جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
شنبه, آوریل 27

آزادی هاشم خواستار,فعال صنفی و از اعضای کانون صنفی معلمان ایران

0
805

هاشم خواستار .jpgهاشم خواستار، معلم بازنشسته و عضو کانون صنفی معلمان مشهد، که در تاریخ ۱ آبان‌ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در شهر مشهد بازداشت و پس از آن به دلایل نامشخصی به بخش روانی بیمارستان این‌سینای این شهر منتقل شده بود، بعد از ظهر امروز آزاد شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، بعد از ظهر امروز شنبه ۱۹ آبان‌ماه ۹۷ هاشم خواستار معلم بازنشسته و عضو کانون صنفی معلمان مشهد که در بخش روانی بیمارستان ابن‌سینای مشهد بازداشت بود آزاد شد. ینقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران : “ساعاتی پیش نیروهای امنیتی آقای خواستار را از بیمارستان ابن‌سینای مشهد به منزل برده و پس از ۱۸ روز آزاد کردند”. لازم به ذکر است در تاریخ ۱۴ آبان‌ماه نیز همسر و فرزندان هاشم خواستار معلم بازنشسته و عضو کانون صنفی معلمان مشهد در تجمعی در مقابل بیمارستان ابن‌سینای مشهد به همراه تعدادی از فرهنگیان و همکاران آقای خواستار توسط نیروهای امنیتی بازداشت و ساعاتی بعد از بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد آزاد شده بودند. لازم به ذکر است این فعال صنفی ، عصر روز سه‌شنبه ۱ آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی در شهر مشهد بازداشت و پس از آن به دلایل نامشخصی به بخش روانی بیمارستان ابن‌سینای این شهر منتقل شده است و پس از گذشت ۱۴ روز کماکان در این بیمارستان در بازداشت به‌سر می‌برد. ماموان آقای خواستار را در زمان بازداشت با آمبولانس به بیمارستان منتقل کرده‌ بودند.

این فعال صنفی به دفعات نامه های سرگشاده اعتراضی را به رهبر ایران نوشته و مسئولیت اکثر مشکلات عدیده ایران را در سوء مدیریت رهبر ایران دانسته و انتقادات تندی را در فضای مجازی نیز به رهبر جمهوری اسلامی داشته است.

پیش از این نیز یک منبع مطلع به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود: “آقای خواستار سابقه هیچ بیماری و مشکل روانی ندارد و در زمان بازداشت، خودروی ایشان با تمام وسایل بدون قفل شدن در مقابل درب باغ رها شده بود که نشان دهنده شرایط خاص ایشان در زمان بازداشت بوده است”.

هاشم خواستار پیش‌تر نیز در تاریخ در ۳۱ تیرماه ۱۳۹۷ در جریان تجمع سکوت معلمان به همراه تعداد دیگری از معلمان بازداشت و به بازداشتگاه پلیس امنیت واقع در خیابان عباس آباد (وزرا) منتقل شده بود.

آقای خواستار پیش از این از بابت پرونده‌ای که پس از پایان محکومیت دوساله‌اش از بابت پرونده‌ای گه از بایت انتشار نامه‌هایی که در زندان نوشته علیه وی مفتوحه شده بود، به پرداخت جزای نقدی بدل از حبس محکوم شد که در پی مخالفت با پرداخت آن مجددا بازداشت و روانه زندان وکیل آباد شده بود.

هاشم خواستار معلم بازنشسته ۶۵ ساله و عضو کانون صنفی معلمان ایران پس از رویدادهای انتخابات ۸۸ بازداشت و به مدت دو سال روانه زندان شده بود. وی نهایتا بدون بهره مندی از مرخصی در تاریخ هفدهم شهریور ماه ۱۳۹۰ آزاد شد.

این فعال صنفی بارها در نامه های سرگشاده اعتراضی به آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بر شرایط اسفناک کشور و مشکلات عدیده پیش روی شهروندان ایران را بر سو مدیریت از طرف حکومت دانسته است .

سرکوب فعالان حقوق بشر در ایران مصداق بارز نقض حقوق بشر و سرکوب آزادی بیان میباشد. همچنین در اسناد حقوق بشر میتوان به ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر اشاره کرد که به صراحت حق اعتراض و انتشار افکار و عقاید را برای هر انسانی محفوظ نگه داشته است و به صراحت اینگونه رفتارهای حکومت جمهوری اسلامی در برخورد با فعالان صنفی را می توان نمونه بارز سرکوب آزادی بیان و نقض ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و همچنین نقض اصول حقوق بشر دانست.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading