جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

بازداشت سجاد شهیری, فعال ملی مدنی ساکن شهرستان نقده توسط نیروهای امنیتی

0
684

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۸, سجاد شهیری, فعال ملی مدنی ساکن شهرستان سولدوز « نقده », توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. این فعال ملی مدنی پیش از این در تیرماه سالجاری بازداشت شده بود و پس از طی مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه آزاد شده بود. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز پنجشنبه ۲۶ دی ماه ۱۳۹۸, سجاد شهیری, فعال ملی مدنی ساکن شهرستان سولدوز « نقده », در حالی که در خیابان با خودروی خود در حال تردد بود توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بازداشت و پس از توقیف خودروی وی این فعال ملی مدنی به مکان نامعلومی منتقل شد. 

بنقل از یک منبع نزدیک به این فعال ملی مدنی ضمن اعلام این خبر گفت: “سجاد شهیری, فعال ملی مدنی ساکن در شهرستان نقده امروز پنجشنبه در حالی که در خیابان مشغول رانندگی بود پس از توقف خودروی وی از سوی چند مامور لباس شخصی به دلایل نامعلومی بازداشت شد و پس از بازداشت از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست. 

لازم به ذکر است؛ در تاریخ ۱۳ شهریور ماه ۱۳۹۸, سجاد شهیری به همراه میرموسی ضیا گرگری, از دیگر فعالان ملی مدنی ساکن شهرستان نقده, توسط شعبه ۱۰۳ دادگاه کیفری ۲ شهرستان نقده, از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری از نوع درجه ۸ محکوم شده بودند. 

در آن پرونده اتهام سجاد شهیری, در مراحل بازجوئی “عضویت در تشکیلات گاماج” و همچنین ” تبلیغ علیه نظام از طریق ایراد سخنرانی در مراسم شهدای سولدوز و منزل عباس لسانی” عنوان شده بود که در طی روند بازپرسی ۲ اتهام از پرونده ایشان حذف شد و هر ۲ نفر این افراد فقط از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” مورد محاکمه قرار گرفتند. 

سجاد شهیری, پیش از این هم در تاریخ ۱ تیرماه ۱۳۹۸, در هنگام تردد در خیابان توسط ماموران امنیتی شهرستان نقده بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات در ارومیه منتقل شده بود و پس از ۲۵ روز بازداشت با توجه به تمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه  با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۸۰ میلیون تومان موقتا آزاد شده بود. 

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک‌زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف از جمله موارد مورد تاکید در اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۴ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز میباشد. 

همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی جقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

برچسب هابازجوئیفعال ترک اذریفعال ترک اذربایجانیسجاد شهیریفعالان ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانی در ایراننقض حقوق بشر در ایرانسرکوب فعالان ترک آذریفعال ترک آذربایچانیفعالان ترک آذربایجانیفعالان ترک آذری در ایرانفعال ترک آذری در ایرانفعال ترکفعال ترک زبانفعالان ملی مدنیفعالان ترک آذبایجانی در ایرانبازداشت فعالان ترکسرکوب فعالان ترکفعال ترک آذریسرکوب فعالان ترک در ایرانفعال ترک آذربایجانفعال ترک ترک آذربایجانیفعال ترک در ایرانبازداشت سجاد شهیریشهرستان سولدوزسرکوب فعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذریسرکوب فعالان ترک آذربایجانی در ایرانبازداشت سجادشهیریفعالان مدنیخیابانفعال ملی مدنیمیرموسی ضیا گرگریمیرموسی ضیاگرگری فعال ملی مدنیبازداشت فعالان ترک آذربایجانیحقوق بشر در ایرانشهرستان نقدهفعالان ملی مدنی در ایرانسجاد شهیری فعال ملی مدنیفعالان ترک اذربایجانینیروهای امنیتیفعالان ترکفعالان مدنی در ایرانسجادشهیریفعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعالان ترک زبان در ایران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading