جمعه , ۰۴ فروردین , ۱۴۰۲
جمعه, مارس 24

آزادی ۸ تن از زنان زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین

0
128

حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۲۰بهمن ماه ۱۴۰۱، رها عسکری زاده، فریبا اسدی، گلاره عباسی، زهرا صفایی، پرستو معینی، شهره حسینی، عالیه مطلب زاده و صبا کُردافشاری، هشت زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱، رها عسکری زاده، شهره حسینی، گلاره عباسی، زهرا صفایی، پرستو معینی، شهره حسینی، عالیه مطلب زاده و صبا کُردافشاری، هشت تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان اوین پس از تحمل بخشی از مجموع احکام حبس خود در راستای اجرای بخشنامه اخیر قوه قضائیه آزاد شدند.

براساس این گزارش، آزادی این زندانیان سیاسی در راستای اعمال بخشنامه اخیر قوه قضائیه که به مناسبت (۲۲ بهمن) در می درخواست غلامحسین محسنی اژه ای از علی خامنه ای که با عنوان (عفو رهبری) از آن یاد می شود صورت گرفته است‌.
همچنین، در حالی شماری از زندانیان سیاسی با اعمال این بخشنامه بطور مشروط آزاد می شوند که در تاریخ ۱۷ بهمن ماه ۱۴۰۱، غلامحسین محسنی اژه ای، رئیس قوه قضائیه تهدید کرد که چنانچه افرادی که با اعمال این بخشنامه آزاد می شوند مجددا در پرونده ای جدید بازداشت شوند به شدت با آنها برخورد خواهد شد. 

لازم به ذکر است، رها عسکری زاده، در تاریخ ۷ آذرماه ۱۳۹۸، به هنگام خروج از کشور در فرودگاه خمینی بازداشت و پس از انتقال به منزلش و تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی جهت بازجوئی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۸، پس از اتمام مراحل بازجویی و انتقال به بند زنان زندان اوین با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شده بود.

با آغاز مراحل دادرسی، رها(راحله)عسکری زاده، در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام(اقدام علیه امنیت ملی) به تحمل ۲ سال حبس تعزیری و بعنوان مجازات تکمیلی هم به ۲ سال منع خروج از کشور، ۲ سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه‌ها و دسته جات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی محکوم شد.‌

با اعلام اعتراض و ارجاع پرونده رها(راحله) عسکرزاده، به شعبه دادگاه تجدیدنظر استان تهران حکم صادره بدوی عینا تائید و پرونده وی به شعبه ۱ اجرای احکام دادسرای زندان اوین ارجاع شد و در تاریخ ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، رها عسکرزاده برای تحمل حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. 

همچنین، فریبا اسدی، در بهمن ماه ۱۳۹۹، به همراه مهران دلفان آذری، میثم غلامی و مسعود وظیفه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه منتقل شدند.‌

پس از اتمام بازجویی ها، فریبا اسدی، با تودیع وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد. اما مهران دلفان آذری، مسعود وظیفه و میثم غلامی، به زندان تهران بزرگ منتقل شدند.‌

با آغاز مراحل دادرسی در تاریخ ۱۰مهر ماه ۱۴۰۰، فریبا اسدی، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهرستان شهریار، به همراه مهران دلفان آذری، و میثم غلامی، به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام ) محاکمه و هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند. همچنین مسعود وظیفه به اتهام (معاونت در فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم و این حکم توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر عینا تائید شد و فریبا اسدی برای تحمل حبس در زندان اوین بسر می برد. 

در تاریخ ۲۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، فریبا اسدی، از بابت پرونده ای جدید که در پی درگیری لفظی او با مامور همراه وی در بیمارستان بر علیه او تشکیل شده بود در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران تفهیم اتهام شد و در تاریخ ۸ آذر ماه ۱۴۰۱، پس از اعزام به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب تهران از بابت همین پرونده محاکمه و دفاعیات خود را ارائه کرد و در تاریخ ۲۸ دی ماه ۱۴۰۱، از بابت اتهام (اخلال در نظام و آسایش عمومی)، (اجتماع و تبانی) و (تمرد از دستور مسئولان زندان و توهین به آنها) در مجموع به تحمل ۴ سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. 

در خصوص گلاره عباسی لازم به ذکر است،

گلاره عباسی، در مراحل دادرسی، وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور)، به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم‌به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید و پس از اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به گلاره عباسی ابلاغ شده بود.

مبنی بازداشت و اتهامات تفهیم شده به گلاره عباسی در خصوص فعالیتهای وی در شبکه های اجتماعی شخصی و انتشار مطالب در خصوص مسائل سیاسی بوده که پس از بازداشت توسط ماموران وزارت اطلاعات با اتهامات مذکور مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

زهرا صفایی و دختر وی پرستو معینی هم در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۹۸، توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ آن ارگان‌ امنیتی واقع در زندان اوین منتقل شدند و اواخر فروردین ماه ۱۳۹۹، پس از اتمام مراحل بازجویی‌ها به زندان قرچک ورامین منتقل شدند و زهرا صفایی در تاریخ ۸ تیرماه ۱۳۹۹، با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان آزاد و در تاریخ ۵ مردادماه ۱۳۹۹ پس از احضار به شعبه بازپرسی در دادسرای اوین و افزایش وثیقه وی به ۳میلیارد تومان و ناتوانی در تودیع آن بازداشت و در تاریخ ۶ مرداد ماه همان سال به زندان قرچک ورامین منتقل شد.

با آغاز مراحل دادرسی، زهرا صفایی و دختر وی پرستو معینی، در بهمن ۱۳۹۹۹، توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدمهدی شهمیرزادی محاکمه و هر یک از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند اما زهرا صفایی، از بابت اتهام (توهین به رهبری) و (توهین روح الله خمینی) هم به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد. محکومیت زهرا صفایی در مرحله تجدیدنظر عینا تایید شد اما محکومیت پرستو معینی با توجه به اعلام تسلیم به رای به ۳ سال و ۹ ماه زندان کاهش پیدا کرده بود. 

همچنین، شهره حسینی، در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۹، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور)، (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (عضویت در گروههای معاند نظام) محاکمه و در مجموع به تحمل ۴سال و ۲ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۳ سال و ۳ ماه حبس تعزیری تقلیل پیدا کرد. با اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی، تحمل ۲سال و ۷ماه حبس تعزیری برای شهره حسینی لازم به اجرا شد و او در تاریخ ۹ بهمن ماه ۱۴۰۰، برای تحمل حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

شهره حسینی، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت و پس از انتقال به سلول انفرادی در بند۲الف در زندان اوین و طی مراحل بازجویی، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰میلیون تومان بطور موقت آزاد شده بود. 

عالیه مطلب زاده، دیگر زندانی سیاسی هم‌ ابتدا در تاریخ ۷ آذر ماه ۱۳۹۵، به بهانه پس دادن وسائل شخصی که از منزلش در تاریخ ۲۷ مهر ماه همان سال در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات، توقیف شده بود با دریافت تماس تلفنی به اداره پیگیری وزارت اطلاعات در تهران احضار و پس از بازداشت جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به سلول انفرادی در بند امنیتی ۲۰۹ این ارگان امنیتی در زندان اوین منتقل و در تاریخ ۲۹ آذرماه ۱۳۹۵، پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی) و تحمل ۲۵ روز سلول انفرادی و بازجوئی با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان آزاد شد.

پس از ارجاع پرونده عالیه مطلب زاده به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، در تاریخ ۲۵ مردادماه ۱۳۹۶، از بابت اتهام (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی) به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به ریاست احمد زرگر عیناً تائید شد و چندی بعد عالیه مطلب زاده برای تحمل حبس خود بازداشت شد. 

در تشریح چگونگی پرونده سازی بر علیه صبا کردافشاری لازم به ذکر است، در تاریخ ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، شعبه دیوان‌عالی کشور، با صدور دادنامه ای صبا کردافشاری را از اتهام (اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب) تبرئه و قرار منع تعقیب این فعال مدنی را نسبت به اتهام مذکور صادر کرده بود. 

صبا کُردافشاری، بدون احتساب این حکم در حال سپری کردن حبس تعزیری ۷ سال و ۶ ماهه خود بود و با توجه به تبرئه از اتهام(اشاعه فساد و فحشا) و اعمال ماده ۱۳۴ مجازات اسلامی محکوم به تحمل ۵ سال حبس تعزیری لازم به اجرا شده بود. 

در تاریخ ۵ آذر ماه ۱۳۹۸، صبا کردافشاری، با اتهامات(اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب)، (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست احمد زرگر، در مجموع به تحمل ۹ سال حبس تعزیری محکوم شد.

در تاریخ ۸خرداد ماه ۱۳۹۹، پس از تغییر غیرقانونی مفاد دادنامه صادره توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم ۱۵ سال حبس تعزیری صبا کردافشاری از بابت اتهام (اشاعه فساد و فحشا) که پیشتر از بابت آن تبرئه شده بود مجددا در پرونده این زندانی سیاسی گنجانده و به تحمل ۲۴ سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شده بود.

با توجه به تعدد جرائم و اعمال یک دوم به هر یک از اتهامات اضافه و در مجموع تحمل ۱۵ سال حبس تعزیری بر علیه او لازم به اجرا شد اما پس از مدتی با اصلاح تخلف قضایی مذکور در دادرسی پرونده این فعال حقوق زنان که منجر به افزایش ۲/۵ برابری میزان حبس تعزیری اش به ۱۵ سال شده بود با اجرای قانون کاهش مجازات به ۷ سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.

صبا کردافشاری، در تاریخ ۲۸ مردادماه ۱۳۹۸، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری، محاکمه و از بابت ۳ اتهام(اشاعه فساد و فحشا از طریق کشف حجاب و پیاده روی بدون حجاب)، (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، در مجموع به تحمل ۲۴سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

این فعال مدنی، پیش تر هم در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۷، به همراه یاسمن آریانی در جریان اعتراضات مرداد ماه ۱۳۹۷ به اتهامات (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق شرکت در اعتراض بدون مجوز مختل‌کننده‌ نظم عمومی)توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد و در تاریخ ۲۵ بهمن ماه ۱۳۹۷، پس از تحمل بخشی از حبس تعزیری خود به همراه چند تن دیگر از زندانیان سیاسی با اعمال عفو مشروط آزاد شده بود. 

در تشریح چگونگی آزادی این زندانیان لازم به اشاره است، در تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، قوه قضائیه با انتشار بخشنامه ای نسبت به (عفو) و آزادی بازداشت شدگان و محکومان دادگاه‌های انقلاب و کیفری که یا در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ که در فاصله زمانی ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، تا تاریخ ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط ارگانهای امنیتی و انتظامی بازداشت شده بودند و یا زندانیانی هستند که جرائم آنها در راستای (جاسوسی)، (محاربه)، (قتل)، (افساد فی الارض)، (تخریب و آسیب رساندن به اموال عمومی) و (دارا بودن شاکی خصوصی) نباشد خبر داد.

برچسب هافریبا اسدیفریبااسدیفعال مدنی شهره حسینیممانعت از آزادی زندانیگلاده عباسیگلاره عباسیگلاره عباسی زندانی سیاسیپرستو معینیپرستومعینیآزادی زندانیآزادی زندانی از زندانآزادی زندانی سیاسیآزادی زندانیانآزادی زندانیان سیاسیآزادی زندانیان سیاسی در ایرانآزادی صبا کردافشاریآزادی صباکردافشاریآزادی عالیه مطلب زادهبازداشت زهرا صفاییبازداشت شهره حسینیحقوق بشر ایرانحقوق بشر در ایرانرها عسکری زادهرها عسکری زاده فعال حقوق زنانرها عسکری زاده روزنامه نگاررها عسکرزادهرهاعسکری زادهرهاعسکری زاده فعال حقوق زنانرهاعسکری زاده روزنامه نگاررهاعسکرزادهزهرا صفاییزهرا صفایی فعال سیاسیزهرا صفائیزهرا صفائی فعال سیاسیزهراصفاییزهراصفایی فعال سیاسیزهراصفائی فعال سیاسیشهره حسینیشهره حسینی مترجمشهره حسینی بازداشتصباکردافشاریضرب و جرح زهرا صفائیضرب و شتم زهرا صفاییضرب و شتم زهرا صفائیضرب و شتم صباکردافشاریعفو و آزادی زندانیانعالیه مطلب زاده

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.