سه شنبه , ۰۱ خرداد , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 21

آزادی روزبه سوهانی و علیرضا آدینه با تودیع وثیقه و تداوم بازداشت آیدا عمیدی

0
921

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۶دی ماه ۱۴۰۱، روزبه سوهانی و علیرضا آدینه، دو عضو کانون نویسندگان ایران با تودیع وثیقه آزاد شدند. آیدا عمیدی، فعال ادبی کماکان بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کانون نویسندگان ایران، عصر دوشنبه ۵دی ماه ۱۴۰۱، علیرضا آدینه و روزبه سوهانی، دو فعال ادبی و شاعر، پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام هر یک با تودیع قرارهای وثیقه بطور جداگانه آزاد شدند. علیرغم آزادی علیرضا آدینه و روزبه سوهانی اما آیدا عمیدی، دیگر فعال ادبی، بطور بلاتکلیف در بازداشت ارگانهای امنیتی است.

براساس این گزارش، آزادی روزبه سوهانی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان و آزادی علیرضا آدینه هم پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به اشاره است، علیرغم آزادی علیرضا آدینه و روزبه سوهانی اما آیدا عمیدی، دیگر عضو کانون نویسندگان ایران بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برد.

علیرضا آدینه، در ساعات اولیه ۹ آذر ماه ۱۴۰۱،  پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل شخصی وی و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت شده بود.

علیرضا آدینه، پیشتر هم در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۴۰۱، به یکی از ادارات نظارت و پیگیری وزارت اطلاعات در تهران احضار و پس از بازجوئی، تهدید به پرونده سازی شده بود.

همچنین، روزبه سوهانی و آیدا عمیدی، در ساعات اولیه صبح دوشنبه ۱۴ آذر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش هماهنگ نیروهای امنیتی به منازل این شهروندان پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی آنها توام با ارعاب و تهدید بازداشت شده بودند.

روزبه سوهانی، علیرضا آدینه و آیدا عمیدی، شاعر و از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران هستند.

سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه فعالان ادبی و سایر شهروندان با طرح اتهامات، براساس سناریوی ارگانهای امنیتی، ناقض ماده  ۱۹  اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading