جمعه , ۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, می 17

بازداشت علی احمدزاده، کارگردان سینما توسط نیروهای امنیتی

0
559

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۱شهریور ماه ۱۴۰۱، علی احمدزاده، کارگردان سینما توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو فردا، روز سه شنبه ۸ شهریور ماه ۱۴۰۱، علی احمدزاده، کارگردان سینما، ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

براساس این گزارش، بازداشت علی احمدزاده ور پی احضار وی به یکی از ارگانهای امنیتی صورت گرفته است.‌

این کارگردان سینما، در حالی صورت گرفت که به دفعات توسط ارگانهای امنیتی احضار و تهدید به پرونده سازی شده بود.‌

لازم به ذکر است، تا لحظه تنظیم این گزارش، از علت بازداشت و اتهامات علی احمدزاده اطلاعی در دسترس نیست اما این کارگردان سینما اخیرا ساخت فیلم خود را بدون دریافت پروانه ساخت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی به پایان رسانده بود.‌

طی ماهای اخیر، فشارهای امنیتی و قضایی بر فعالان سینمایی ایران بیش از گذشته افزایش یافته است.‌

اعمال فشارهای امنیتی بر کارگردانان و مستندسازان در حالی رو به گسترش است که مبنی این برخوردها در پی صدور بیانیه ای با عنوان(تفنگت را زمین‌ بگذار) با احضار و بازداشت محمد رسول اف ، مصطفی آل احمد آغاز شد و با بازداشت جعفر پناهی برای تحمل حبس تعزیری اش ادامه دارد.

محمد رسول اف و مصطفی آل احمد پس از اتمام بازجوئی ها در بند امنیتی زندان اوین به اندرزگاه ۴ این زندان منتقل شدند و مصطفی آل احمد ار تاریخ ۱۹ مردادماه با تودیع وثیقه آزاد شد.

پرونده سازی بر علیه شهروندان به سبب فعالیتهای مسالمت آمیز آنها، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میلادی است که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیتهای مرزی تاکید می کند.

بازداشت خودسرانه و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم ، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

اعتراف گیری با تهدید و ارعاب، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading