چهارشنبه , ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, می 2

اجرای احکام اعدام دستکم ۴ زندانی محکوم به اعدام در زندان رجائی شهر

0
2301

حقوق بشر در ایران – سحرگاه روز گذشته, احکام اعدام دستکم ۴ تن از زندانیان محبوس در زندان رجائی شهر کرج, متهم به جرائم محاربه از طریق سرقت مسلحانه و قتل عمد اجرا شد. همچنین اجرای احکام اعدام ۲ زندانی متهم به قتل عمد در پی کسب مهلت از ولی دم مقتول به تعویق افتاد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۰ مهر ماه ۱۳۹۸, احکام اعدام “حسین روشن”, زندانی متهم به محاربه از طریق سرقت مسلحانه از اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۴, “محمدرضا قنبری” متهم به قتل عمد « درگیری در یک نزاع خیابانی » از اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۱  و “محسن کونانی” از اندرزگاه ۱ سالن ۳ از بابت اتهام “محاربه از طریق سرقت مسلحانه” و”حمید شیخی”, دیگر زندانی متهم به قتل عمد در یک نزاع خیابانی از اندرزگاه ۱ سالن ۲ به اجرا در آمد. همچنین اجرای احکام اعدام “مهدی زارعی” از اندرزگاه ۱ سالن ۲ از بابت اتهام قتل عمد در نزاع خیابانی به همراه”حمید صادقی” از اندرزگاه ۷ سالن ۲۰ در پی کسب مهلت از ولی دم مقتول به تعلیق افتاد.

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۹ مهرماه ۱۳۹۸, با انتشار گزارشی, از انتقال”حمید شیخی” و مهدی زارع” و “محسن کونانی” زندانیان محکوم به اعدام جهت اجرای حکم به سلول انفرادی را اطلاع رسانی کرده بود. 

همچنین در تاریخ ۸ مهرماه ۱۳۹۸, “حسین روشن” از اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۴ و “حمید صادقی” از اندرزگاه ۷ سالن ۲۰, محبوس در زندان رجائی شهر کرج که پیش از این از بابت اتهام “محاربه از طریق سرقت مسلحانه” و “قتل در نزاع خیابانی” به اعدام محکوم شده بودند جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بودند. 

همچنین در تاریخ ۳ مهر ماه ۱۳۹۸, “محمدرضا قنبری”, زندانی متهم به قتل محبوس در اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۱ زندان رجائی شهر کرج, جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود. 

محمدرضا قنبری, زندانی متهم به قتل پیش از این و در تاریخ ۲۴ مردادماه ۱۳۹۸, جهت اجرای حکم اعدام از اندرزگاه ۱۰ سالن ۳۱ زندان رجائی شهر کرج به سلول انفرادی در این زندان منتقل شده بود. 

محمدرضا قنبری, در تاریخ ۲۹ مردادماه ۱۳۹۸, پس از مساعدت با مسئولان زندان جهت اخذ مهلت و تعلیق اجرای حکم اعدام برای کسب رضایت از ولی دم مقتول به اندرزگاه خود بازگشت.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی حقوق بشر، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

با توجه به اسناد بین المللی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر هیچ فردی نباید مورد رفتاری قرار بگیرد که منجر به تنزل مقام انسانی وی بشود. 

براساس آمارهای منتشره از سوی سازمانهای مدافع حقوق بشر ایران از جمله کشورهایی است که دارای سرانه اعدام بسیار زیادی است و در رتبه جهانی ایران بعد از چین بالاترین تعداد اعدامهای سالیانه را دارا می باشد. 

بر طبق آخرین گزارش سازمان عفو بین الملل که بصورت آماری اعدام در کشورهای مختلف جهان را مورد بررسی قرار داده است رتبه ایران بعد از چین دارای رتبه دوم جهانی اجرای حکم اعدام میباشد. 

از مجموع ۲۵۳ مورد اعدام ثبت‌شده در ایران، ۱۶۰ نفر، ۱۵۵ مرد و ۵ زن، به جرم قتل، ۲۲ مرد به جرم تجاوز به زنان، سه نفر به جرم تجاوز و قتل، یک نفر به جرم آدم‌ربایی و قتل، سه نفر به جرم آدم‌ربایی و تجاوز، یک نفر به اتهام بغی (قیام مسلحانه علیه حکومت)، ۲۵ نفر به اتهام قاچاق مواد مخدر، یک نفر به اتهام سرقت، ۱۸ نفر به اتهام «محاربه» (۱۲ نفر از آن‌ها در ارتباط با سرقت و ۶ نفر در ارتباط با فعالیتهای  سیاسی محکوم شده بودند)، ۱۴ نفر به اتهام «افساد فی‌الارض» و پنج نفر با اتهامات نامعلوم محکوم به اعدام شده بودند. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading