جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

یاشار دارالشفا, با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شد

0
1208

حقوق بشر در ایران – ساعاتی پیش, “یاشار دارالشفا”, دانشجوی رشته سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دانشگاه تهران, که در آخرین روز آبان ماه سالجاری توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران; عصر امروز چهارشنبه ۱۱ دی ماه ۱۳۹۸, “یاشار دارالشفا”, فعال دانشجوئی و دانشجوی در حال تحصیل در رشته سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی دانشگاه تهران, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه پس از تحمل ۴۱ روز بازداشت با تودیع قرار وثیقه و بطور موقت از بازداشت آزاد شد. علیرغم آزادی یاشار دارالشفا, همچنان برادر وی “کاوه دارالشفا”, در بند امنیتی ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجوئی و در بازداشت وزارت اطلاعات میباشد. 

براساس اعلام “بهمن دارالشفا”, مترجم و روزنامه نگار با انتشار یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت؛ “یاشار دارالشفا بعد از ۴۱ روز بازداشت و با سپردن وثیقه از زندان اوین آزاد شد”, 

لازم به ذکر است, ساعت ۷ صبح روز پنجشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸,  حدود ۲۰ تن از ماموران وزارت اطلاعات, با یورش به منزل دوست “یاشار دارالشفا” و شکستن درب ورودی منزل با دیلم، اقدام به بازداشت این فعال دانشجوئی کردند. ماموران وزارت اطلاعات پس از بازداشت “یاشار دارالشفا” را به منزل شخصی‌اش انتقال داده و پس از تفتیش منزل وی و ضبط تعدادی از وسایل شخصی از وی این فعال دانشجوئی را  به مکان نامعلومی منتقل کرده بودند. 

یاشار دارالشفا, فعال دانشجوئی چپ گرا, متولد ۱۳۶۱ و دانشجوی دانشگاه تهران در پی اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ طی ۲ مرحله بازداشت از سوی وزارت اطلاعات در ماه‌های آبان و بهمن سال ۱۳۸۸و انتقال به زندان اوین و بلاتکلیفی ۵۴ روزه در بندهای امنیتی ۲۴۰ و همچنین بند امنیتی ۳۵۰ در این زندان با تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شده بود. 

با آغاز روند دادرسی بر پرونده این فعال دانشجوئی و ارجاع پرونده وی به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران, در مردادماه ۱۳۸۹ از سوی شعبه مذکور به ریاست “ابوالقاسم صلواتی” از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی”، “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به رهبری” مورد محاکمه قرار گرفت و در مجموع به تحمل ۷ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

این حکم پس از ارجاع پرونده به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرد.

با قطعی شدن حکم صادره توسط دادگاه تجدیدنظر برعلیه “یاشار دارالشفا”, این فعال دانشجوئی جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس خود در تاریخ ۱۵ آبان ماه سال ۱۳۹۱ بازداشت و به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده بود و از جمله زندانیانی بود که در وقایع ۲۸ فروردین‌ماه سال ۱۳۹۳ در بند ۳۵۰ زندان اوین مورد ضرب و شتم مأموران گارد زندان قرار گرفت و به سلول انفرادی بند امنیتی۲۴۰ این زندان منتقل شده بود. 

در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۵و پس تائید در خواست آزادی مشروط “یاشار دارالشفا” از سوی دادستانی تهران و سپری کردن یک شوم مجموع محکومیت حبس ۵ سال و ۶ ماهه خود این فعال دانشجوئی از از زندان اوین آزاد شده بود. 

سرکوب فعالان دانشجوئی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. 

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

همچنین بازداشت خودسرانه افراد و عدم تفهیم اتهام فرد در زمان بازداشت و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز مورد تاکید قرار گرفته است. 

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند.

 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading