که ۲ پای خود را در جنگ ۸ ساله ایران و عراق از ناحیه زانو به پائین کاملا از دست داده، در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۴۰۱، در حالی که مشغول تردد با خدروی خود در خیابان بود در پی یورش ۹ تن از ماموران اداره کل اطلاعات استان زنجان، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام، به بند امنیتی زندان سفرآباد استان زنجان، منتقل و در پی اعتصاب غذا و داروی طولانی مدت، در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. 

همچنین، پیشتر هم یک فرد مطلع از وضعیت جسمانی محمدولی حیدربیگی به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت:”آقای حیدربیگی با توجه به اینکه، جانباز شیمیایی ۷۰ درصد جنگی از ناحیه ریه و چشم دچار عارضه شیمیایی است و همچنین دو پای خود را از زانو به پائین در جنگی(کربلای ۵) از دست داده و همچنین به علت گرفتگی با موج انفجار از بیماری اعصاب و روان در رنج است با توجه به حکم صادر شده بر علیه وی اجرای آن به مثابه جنایت علیه بشریت است.” 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading