سه شنبه , ۲۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
سه‌شنبه, می 14

محکومیت لیلا نقدی پری به جریمه نقدی و منع خروج از کشور

0
192

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۶ بهمن ماه ۱۴۰۲، لیلا نقدی پری، به پرداخت جریمه نقدی، ابطال گذرنامه و منع خروج از کشور محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از بی بی سی فارسی، روز سه شنبه ۳ بهمن ماه ۱۴۰۲، لیلا نقدی پری، طراح صحنه و لباس سینما، توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری ۲ استان تهران، به پرداخت جریمه نقدی در صندوق دولت، هجده ماه منع خروج از کشور و ابطال گذرنامه، محکوم شد. 

براساس این گزارش، اتهام منتسب شده به لیلا نقدی پری (ظاهر شدن در معابر و انظار عمومی بدون داشتن حجاب شرعی) عنوان و حکم مذکور در تاریخ ۳ بهمن ماه ۱۴۰۲ به وی ابلاغ شد. 

لازم به اشاره است، لیلا نقدی پری، در جریان مراسم تدفین داریوش مهرجویی و همسرش، پس از حضور بدون حجاب اجباری و در پی آن انتشار تصاویر وی در فضای مجازی، پس از ثبت گزارش توسط نیروی انتظامی، با اتهام (ظاهر شدن در معابر و انظار عمومی بدون داشتن حجاب شرعی) مورد تفهیم قرار گرفت. 

این شهروند ساکن تهران، در تاریخ ۲۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی، در یکی از خیابانهای تهران، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه پلیس امنیت ابتدا به زندان قزلچ ورامین، منتقل شد و پس از تحمل ۱۸ روز بلاتکلیفی به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

برچسب هاحجاب اجبارینه به حجاب اجباریجامعه زنان ایرانشعبه دادگاه کیفریحجاب اجباری زنانآزادی لیلانقدی پریدادگاهیسرکوب زنان ایرانمخالفان حجاب اجباریحجاب اجباری شهروندانآزادی لیلا نقدی پریدادگاه کیفرینقض حقوق شهروندی در ایرانحقوق بشر ایراندادگاه کیفری۲مخالفان حجاب اجباری در ایرانلیلانقدیدستگیری لیلانقدی پریجریمه نقدیحقوق شهروندی در ایرانمعترضان حجاب اجباری در ایرانارسال پیامک حجاب اجباریلیلا نقدیدستگیری لیلا نقدی پریصدور حکمسرکوب زنان در ایراندادگاه کیفری دومنع خروج از کشورمعترضان حجاب اجباریلیلا نقدی پریمحاکمه لیلا نقدی پریمحاکمهاعتراض به حجاب اجباریحجاب اجباری در ایرانلغو حجاب اجباریحجاب اجباری زنان در ایرانبازداشت لیلانقدی پریپرونده لیلا نقدی پرینقض حقوق بشر در ایرانقانون حجاب اجباریمعترضان به حجاب اجباریابطال گذرنامهمعترضان به حجاب اجباری در ایرانبازداشت لیلا نقدی پریتهدید حجاب اجباریممنوعیت خروج از کشوردادگاه کیفری ۲صدور جریمه نقدیاعتراض به حجاب اجباری در ایرانلیلانقدی پری

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading