چهارشنبه , ۰۹ خرداد , ۱۴۰۳
چهارشنبه, می 29

نیلوفر بیانی، زندانی سیاسی به مرخصی اعزام شد

0
415

حقوق بشر در ایران – امروز جمعه ۱۱شهریور ماه ۱۴۰۱، نیلوفر بیانی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شد.‌

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، نیلوفر بیانی، فعال محیط زیست و زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین پس از تودیع وثیقه به مرخصی کوتاه مدت برای ۳ روز اعزام شد.‌ نیلوفر بیانی، متهم ردیف دوم پرونده فعالان ۸ فعال محیط زیست دوران حبس تعزیری ۱۰ ساله خود را در بند زنان زندان اوین سپری می کند.

براساس این گزارش، اعزام نیلوفر بیانی به مرخصی کوتاه مدت برای انجام مراحل درمانی ابتلای وی به ویروس کرونا صورت گرفته است.‌

این فعال محیط زیست، در تاریخ ۲۰ مردادماه ۱۴۰۱، پس از مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش کرونای وی به مرخصی اعزام شد و این در حالی بود که پس از گذشت ۲ هفته با درخواست اعزام وی به این مرخصی موافقت شده بود.‌

لازم به ذکر است، در تاریخ ۳۰ بهمن ماه ۱۳۹۸، در پی انتشار نامه ای از نیلوفر بیانی مبنی بر شکنجه شدن او در دوران بازجویی پس از انتقال این زندانی سیاسی به بند۲الف سپاه پاسداران در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹، در شعبه بازپرسی دادسرای اوین در پرونده ای جدید با اتهام(نشر اکاذیب)‌تفهیم اتهام شد.

نیلوفر بیانی، بعنوان متهم ردیف دوم در پرونده ای موسوم به ۸ فعال محیط زیست در تاریخ  ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در روندی پر ابهام و بدون رعایت اصول دادرسی عادلانه  از بابت اتهام (همکاری با ایالات متحده آمریکا به عنوان دولت مخاصم) به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد و دوران حبس تعزیری خود را در بند زنان زندان اوین سپری می کند.

این فعال محیط زیست، در تاریخ ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران, به همراه مراد طاهباز، هریک به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند. این حکم پس از گذشت پس از گذشت ۶۵۰ روز از بازداشت این افراد به نیلوفر بیانی ابلاغ شد.

جلسات اول، دوم، سوم، چهارم و پنجم رسیدگی به پرونده نیلوفر بیانی و ۷ تن از فعالان محیط زیست از بابت رسیدگی به اتهام (جاسوسی از مراکز نظامی) به ترتیب در روزهای ۱۰، ۱۳، ۲۳، ۲۴ و ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۷، به صورت غیرعلنی توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران  به ریاست قاضی صلواتی و با حضور مستشار دادگاه برگزار شده بود.

یک منبع آگاه پیش از این و در تاریخ ۲۹ بهمن ماه ۱۳۹۸، از جزئیات بدرفتاری با این افراد در زندان که به خاطر نگرانی از اقدامات تلافی‌جویانه ماموران اطلاعات خواست نامش محفوظ بماند در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود:”برخی از این فعالان محیط زیست ماه‌ها تحت بازداشت در سلول انفرادی و شکنجه روانی، تهدید به قتل، تهدید به تزریق دارو‌های توهم‌زا،  و تهدید به دستگیری و قتل اعضای خانواده خود” قرار داشتند.”

همچنین، حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۷ اسفند ۱۳۹۷ با انتشار گزارشی، به سوابق و فعالیتهای هر هشت فعال محیط زیست بازداشت شده اشاره کرده بود.

تبصره ماده ۴۸ از جمله بحث برانگیز ترین مفاد حقوقی در نظام قضائی ایران است که از زمان اجرا با انتقادهای بسیاری از سوی حقوق دانان مواجه شده است از جمله منتقدان این تبصره, سازمان عفو بین الملل است که این سازمان مدافع حقوق بشر در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه سالجاری با انتشار یک بیانیه نسبت به تصویب آن در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس واکنش نشان داد.

این سازمان مدافع حقوق بشر همچنین تاکید کرد که اگر مصوبه کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس به تصویب نهایی برسد، «آسیبی جدی به نظام قضائی ایران خواهد بود که در حال حاضر نیز سرشار از نقصان است».

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading