یک شنبه , ۲۷ خرداد , ۱۴۰۳
یکشنبه, ژوئن 16

سهند معالی، فعال ملی مدنی و زندانی سیاسی به مرخصی اعزام شد

0
1253

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۶ مهر ماه ۱۳۹۹، سهند معالی، فعال ملی مدنی محبوس در زندان شهرستان سراب در پی بروز علائم شبه کرونا به مرخصی اعزام شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۴ مهر ماه ۱۳۹۹، سهند معالی، فعال ملی مدنی و زندانی سیاسی محبوس در زندان سراب پس از بروز علائم ظاهری شبیه ابتلا به ویروس کرونا به مرخصی استعلاجی ۱ ماهه اعزام شد. این فعال مدنی در حال سپری کردن حبس تعزیری ۱ ساله خود است. 

براساس این گزارش، این مرخصی در پی بروز علائم مشکوک به ویروس کرونا در این زندانی سیاسی برای مدت ۱ ماه به سهند معالی اعطا شد. 

سهند معالی، از تاریخ ۳ شهریور ماه ۱۳۹۹، پس از تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد ریال از زندان مرکزی سراب به مرخصی ۳۰ روزه اعزام و در تاریخ ۲ مهر ماه ۱۳۹۹، پس از اتمام دوران مرخصی برای تحمل باقی مانده حبس به زندان سراب بازگشته بود. 

در تاریخ ۱۰ تیر ماه ۱۳۹۹, سهند معالی, توسط ماموران امنیتی شهرستان سراب برای تحمل حبس تعزیری ۱ ساله خود بازداشت و به زندان مرکزی این شهرستان منتقل شد. اجرای حکم حبس تعزیری این فعال ملی مدنی در پرونده دوم قضائی وی در حالی صورت گرفت که وی در مرحله اول با اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی پس از تحمل حبس تعزیری آزاد شد اما مجدداً مسئولان قضائی با ادعای عدم اعمال این ماده قانون بر پرونده سهند معالی را بازداشت و برای تحمل حبس ۱ ساله به زندان سراب منتقل کردند. 

در تاریخ ۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۸, سهند معالی, پس از اتمام دوران محکومیت حبس تعزیری ۱۰ ماهه خود از بابت پرونده ای دیگر از زندان سراب آزاد شده بود. 

سهند معالی, در حالی که از اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری ۱۰ ماهه خود در زندان سراب بود در تاریخ ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۸, از بابت پرونده ای دیگر با اتهام “تبلیغ علیه نظام” به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. 

در پرونده سوم که بر علیه سهند معالی از سوی ارگانهای امنیتی باز شد این فعال ملی مدنی در پی شکایت ماموران اجرای احکام از بابت اتهام “درگیری با مامور ضابط”  در زمان بازداشت سهند معالی در اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ در این پرونده دادگاه مبادرت به صدور حکم ۱ سال حبس تعزیری و همچنین پرداخت مبلغ جریمه ۱۷ میلیون تومان جریمه نقدی را بر علیه این فعال ملی مدنی صادر کرد. 

همچنین دادگاه تجدید نظر, بر پرونده سوم سهند معالی در شهرستان تبریز برگزار شده بود و این فعال مالی مدنی از قاضی پرونده درخواست کرده بود که ویدئویی مرتبط با دوربین محل کار وی مبنی بر کذب بودن ادعای این مامور را مورد بازبینی قرار دهد.

سهند معالی, در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, پس از ضرب و شتم از سوی ماموران امنیتی در حالی که در محل کارش بود پس از بازداشت جهت تحمل حبس تعزیری ۱۰ ماهه خود به زندان شهرستان سراب منتقل شده بود. 

این فعال ملی مدنی در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸, توسط شعبه ۳ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان شرقی از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق پخش اعلامیه در تبلیغ گروه‌های قومی به منظور دعوت از شهروندان به شرکت در تجمع قلعه بابک” به تحمل ۱۰ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت شده بود. 

سهند معالی در مهر ماه سال ۱۳۹۷ به صورت غیابی توسط دادگاه انقلاب شهرستان سراب به ریاست قاضی مهدی شمس به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق پخش اعلامیه در تبلیغ گروه‌های قومی به منظور دعوت از شهروندان به شرکت در تجمع قلعه بابک” به تحمل ۱۰ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی محکوم شده بود.

لازم به ذکر است که با توجه به عدم حضور سهند معالی در جلسه دادرسی این فعال ملی مدنی درخواست واخواهی کرده بود که  پس از رد این درخواست، حکم صادره در دادگاه بدوی تایید شد و به وی جهت تجدید نظر خواهی مجدد فرصت داده شده بود.

این فعال ملی مدنی  در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی در محل کار خود مجددا بازداشت و پس از ۳ روز با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود. 

لازم به ذکر است در تیرماه سال ۱۳۹۷ همزمان با مناسبت گردهمایی سالانه قلعه بابک بیش از ۸۰ تن از فعالان ملی مدنی به خصوص در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و استان اردبیل بازداشت شده بودند.

بین ۱۶ تا ۲۵ درصد جمعیت ایران ترک زبان هستند که اغلب آنان در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان سکونت دارند. برخی از این شهروندان برخورد حاکمیت با شهروندان ترک زبان را توام با تبعیض می‌دانند و منع تدریس زبان‌های غیر فارسی در مدارس را یکی از برجسته‌ترین موارد تبعیض می دانند که همواره با اعتراض بخشی از فعالان مدنی این مناطق روبرو بوده است.

همچنین سرکوب فعالان مدنی در ایران ناقض اصل آزادی بیان است که در اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ میباشد که بر حق افراد بر انتشار افکار و عقاید و نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی آنها تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

برچسب هامحرومیت از مرخصیفعالان ترکحق ملاقاتسهندمعالی فعال ملی مدنیمرخصی به زندانیمرخصی زندانی سیاسیمرخصی زندانیان سیاسی در ایرانسهندمعالی فعال ترک آذربایجانیمرخصیزندان سرابشهرستان سرابفعالان ترک آذربایجانیمرخصی زندانیانسهندمعالی فعال ترکحق مرخصی زندانی سیاسیسهند معالی فعال ترک آذربایجانیحقوق بشرمرخصی زندانیحقوق شهروندی درایرانممانعت از مرخصی زندانیفعالان ترک آذبایجانی در ایرانمرخصی زندانیان سیاسیسهند معالی فعال آذربایجانیحق مرخصی زندانیان در ایرانفعالان ملی مدنی شهرستان سرابفعالان مدنیحقوق بشر در جمهوری اسلامیفعالان ملی مدنیفعالان ترک آذریفعالان ترک اذربایجانیاعطای مرخصیفعالان ترک اذریفعالان ملی مدنی زندان سرابحقوق بشر در ایرانحقوق شهروندی در ایرانسهندمعالیفعالان ملی مدنی در ایرانفعالان ترک آذربایجانی در ایرانفعالان ترک زبان در ایرانمرخصی به زندانیانفعالان ترک آذری ایرانفعالان ترک شهرستان سرابحق مرخصیمرخصی استعلاجیمحرومیت از مرخصی زندانیحقوق بشر در جمهوری اسلامی ایرانفعالان ترک در ایرانفعالان ترک آذربایجانی در جمهوری اسلامیحق مرخصی زندانیان سیاسیفعالان ترک آذری در خویسهند معالی فعال ترک آذربایجانحقوق شهروندیسهند معالیاعزام به مرخصیحقوق بشر زندانیان سیاسیفعالان ترک آذری در ایرانفعالان ملی مدنی در شهرستان نقدهحق مرخصی زندانیان سیاسی در ایرانسهند معالی فعال ترکمرخصی درمانیمحرومیت از حق مرخصیسهندحق مرخصی زندانیفعالان ملی مدنی در جمهوری اسلامیحقوق نقض حقوق بشر در ایرانسهند معالی فعال ملی مدنی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading