یک شنبه , ۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
یکشنبه, می 19

بازداشت و بلاتکلیفی ۲۴ تن از شهروندان و آزادی ۱۶ تن دیگر با تودیع وثیقه

0
907

حقوق بشر در ایران – امروز سه شنبه ۲۹آذر ماه ۱۴۰۱، ماموران امنیتی در شهرهای بابل، تهران، زاهدان، ملکان، دیواندره، مهاباد، مریوان، پیرانشهر، کرمانشاه و قوچان، دستکم ۱۹ تن از شهروندان را بازداشت کردند. همچنین، ۵شهروند بازداشت شده در تهران، سنندج، ایرانشهر و گیلان، علیرغم گذشت مدتی از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. از سوی دیگر، ۱۶شهروند بازداشت شده در سقز، تهران، شیراز، کرمانشاه، کرج و قوچان، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، ثمین خان زاده، نسیم خان زاده، ذکریا خضرپور، احسان متعالی، رها آجودانی، زانیار یحیی زاده، کیوان قربانی نژاد، احسان بابامیر، اسعد احمدی، ظاهر علیزاده، محمد رش، بهنام مرادی، محمود رضایی، محمد رجبی، عبدالناصر براهویی، علی حیدرپور، آیدین آراسته، مسعود مولانا و شهرام‌ عبدالله وند، توسط نیروهای امنیتی در استانهای مازندران، تهران، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و خراسان شمالی بازداشت شدند. همچنین، توحید شافی، پارسا الله ورد، شهاب الدین ایرندگانی، آرمین مختاری، زانیار مرادویسی، تهران، کردستان، سیستان و بلوچستان و گیلان، بطور بلاتکلیف در بازداشت بسر می برند. از سوی دیگر، ثمین خان زاده، نسیم خان زاده، آرمین جلالی روشن، آرش اللهیاری، مجتبی رسولی، محمد عزیزی، رضا – نام خانوادگی نامشخص، قباد رضایی فرزاد، مجید توکلی، کاکی فرزاد الماسی، پری آقایی، پریا فرامرزی، محمدپارسا قاسمی راد، محمد پاکی، سارو کریم پور و بهمن هوشمند، شهروندان بازداشت شده در استانهای کردستان، تهران، فارس، کرمانشاه، البرز و خراسان شمالی، پس از اتمام بازجوئی ها با تودیع وثیقه آزاد شدند.‌

براساس این گزارش، امروز دوشنبه ۲۸ آذرماه، بهمن هوشمند، شهروند بازداشتی اهل شهرستان سقز با تودیع قرار وثیقه از زندان این شهر آزاد شد. وی پیشتر در ارتباط با اعتراضات سراسری بازداشت شده بود.

آزادی این شهروند با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، بهمت هوشمند، در تاریخ ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست. 

همچنین، روز سه شنبه ۲۲ آذرماه ۱۴۰۱، مسعود مولانا، ساکن شهرستان بابل از توابع استان مازندران توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

براساس این گزارش، بازداشت مسعود مولانا در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی صورت گرفته است.

تا این لحظه از نام ارگان بازداست کننده و مصادیق حقوقی اتهامات و مکان نگهداری مسعود مولانا اطلاعی در دسترس نیست. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، آرمین مختاری، هنرمند (نقاش) بازداشتی علیرغم گذشت نزدیک به ۱ ماه از تاریخ دستگیری بطور بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ به سر میبرد. 

در ادامه نیز، امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، زانیار مراد ویسی، متولد ۱۳۷۳، علیرغم گذشت تقریبا یک ماه از زمان بازداشت، در وضعیت بلاتکلیف در زندان مرکزی سنندج به سر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده، در خصوص وضعیت وی به حقوق بشر در ایران گفت: “تاکنون پرونده ای برای آقای مراد ویسی تشکیل نشده است اما بازداشت موقت وی به مدت یک ماه دیگر تمدید شده است.”

لازم به اشاره است، زانیار مرادویسی، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، در شهر سنندج مرکز استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، علی حیدرپور، شهروند ساکن تهران، بطور جداگانه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده علی حیدرپور در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”این شهروند ۲۰ ساله، در جریان اعتراضات سراسری در خیابان شریعتی تهران بازداشت و در حال حاضر در زندان اوبن بسر می برد و از زمان بازداشت فقط ۲ تماس کوتاه و محدود با ما داشته و همین مساله باعث افزاشی نگرانی شده است.”

همچنین، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۱، آیدین آراسته، ساکن تهران، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از وضعیت و نکان نگهداری آیدین آراسته اطلاعی در دسترس نیست. 

بعلاوه، روز یکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱، محمد رجبی، ساکن شهرستان بناب از توابع استان آذربایجان شرقی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از عنوان اتهامی، و مکان انتقال ایشان اطلاع دقیقی در دست نیست. 

همچنین، طی روزهای گذشته، محمود رضایی، ساکن استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

براساس این گزارش، علت بازداشت محمود رضایی فعالیت در فضای مجازی و انتشار مطالبی در خصوص اعتراضات سراسری در صفحه شخصی اش عنوان شده است. 

از مصادیق حقوقی اتهامات این فعال فضای مجازی اطلاعی در دسترس نیست. 

همچنین، روز شنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۱، رها آجودانی، نوجوان ترنس ساکن تهران، توسط’نیروهای امنیتی بازداشت شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”رها آجودانی بعد از ظهر روز شنبه هنگام خروج از منزل بازداشت شد. ماموران پس از بازداشت، ضمن تفتیش منزل شماری از لوازم شخصی وی را ضبط کردند و با خود بردند.”

این منبع مطلع در ادامه افزود: ” رها پس از بازداشت به کانون اصلاح و تربیت منتقل شده اما تا همین لحظه مشخص نیست با آنکه مدارک شناسایی اش با جنسیتش تطابق ندارد به کدام بخش منتقل شده و همین مساله نگرانی هایی را ایجاد کرده است. گرچه خانواده از صحبت همین انتقال به کانون نیز اطمینان ندارد.”

علیرغم پیگیری های خانواده این شهروند تا زمان تنظیم گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه رها آجودانی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، رها آجودانی، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱ هم در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شده بود. 

بعلاوه، عصر دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۱، قباد رضایی فرزاد، ساکن محمدشهر کرج و از زندان محبوس و بلاتکلیف در زندان قزلحصار پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”آزادی قباد رضایی فرزاد با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان صورت گرفته و خانواده وی به دلیل بالا بودن مبلغ وثیقه برای تامین آن با مشکل مواجه شدند.”

لازم به ذکر است، طی روزهای گذشته، جلسه دادرسی به پرونده قباد رضایی فرزاد، در یکی از شعب دادگاه انقلاب کرج برگزار شده بود.

قباد رضایی فرزاد در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در محمدشهر کرج بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان قزلحصار کرج منتقل شده بود. 

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه، آرش الله یاری، هادی بهبهانی، مجتبی رسولی، محمد عزیزی و رضا – نام خانوادگی نامشخص، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرارهای وثیقه آزاد شدند. 

براساس این گزارش، آزادی این افراد در حالی صورت گرفته که جملگی آنها چندی پیش توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست محمدرضا عموزاد محاکمه شده بودند. 

لازم به ذکر است، آرش الله یاری، هادی بهبهانی، مجتبی رسولی، محمد عزیزی و رضا – نام خانوادگی نامشخص، در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۴۰۱، در رابطه با اعتراضات سراسری در تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. 

همچنین، ثمین خان زاده – متولد: ۱۳۸۴ و خواهر وی نسیم خان زاده – متولد: ۱۳۸۵، ساکن شهرستان قوچان از توابع استان خراسان شمالی در جریان اعتراضات سراسری برای مدتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی و تفهیم با تودیع وثیقه آزاد شدند.

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر ایران:”ثمین در تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۱، توسط ماموران یگان ویژه، بازداشت و پس از یک ماه با تودیع قرار وثیقه از زندان قوچان آزاد شد. وی در طول دوران بازداشت با مشکلات عصبی مواجه شده و پس از آزادی قرص آرام بخش مصرف میکند. همچنین نسیم هم چندی پیش طی تماس تلفنی به حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی احضار و ساعاتی را در بازداشت بسر برده بود.”

تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهامات مطروحه علیه این دو نوجوان اطلاعی در دست نیست.

شورای صنفی دانشگاههای کشور نیز اعلام کرد؛ امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، پارسا الله‌ورد، دانشجوی رشته مهندسی دریا در دانشگاه امیرکبیر، در حال حاضر در زندان تهران بزرگ بطور بلاتکلیف بسر می برد. 

براساس این گزارش، پرونده پارسا الله ورد، پس از ارجاع به دادگاه تعیین شعبه شده و وی در انتظار تشکیل جلسه دادرسی خود است. 

لازم به ذکر است، این دانشجوی ساکن تهران، در تاریخ ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۱، در محدوده میدان کاج واقع در سعادت آباد توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین و طی مراحل بازحویی و بازپرسی سپس به زندان تهران بزرگ منتقل شد. 

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری افزود؛ امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توحید شافی، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته شیمی گیاهان دارویی در دانشگاه شهید بهشتی و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان آزادی‌خواه، علیرغم گذشت ۴۴ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف در حبس بسر می برد. 

لازم به ذکر است، توحید شافی، در تاریخ ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در مقابل ورودی دانشگاه شهید بهشتی بازداشت شد. 

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۱، عبدالناصر براهویی، ۳۷ ساله، فرزند: نورمحمد، ساکن زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

به گفته یک منبع مطلع:”نیروهای امنیتی ساعت ۱۱ شب به خانه عبدالناصر وارد شده و او را در خانه اش بازداشت و با خود برده اند.”

این منبع مطلع افزود:”پس از پیگیریهای زیاد خانواده عبدالناصر، ماموران اطلاعات به آنها گفتن که اتهامات او شرکت در اعتراضات اخیر و تحریک عوامل جوان و تبلیغ علیه نظام وطرف داری از مخالفین نظام و توهین به رهبری می باشد.” 

همچنین، امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، شهاب الدین ایرندگانی، فرزند: دادرحمان، ساکن: ایرانشهر، علیرغم گذشت ۲۷ روز از تاریخ دستگیری در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد. 

براساس این گزارش، ماموران امنیتی وی زا در حالی که با موتورسیکلت خود در یکی از خیابانهای شهرستان ایرانشهر تردد می کرد پس از تصادف عمدی و ایراد جرح بازداشت کردند و تا به امروز از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، شهاب الدین ایرندگانی، در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در ایرانشهر بازداشت و جهت بازجوئی به یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی منتقل  حقوق اولیه یک متهم محروم است. 

کولبرنیوز هم در خبری اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، شهرام عبدالله‌ وند، ساکن شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

تا لحظه تنظیم این خبر از علت بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات شهرام عبدالله وند اطلاعی در دسترس نیست. 

کردپا هم با انتشار اخباری کوتاه اعلام کرد؛ طی روزهای گذشته، بهنام مرادی، ساکن شهرستان دیواندره از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

علیرغم گذشت یک هفته از تاریخ بازداشت بهنام مرادی، اما از مکان نگهداری و وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست. 

همچنین، طی روزهای گذشته، محمد رش، ساکن روستای کوسه کهریزک واقع در شهرستان مهاباد از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

بعلاوه، روز یکشنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۱، ظاهر علیزاده، اهل شهرستان خوی از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازگشت به ایران در مرز زمینی باشماق واقع در شهرستان مریوان بازداشت شد. 

لازم به اشاره است، ظاهر علیزاده، مدنی زا در اقلیم کردستان زندگی می کرد و پس از بازگشت به ایران بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست. 

در ادامه نیز، روز شنبه ۷ آبان ماه ۱۴۰۱، اسعد احمدی، متولد: ۱۳۵۴، ساکن شهرستان مهاباد، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. 

در خبری دیگر، امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، کیوان قربانی نژاد، متولد: ۱۳۸۶، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، علیرغم گذشت ۶۸ روز از تاریخ بازداشت در بلاتکلیفی بسر می برد. 

لازم به ذکر است، کیوان قربانی نژاد، نوجوان ۱۵ ساله، در تاریخ ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. 

همچنین، امروز سه شنبه ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، زانیار یحیی‌زاده اهل روستای ژیوار از توابع شهرستان مریوان در استان کردستان، علیرغم گذشت بیش از ۲ هفته از دستگیری از وضعیت و روند حقوقی پرونده وی اطلاعی در دسترس نیست. 

این شهروند تحت بازداشت ارگانهای امنیتی پس از انتقال به بازداشتگاه امکان برقراری تماس و بل ملاقات با خانواده خود را از دست داده است.

لازم به ذکر است، زانیار یحیی زاده، در تاریخ ۱۲ آذرماه ۱۴۰۱، در شهر مریوان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. 

در ادامه نیز، طی روزهای اخیر، احسان متعالی، شاعر و فعال مدنی، اهل کرمانشاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، پس از بازداشت احسان متعالی صفحات شخصی وی در فضای مجازی از دسترس خارج شد. 

بعلاوه، روز دوشنبه ۲۷ آذر ماه ۱۴۰۱، زکریا خضرپور، ۱۶ساله، ساکن شهرستان مهاباد، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دسترس نیست.

مجمع مشورتی یارسان هم‌اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، فرزاد الماسی، فعال مدنی و از اعضای مجمع مشورتی یارسان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان دیزل آباد کرمانشاه آزاد شد. 

لازم به ذکر است، فرزاد الماسی، در تاریخ ۹ آذر ماه ۱۴۰۱، به همراه جمعی از فعالان مدنی و عضو مجمع مشورتی یارسان در استان کرمانشاه بازداشت شده بود. 

کولبر نیوز هم در خبری اعلام کرد، روز یکشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱، سارو کریم پور، اهل شهرستان سقز از توابع استان کردستان، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

لازم به اشاره است، سارو کریم پور، در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در پس یورش نیروهای امنینی به منزل پدر وی بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این خبر از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست. 

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۷ آذرماه ۱۴۰۱، وادی قادریان، شهروند اهل شهرستان بانه از توابع استان کردستان، با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

وی پیشتر روز دوشنبه ۲۱ آذرماه، توسط نیروهای امنیتی در محل کارش بازداشت شده بود.

افزون بر این، روز پنجشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۱، علیرضا (آرش) پورحاتم اهل استان ایلام، پس از اتمام بازجویی ها و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

لازم به اشاره است، علیرضا (آرش) پورحاتم، چندی پیش، در ارتباط با اعتراضات سراسری در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

در ادامه نیز، روز چهارشنبه ۲۳ آذرماه۱۴۰۱، محمد پاکی، دانشجوی دانشگاه تهران واحد علوم و تحقیقات، با تودیع قرار وثیقه از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

لازم به ذکر است، محمد پاکی، در تاریخ ۱ آذرماه ۱۴۰۱، در مقابل درب دانشگاه آزاد اسلامی تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، محمدپارسا قاسمی‌راد، دانشجوی مقطع کارشناسی در رشته مهندسی صنایع در دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آزاد شد. 

علیرغم آزادی این دانشحو با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، محمدپارسا قاسمی راد، در تاریخ ۲۷ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود.‌ 

شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان کشور در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، پریا فرامرزی، دانش‌آموز ۱۶ ساله، ساکن شهر شیراز مرکز استان فارس، پس از اتمام بازجویی ها آزاد شد. 

از چگونگی آزادی و میزان وثیقه یا کفالت تودیع شده برای آزادی وی اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به ذکر است، پریا فرامرزی، در تاریخ ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۱، در شهرستان پاسارگاد از توابع استان فارس، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

همچنین، روز دوشنبه ۲۱ آذر ماه ۱۴۰۱، پری آقایی، مشاور ثبت نام و حسابدار یکی از مدارس غیرانتفاعی، ساکن: تهران، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

براساس این گزارش، اتهامات تفهیم شده به پری آقایی در نراحل بازپرسی (اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی) و (تشویق به فساد) عنوان شده است. 

لازم به ذکر است، پری آقایی، در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط یکی از ارگانهای امنیتی در تهران بازداشت شده بود. 

کانال تلگرمی دانشجویان متحد در خبری افزود؛ روز پنجشنبه ۲۵ آذر ماه ۱۴۰۱، احسان‌ بابامیر، دانشجوی دانشگاه هنر تهران و فعال دانشجویی، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام به قید وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد تومان پس از ۳۵ روز بازداشت آزاد شد. 

لازم به اشاره است، احسان بابامیر، در تاریخ ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود. 

همچنین، در ساعات پایانی دوشنبه ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، آرمین جلالی روشن، دانشجوی دانشگاه امیرکبیر که ۱۰ آبان بازداشت شده بود، امشب ۲۸ آذر با قرار وثیقه ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

وبسایت امتداد هم‌ در خبری اعلام کرد؛ در ساعات پایانی ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، مجید توکلی، فعال سیاسی و دانشجویی، محبوس و بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتخام با تودیع وثیقه آزاد شد. 

لازم به ذکر است، مجید توکلی، در مهر ماه ۱۴۰۱، همزمان با گسترش اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در یکی از شهرهای شمالی ایران بازداشت و به زندان اوین منتقل و پس از اتمام بازجوئی ها به زندان تهران بزرگ منتقل شده بود. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هامحمدرجبیرهاآجودانیمحمدرشمجتبی رسولیبهمن هوشمندعبدالناصر براهوییزانیار یحیی زادهثمین خان زادهمحمود رضائیبازداشت،قباد رضایی فرزادمحمد رشپریافرامرزیکاکی فرزادالماسیعبدالناصر براهوئیزانیاریحیی زادهزانیار مرادویسیمحمودرضائیبازجویی،قبادرضاییساروکریم پورپریا فرامرزیشهرام‌ عبدالله وندبهنام مرادیاحسان متعالیزانیارمرادویسیمجیدتوکلیقبادرضائیسارو کریم پورپری آقاییمسعودمولاناظاهرعلیزادهذکریاخضرپورشهاب الدین ایرندگانیمجید توکلیمسعود مولاناآرمین جلالیقباد رضائی فرزادمحمد پاکیآرش الله یاریآیدین آراستهظاهر علیزادهذکریا خضرپورپارسا الله وردآرمین مختاریمحمودرضاییآرمین جلالی روشنتوحید شافیمحمدپاکیآرش اللهیاریعلی حیدرپوراسعداحمدیزکریاخضرپورمحمدپارسا قاسمی رادمحمدعزیزیآزادی با تودیع وثیقهبازداشت دانشجویان،توحیدشافیکاکی فرزاد الماسیقباد رضاییعبدالناصربراهوییاسعد احمدیزکریا خضرپورپری آقائیمحمد عزیزیمحمد رجبیرها آجودانیاحسان بابامیرفرزادالماسیقباد رضائیعبدالناصربراهوئیکیوان قربانی نژادنسیم خان زادهبازداشت دانشحویان،

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading