جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

شاخص فلاکت در ایران از مرز ۵۳ در صد عبور کرد

0
1024

حقوق بشر در ایران – طی روزهای گذشته و با توجه به آمار ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران, در تابستان سال ۱۳۹۸, شاخص فلاکت در ایران از مرز ۵۳ درصد عبور کرده است. ارائه این آمار در حالی صورت گرفته که عدد میانگین در نظر گرفته شده برای شاخص جهانی آن ۱۲ درصد محاسبه شده بود. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از ایرنا، امروز سه شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۸,  براساس اعلام مرکز آمار ایران, شاخص فلاکت در ایران با توجه به آمارهای ارائه شده و محاسبات مستند بر آمارهای مرکز آمار ایران از مرز ۵۳ درصد گذشت. اهمیت این شاخص از آنجایی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان می‌دهد. آرتور اکان اقتصاددان امریکایی که برای اولین بار این شاخص را تبیین کرد، معتقد بود که بالا رفتن نرخ تورم در کنار نرخ بیکاری می‌تواند هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی برای کشورها داشته باشد.

براساس این گزارش, شاخص فلاکت بیان کننده وضعیت کلی اقتصاد در یک کشور میباشد که علاوه بر اقتصاد وضعیت اجتماعی یک جامعه را نیز نشان می‌دهد. به طور معمول برای به دست آوردن شاخص فلاکت، نرخ بیکاری و نرخ تورم را با هم جمع می‌زنند.

اهمیت این شاخص از آنجایی است که وضعیت اقتصادی و اجتماعی یک جامعه را نشان می‌دهد. آرتور اکان اقتصاد دان امریکایی که برای اولین بار این شاخص را تبیین کرد، معتقد بود که بالا رفتن نرخ تورم در کنار نرخ بیکاری می‌تواند هزینه‌های اجتماعی و اقتصادی برای کشورها داشته باشد. از نظر او این شاخص اهمیت بسیاری دارد. علت آن نیز محاسبه همزمان نرخ بیکاری به عنوان یک شاخص اجتماعی اقتصادی و نرخ تورم به عنوان یک شاخص اصلی در اقتصاد است. یعنی نگاه جامعی از وضعیت کشور به دست می‌دهد.

در یک روند مقایسه ای طبق اعلام مرکز آمار ایران، در فصل بهار سال ۱۳۹۸ نرخ تورم ۳۷.۶ درصد و تورم خوراکی‌ها ۵۶.۴ درصد بوده است که در میان خوراکی‌ها سیب‌زمینی با ۹۰.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و تخم‌مرغ با منفی ۱۸.۲ درصد بیشترین کاهش قیمت را داشته‌اند.

وضعیت کشورهای دیگر
کمترین عددها در شاخص فلاکت برای کشورهایی مثل ژاپن، ازبکستان، تایوان، سنگاپور، کره جنوبی، تایلند، قطر، مالزی، چین و پاناماست. شاخص فلاکت در این کشورها چیزی در حدود ۵.۴۱ درصد تا ۸.۲۴ درصد است.

وضعیت ایران
ایران جزء کشورهایی قرار دارد که از بالاترین عدد از نظر نرخ بالای شاخص فلاکت برخوردار میباشد. آمارهای تازه نشان می‌دهد که شاخص فلاکت ایران دوباره به رقم ۵۳.۲ درصد در تابستان ۱۳۹۸ رسیده است.

بر اساس آمار منتشر شده در مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در تابستان سال جاری به ۱۰.۵ درصد و نرخ تورم به ۴۲.۷ درصد رسیده است. مجموع این اعداد ۵۳.۲ درصد شاخص فلاکت در تابستان سال جاری در ایران را نشان می دهد.

 در حالی مرکز آمار ایران شاخص فلاکت در ایران را بالای ۵۳ درصد اعلام کرده است ایران از جمله کشورهای نفت خیز و دارای منابع و معادن زیر زمینی بسیار غنی می باشد اما عدم وجود مدیران لایق و بهره مندی و استفاده صحیح از منابع و استعدادها در ایران نتیجه ای جز گسترش رکود اقتصادی و افزایش میزان تورم و بالاتر رفتن شاخصه های اقتصادی را در پی خواهد داشت. 

در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر که ایران از امضا کنندگان این سند معتبر بین المللی می باشد بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان ، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود اما برخوردهای قهرآمیز ارگانهای امنیتی و قضائی با کارگران ایران و بیان اتهامات امنیتی بر خواسته های این افراد مصداق بارز نقض حقوق بشر نیز می باشد. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading