دوشنبه , ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
دوشنبه, می 13

بازداشت توام با ضرب و شتم عباس واحدیان شاهرودی, فعال مدنی ساکن مشهد / تصاویر

0
1039

حقوق بشر در ایران – ساعتی پیش, “عباس واحدیان شاهرودی”, فعال مدنی و نویسنده ساکن مشهد, در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهر به منزل شخصی وی, این فعال مدنی را توام با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز یکشنبه ۲۷ مردادماه ۱۳۹۸, “عباس واحدیان شاهرودی”, فعال مدنی و نویسنده ساکن مشهد, در پی یورش توام با خشونت و ایجاد رعب و وحشت ۸ تن از ماموران اداره اطلاعات مشهد بدون ارائه حکم قضائی مبنی بر ورود به منزل, بازداشت و پس از تفتیش منزل توام با ضرب و شتم این فعال مدنی در حضور خانواده و فرزندانش به مکان نامعلومی منتقل شد. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق  بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ دقایقی پیش, هشت تن از ماموران اداره اطلاعات مشهد, که ۷ تن از آنان مرد و ۱ نفر زن بودند در پی یورش توام با خشونت و بدون ارائه حکم قضائی اقدام به بازداشت عباس واحدیان شاهرودی کرده و سپس منزل این فعال مدنی را به شکلی بسیار خشن مورد تفتیش قرار دادند و در حین تفتیش منزل با بکار بردن جملاتی رکیک سعی در تحریک این فعال مدنی در ایجاد درگیری داشتند. 

این منبع مطلع همچنین گفت؛ در طی مدت حضور ماموران امنیتی در منزل عباس واحدیان, این فعال مدنی از آنها برای ورود بدون ارائه حکم قضائی به منزل وی اعتراض کرد که یکی از ماموران امنیتی با کشیده ای محکم به صورت این فعال مدنی کوبید و عباس واحدیان را به شدت مورد ضرب و شتم قرار داد و پس از اعتراض خانواده این فعال مدنی مبنی بر نوع رفتار خشن ماموران امنیتی با توجه به حضور بچه خردسال عباس واحدیان, و همچنین سایر اعضای خانواده وی, این فعال مدنی به شدت مورد ضرب و شتم ماموران امنیتی قرار گرفت. 

بازداشت عباس واحدیان شاهرودی, توام با ضرب و شتم و تهدید و خشونت در حالی ضورت گرفت, که این فعال مدنی, از بابت پرونده خود که پیشتر از بابت اتهامات: “اقدام علیه امنیت ملی”, “براندازی نظام” و “همکاری با شبکه های معاند نظام” تفهیم اتهام شده بود به تاریخ رسیدگی امروز یکشنبه ۲۷ مردادماه توسط شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به ریاست “بازپرس حسن نژاد” جهت ارائه دفاعیات خود احضار شده بود. 

“عباس واحدیان شاهرودی” در حالی صورت گرفت که وی از جمله امضا کنندگان ۲ بیانیه موسوم به ۱۴ فعال مدنی و سیاسی جهت استعفای علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی است و این نگرانی که وی پس از حضور در جلسه بازپرسی بازداشت شود موجی از نگرانی را در خانواده وی ایجاد کرد. 

لازم به ذکر است؛ عباس واحدیان شاهرودی، نویسنده و فعال مدنی ساکن مشهد در تاریخ ۱۹ مهرماه ۱۳۹۷, توسط ماموران اداره اطلاعات در  این شهر بازداشت و جهت تکمیل مراحل بازجوئی به مدت ۴۵ روز در سلول انفرادی و بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد محبوس بود. از جمله فعالیتهای عباس واحدیان شاهرودی که در منضر ارگانهای امنیتی و قضائی بر مبنای آن وی به اتهامات امنیتی محکوم شده در ارتباط با کمک به خانواده‌های زندانیان به همراه تعدادی دیگر از فعالان مدنی مشهد بوده است!

همچنین خانواده عباس واحدیان پس از گذشت ۴۲ روز در زمان انتقال وی به دادگاه در حالی که دستبند و پابند داشت موفق به دیدن وی شده بودند و به آنها گفته شده بود که وی فعلا در بند زندانیان ممنوع الملاقات زندان مشهد نگهداری می‌شود.

در تاریخ ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۷, یک منبع نزدیک به عباس واحدیان, فعال مدنی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود؛ دادستان مشهد به خانواده عباس واحدیان گفته است که قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی صادر شد. روز بعد که خانواده وی وثیقه را حاضر کرده و به دادستانی بردند، حسن‌نژاد,دادستان مشهد از قبول وثیقه خودداری کرد و به خانواده این فعال مدنی و نویسنده گفته شد که ۱۰ روز بعد مراجعه کنند و با گذشت بیش از ۱۴ روز از آن تاریخ علیرغم پیگیری‌های مکرر خانواده وی از ورود آنها به دادستانی جلوگیری شده بود. 

هنگامه واحدیان, فرزند عباس واحدیان شاهرودی, فعال مدنی در گفتگوئی که در تاریخ ۲ آذرماه ۱۳۹۷, در گفتگوی رادیوئی با حقوق بشر در ایران پیرامون آخرین وضعیت پدر خود اطلاع رسانی کرده بود. 

این فعال مدنی, در تاریخ ۹ دی‌ماه ۱۳۹۷، پس از اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه  با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد. 

کتاب “بازگشت چنگیز خان مغول” از جمله آثار منتشر شده‌ از “عباس واحدیان شاهرودی” است که توسط انتشارات خاتم در مشهد منتشر شده است.

سرکوب فعالان مدنی و اعمال محدویتهای شهروندی بر این افراد از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان میباشد که در اسناد بین المللی حقوق بشر، همچنین در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر حق ازادی افراد در انتشار افکار و نظریات خود بدون ملاحظات مرزی تاکید شده است. همچنین برخورداری افراد از حقوق شهروندی از جمله حق کار نیز در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشرنیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل . سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.

این نمایش پرده‌ای نیاز به جاوااسکریپت دارد.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading