چهارشنبه , ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
چهارشنبه, می 8

گزارشی از آخرین وضعیت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان

0
1387

پرونده اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان، فعال مدنی که از تاریخ ۳۰ دی ماه ۱۳۹۷ در بازداشت نیروهای امنیتی و بصورت بلاتکلیف بسر می‌برند، به بازپرسی دادسرای اوین در تهران ارجاع شده است. این دو فعال مدنی از آغاز فروردین ماه سال جاری با توجه به اتمام قرار بازداشت بدون تمدید قرار به صورت بلاتکلیف در بازداشت بسر میبرند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، پرونده اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان، فعال مدنی از اهواز به شعبه هفتم بازپرسی دادسرای اوین در تهران به ریاست آقای شاه‌ محمدی ارجاع شده است. 

بر اساس این گزارش، قرار بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان از آغاز فروردین ماه امسال تمدید نشده است، با این حال تاکنون بصورت غیرقانونی تحت بازداشت نیروهای امنیتی بوده‌اند.
در این گزارش همچنین ذکر شده است که روز چهارشنبه ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸، خانواده‌های اسماعیل بخشی و سپیده قلیان به همراه وکلای آنها به شعبه هفتم بازپرسی اوین مراجعه کرده‌اند، اما آقای شاه‌ محمدی ابتدا از پذیرش آنان خودداری کرده بود.

همچنین اشاره شده است که این دو خانواده نهایتا موفق به ملاقات با بازپرس شاه‌محمدی شده‌اند. در این دیدار بازپرس ویژه این پرونده به جای پاسخگویی به سوالات و نگرانی‌های خانواده‌ها و وکلا به آنان توصیه کرده است که متهمان نیازی به وکیل ندارند و او خود وظیفه دفاع از آنها را به عهده خواهد گرفت.

لازم به ذکر است که، فرزانه زیلابی، وکیل مدافع اسماعیل بخشی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه از توصیه مقامات قضایی و امنیتی جهت رسانه ای نکردن وضعیت موکلش خبر داده بود.

اسماعیل بخشی، فعال کارگری و سپیده قلیان، فعال مدنی در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۷، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. بازداشت اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در حالی صورت گرفته بود که تلویزیون ایران شب ۲۹ دی ماه در فیلمی با عنوان “طراحی سوخته” اعترافاتی از اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه که در جریان بازداشت و بازجویی پیشین آنها ضبط شده بود را نمایش داد که در آن گفته بودند با “گروه‌های مارکسیستی و برانداز در خارج از ایران” ارتباط دارند.

لازم به ذکر است که اسماعیل بخشی پیش تر و برای اولین بار در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ۲۱ آذر ماه سال گذشته  با قرار وثیقه آزاد شده بود. 

همچنین سپیده قلیان در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۷ به همراه دستکم ۱۹ تن از جمله تمامی اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفت‌تپه و چند فعال کارگری و تعدادی از شاغلین و مدیران شرکت که جهت پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در پلیس امنیت حاضر شده بودند در محل پلیس امنیت شوش بازداشت شده بود و پس از اتمام مراحل بازجوئی در تاریخ ۲۷ آذر ماه ۱۳۹۷ با قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی آزاد شده بود. 

فرزانه زیلابی وکیل اسماعیل بخشی در واکنش به پخش این فیلم، اغوای افکار عمومی را خیانت به مردم و مخاطبین صدا و سیما دانست و گفته بود: “این صحنه سازی و بازی نابهنجار بی پاسخ نخواهد ماند و موکلم علیه صداوسیما و وزیر اطلاعات شکایت می‌کند”.

اسماعیل بخشی و سپیده قلیان در تاریخ ۱۳ اسفندماه ۹۷ به زندان‌های شیبان و سپیدار اهواز منتقل شده‌اند.

سپیده قلیان متولد ۱۳۷۴و فعال مدنی اهل اهواز پیشتر نیز در تاریخ ۶ اسفند ۹۵ در منزل پدری بازداشت و در تاریخ ۱۱ اسفندماه همان سال با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز آزاد شده بود.

سرکوب فعالان مدنی و بیان اتهامات امنیتی بر علیه این دسته از شهروندان از جمله موارد ناقض حقوق بشر و در راستای سرکوب آزادی بیان و عقیده در ایران است و در اسناد بین المللی حقوق بشر در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسیمصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ نیز بر آن تاکید شده است. حق دادرسی عادلانه توسط دادگاهی بیطرف با حضور هیئت منصفه و برخورداری متهم از حق انتخاب وکیل نیز در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۵ قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ بر آن تاکید شده است. 

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading