سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

گزارشی از آخرین وضعیت بازداشت شدگان تجمع اعتراضی روز کارگر

0
875

امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸, در پی برگزاری تجمع اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر در مقابل ساختمان مجلس در تهران تعداد پرشماری از افراد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از تفکیک جنسیتی به دو مقر پلیس امنیت تهران واقع در خیابان وزارء و گیشا منتقل شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ و در پی برگزاری تجمعات اعتراضی به مناسبت روز جهانی کارگر  در مقابل ساختمان مجلس و در تهران و در پی  بازداشت تعداد پر شماری از فعالان کارگری و شرکت کنندگان در این تجمع اعتراضی نیروهای امنیتی اقدام به تفکیک جنسیتی افراد کرده و بازداشت شدگان خانم را به بازداشتگاه پلیس امنیت در خیابان وزراء و آقایون را به دیگر بازداشتگاه پلیس امنیت واقع  در محله گیشا در تهران منتقل کردند. 

بنقل از یک منبع مطلع که خود وی نیز در محل حضور داشت در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران از مراجعه خانوادهای افراد بازداشت شده به بازداشتگاه پلیس امنیت واقع در خیابان ارگ نیز خبر داد. 

این منبع مطلع همچنین گفت, نیروهای امنیتی اقدام به یورش به خانوادهایی که جویای وضعیت فرزندان و نزدیکان خود بودند کرده و در پی این یورش دو نفر دیگر بنامهای “مرضیه امیری” و “سمیرا امیری”  را نیز بازداشت کردند. 

 هویت ۲۸ نفر دیگر از بازداشت شدگان تجمع اعتراضی امروز چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در مقابل مجلس در تهران توسط حقوق بشر در ایران احراز شده که به شرح ذیل میباشد: مهدی فخری, فرهاد شیخی, اعظم خضری، ناهید خداجو،عادل گرجی,  نیما ویژه، نسرین جوادی, عباس شیخی، حسنا ویژه، سمانه امیری، نرگس شجاع، عاطفه رنگریز، علی یاوری، حسین مرادی، علی مریخی، ندا ناجی، لیلا ناصروندی، افشین میرزاخانی، سعید رضائی، اکبر جمشیدی، خرسندی«اسم نامشخص»، حمید سلیمی، محمد عادل فر، محسن حادث، سهیل خدابخش، زهرا تهرانی زاده”. 

حقوق بشر در ایران در گزارش اولیه ای که از بازداشت شهروندان در تجمع اعتراضی در مقابل مجلس در تهران منتشر کرده بود اسامی    نفر از افراد بازداشت شده را احراز کرد و به شرح ذیل اعلام کرده بود: 

“رضا شهابی، حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصر محرم زاده ، رسول طالب مقدم، محمدعلی اصلاغی (اصلانی)، اسدالله سلیمانی و فرحناز شیری” از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و “کیوان صمیمی” از اعضای کانون نویسندگان نیز در میان بازداشت شدگان هستند. همچنین “کامیار فکور، مرداس طاهری، محسن سلیمانی نژاد، عباس شمس، هادی سلیمانی، سید مهدی عظیمی ، ماهان صالحی، قاسم خالویی و داود رفیعی”  سایر افراد بازداشت شده بودند. 

با توجه به لیست دوم افراد بازداشت شده که حقوق بشر در ایران اسامی آنها را احراز کرده است مجموع افراد بازداشت شده تا لحظه تنظیم این خبر ۴۶ نفر میباشد. 

یک منبع مطلع گفت, این افراد در زمان بازداشت توسط نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و تعدادی از آنها از جمله رضا شهابی و وحید فریدونی به شدت آسیب دیده‌اند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از انتقال و بستری شدن وحید فریدونی در مراکز درمانی و حال نامناسب وی خبر داده است.

تجمع کنندگان روز جاری با سر دادن شعارها و در دست داشتن شعارنوشته هایی از جمله “گرانی تورم بلای جان مردم”، “کرامت، منزلت، این است خواست ملت”، “نان کار آزادی حق مسلم ماست”، “دزدی های نجومی، فلاکت عمومی” و “یا کار یا بیمه بیکاری حق همگان است” خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند.
گفته می شود بعد از بازداشت تعدادی از این افراد، تظاهر کنندگان به سمت مترو حرکت کرده و با سردادن شعار “برخورد امنیتی محکوم است” به راهپیمایی پرداخته و علیرغم تلاش مامورین برای هدایت اعتراض کنندگان به داخل مترو به سمت بهارستان حرکت کردند.

سرکوب فعالان کارگری و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

برگزاری تجمعات اعتراضی بدون حمل سلاح از جمله حقوقی است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ایران که حکومت جمهوری اسلامی مدعی عمل به آن را دارد نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما تفسیرهای متفاوتی که ارگانهای امنیتی به نفع خود و در جهت ایجاد محدودیت و سرکوب شهروندان در ایران بر قانون اساسی میکنند زمینه این سرکوبها را برخوردهای امنیتی را فراهم میکند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading