چهارشنبه , ۰۶ تیر , ۱۴۰۳
چهارشنبه, ژوئن 26

گزارشی از وضعیت صادق زیباکلام، استاد علوم سیاسی و زندانی سیاسی

0
68

حقوق بشر در ایران ـ  امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، صادق زیباکلام، به بیماری سرطان مبتلا شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از خبرآنلاین، امروز یکشنبه ۲۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، صادق زیباکلام، فعال سیاسی و از اساتید ارشد رشته علوم سیاسی، محبوس در زندان اوین، بر اثر ابتلا به بیماری سرطان نیازمند دسترسی به خدمات پزشکی تخصصی و درمان قطعی است. این زندانی سیاسی فاقد شرایط برای تحمل ادامه حبس است. صادق زیباکلام، در ۳ پرونده قضایی، مجموعا به تحمل ۳۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال منع عضویت در احزاب، گروهها و دسته جات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ۲ سال منع فعالیت در فضای مجازی، محکوم شده بود. 

براساس این گزارش، با توجه به کیفیت نامطلوب خدمات درمانی ارائّ شده در زندانها و محرومیت زندانیان از حق درمان و اعزام به مراکز درمانی تخصصی، صا ق زیباکلام با خطرجانی مواجه شده است. 

همچنین، در تاریخ ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۱، صادق زیبا کلام، از بابت اتهاماتی مرتبط با انتشار مطالبی در صفحه شخصی خود پیرامون مسمومیتهای سریالی دانش آموزان، پس از شکایت دادستان تهران با پرونده سازی قضایی مواجه  شد و در تاریخ ۱۴ تیر ماه ۱۴۰۲، پس از محاکمه در دادگاه، به تحمل ۱ سال حبس محکوم و در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، توسط ماموران نیروی انتظامی، بازداشت و برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به اندرزگاه ۴ «بند قرنطینه» زندان اوین، منتقل شد. 

این زندانی سیاسی، از بابت پرونده ای دیگر، در تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی شعبه دادگاه مطبوعات استان تهران، از بابت اتهام«انتشار مطالب خلاف واقع»مجرم شناخته شد اما از میزان محکومیت وی اطلاعی حاصل نشده است. 

این تحلیلگر مسائل سیاسی و استاد علوم سیاسی، در دیگر پرونده قضایی خود نیز، به اتهام  (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۱ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و ۲ سال محرومیت فعالیت در احزاب، گروه‌های سیاسی و فضای مجازی محکوم شده بود. 

زیباکلام در دیگر پرونده قضایی خود نیز توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب تهران، به اتهام (نشر اکاذیب در فضای مجازی) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود که پس از فرجام ‌خواهی در دیوان عالی کشور، این حکم مورد ابرام قرار گرفته است.

صادق زیباکلام، پیش از این هم اوایل آذرماه ۱۴۰۱، در خصوص اظهار نظر و انتشار توئیتهایی پیرامون اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، جهت ارائه پاره ای از توضیحات به دادستانی تهران احضار و مورد تفهیم اتهام قرا گرفت و اویل دی ماه ۱۴۰۱، قرار منع تعقیب وی از سوی شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه در تهران صادر و در تاریخ ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱،‌ علی صالحی، دادستان تهران از صدور کیفرخواست برای صادق زیباکلام، پس از تشکیل جلسه تفهیم اتهام وی در دادسرای تهران خبر داده بود. 

صادق زیباکلام، پیش از این هم به دفعات در پی ابراز نظر و با انتشار دیدگاههای سیاسی عقیدتی خود در فضای مجازی و یا در میان افرادی که در سخنرانی های وی حضور داشتند با احضار، ارعاب و پرونده سازی مواجه شده بود. 

این استاد حقوق و علوم سیاسی، در تاریخ ۶ آبان ماه ۱۴۰۲ هم در پی اعلام جرم علی صالحی دادستان تهران، با اتهامات (انتشار مطالب کذب)، (بدون سند) و (خلاف واقع) مواجه به دادسرا احضار شده بود. 

زندانیان محبوس در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که ناقض ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی و روحی گوناگون که اکثر این بیماریها از زمانی که این افراد در زندان محبوس شدند با آنها دست به گربیان شده و از سوی دیگر هم پرونده سازی های گسترده که مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از آن بعنوان یک اهرم فشار برای سرکوب و ارعاب بر زندانیان سیاسی و امنیتی وارد می کنند مورد استفاده قرار گرفته است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading