جمعه , ۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 26

افزایش ۸ ماه دیگر به دوران محکومیت تبعید ابراهیم فیروزی, نوکیش مسیحی / سند

0
1874

حقوق بشر در ایران – روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران, به ریاست محمدرضا عموزاد, با صدور حکمی ابراهیم فیروزی, نوکیش مسیحی و از زندانی عقیدتی پیشین را که در حال تحمل دوران تبعید۲ ساله خود در شهرستان سرباز می باشد به مدت ۸ ماه تبعید دیگر در شهرستان سرباز محکوم شد. این نوکیش مسیحی از آبانماه سال جاری جهت اجرای حکم ۲ سال تبعید خود که پیش از این از سوی دادگاه انقلاب تهران بر علیه وی صادر شده بود به شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان مراجعه کرده بود. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۲۱ اسفند ماه ۱۳۹۸, ابراهیم فیروزی, نوکیش مسیحی ساکن شهرستان رباط کریم که در حال حاضر در شهرستان سرباز از توابع اتان سیستان و بلوچستان در حال سپری کردن دوران تبعید ۲ ساله خود می باشد به بهانه غیبت به ۸ ماه تبعید دیگر محکوم شد. صدور این حکم در حالی است که برای این نوکیش مسیحی از روز غیبت تا زمان ابلاغ حکم شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران مرخصی لحاظ شده بود و در صورت عدم تائید این دوران از سوی مقامات قضائی شهرستان سرباز ۳ ماه دیگر هم به مجموع دوران تبعید وی افزوده می شود. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت: “وزارت اطلاعات پس از آزادی این نوکیش مسیحی از حبس ۷ ساله اش در آبان ماه سالجاری اسناد هویتی و شناسائی وی را که از قبل ضبط کرده بود به وی مسترد نکرده بود و ابراهیم فیروزی پس از آزادی با مشکلات زیادی از جمله با توجه به فوت مادرش که در زمانی که این نوکیش مسیحی در زندان بود اتفاق افتاد نیاز به انجام انحصار وراثت شده بود”. 

این منبع مطلع همچنین گفت: “در حالی که ابراهیم فیروزی پس از مراجعه به ثبت احوال و تنظیم مدارک برای درخواست المثنی شناسنامه و کارت ملی مدت ۱ ماه طول کشید تا بتواند به اسناد هویتی خود دسترسی پیدا کند و پیش از آن ابراهیم فیروزی بدون کارت شناسائی به محل تبعید خود مراجعه و خود را معرفی کرده بود و در زمان معرفی خود به شهرستان سرباز برای اجرای حکم تبعید ۲ سال اش به وی مهلتی ۲ هفته داده شد تا بتواند اوراق هویتی خود را از ثبت احوال دریافت کند. این نوکیش مسیحی درخواست مرخصی به دادسرای شهرستان سرباز برای مراجعه به ثبت احوال شهرستان رباط کریم برای دریافت اسناد هویتی خود داد و دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سرباز در جواب به این نوکیش مسیحی گفته شده بود که باید منتظر جواب استعلام مبنی بر تائید وثیقه وی برای دوران تبعید بماند”. 

این منبع مطلع در ادامه گفت: “پس از گذشت ۱ هفته برای دریافت استعلام اما از سوی دیگر مهلتی که برای انجام کارهای اداری خانوادگی از قبیل “انحصار وراثت”, که از قبل به خانواده وی داده شده بود رو به اتمام بود و این نوکیش مسیحی مجبور شده بود بدون کسب اجازه محل تبعید را ترک و به شهرستان همدان برای انحصار وراثت مراجعه کرده بود اما نکته حائز اهمیت این است که در زمانی که ابراهیم فیروزی درخواست مرخصی داده بود بصورت شفاهی به وی گفته شده بود که فقط با ۶ روز از این مرخصی موافقت خواهد شد و با توجه به اینکه کارهای اداری انحصار وراثت بیش از ۶ روز زمان لازم داشت این نوکیش مسیحی انجام کارهای خود را برای این امر به وکیل واگذار کرده بود و پس از بازگشت این نوکیش مسیحی در روز هفتم به شهرستان سرباز به وی اعلام شد که فایل حضور غیاب وی از کلانتری محل اقامت در شهرستان سرباز به دادسرا منتقل شده و پس از مراجعه به دادسرا به وی اعلام شد که پرونده غیبت وی به تهران منتقل شده است و توضیحات این نوکیش مسیحی را مبنی بر مشکلاتش برای غیبت را قبول نکردند”. 

این منبع مطلع در خاتمه افزود: “پس از مراجعه ابراهیم فیروزی به دادسرای شهرستان رباط کریم و ادای توضیحات برای غیبت نامه ای به دادگاه انقلاب شهرستان سرباز مبنی بر موجه بودن غیبت این نوکیش مسیحی ارسال شد و این نامه بصورت دستی توسط ابراهیم فیروزی به دادگاه شهرستان سرباز تحویل داده شد. اما دادستان شهرستان سرباز از قبول این نامه امتناع کرد و در جواب گفت که باید برای وی از سوی دادگاه انقلاب حکم مجدد صادر شود”. 

حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۹۸, در مصاحبه با این نوکیش مسیحی پیرامون آخرین وضعیت وی در دوران تبعید در شهرستان سرباز را اطلاع رسانی کرده بود. 

در تاریخ ۴ آبان ماه ۱۳۹۸, ابراهیم فیروزی, پس از اتمام دوران محکومیت حبس تعزیری خود و آزادی از بند ۴ سالن ۱۲ زندان رجائی شهر کرج پس از آن در تاریخ ۱۹ آبان ماه سالجاری جهت اجرای حکم ۲ سال تبعید به شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان عازم این شهرستان شده بود. 

این نوکیش مسیحی, به دلیل فعالیت‌های تبلیغی در راستای مسیحیت پس از دو بار احضار از سوی ارگانهای امنیتی، در دی ماه سال ۱۳۸۸ بازداشت و به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.  در بازجویی ها به او گفته بودند اگر اعلام کند مسلمان است، آزاد خواهد شد و در غیر این صورت محاکمه خواهد شد. ابراهیم فیروزی در این پرونده به دلیل گرویدن به مسیحیت و انجام فعالیت‌های تبلیغی به “تبلیغ علیه نظام”و “توهین به مقدسات” متهم شد و پس از ارجاع پرونده به دادگاه این نوکیش مسیحی از اتهام توهین به مقدسات تبرئه شد و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام”، توسط دادگاه انقلاب کرج به ۵ ماه حبس تعزیری و ۵ ماه حبس تعلیقی محکوم شد. با ارجاع  حکم دادگاه بدوی به دادگاه تجدیدنظر و تائید آن این نوکیش مسیحی تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۹۰ از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

ابراهیم فیروزی, پس از آزادی از زندان برای دومین بار از بابت “تلاش برای راه اندازی وبسایت آموزش الهیات مسیحی” در ۱۸ اسفند ماه سال ۱۳۹۱ برای دومین بار بازداشت و راهی زندان اوین شد و پس از ۲ ماه  و طی مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۲, دادگاه انقلاب رباط کریم به ریاست “قاضی بابائی” این نوکیش مسیحی را از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” از طریق برگزاری کلاس‌های مذهبی به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و همچنین ۲ سال تبعید به شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان محکوم کرد که این حکم پس از ارجاع به دادگاه تجدید نظر عینا تائید شد. 

این نوکیش مسیحی در ۲۵ شهریور ۱۳۹۲ برای سومین بار بازداشت و به زندان رجایی شهر منتقل شد و ۴ روز بدون تفهیم اتهام و بطور بلاتکلیف در زندان رجایی شهر نگهداری شد و جهت بازجوئی و تکمیل پرونده از این زندان به بند ۲۴۰ زندان اوین در تهران منتقل شد. بازجویی‌های صورت گرفته از ابراهیم فیروزی در زندان اوین توام با توهین و تفتیش عقاید مذهبی وی برای گرفتن اعتراف اجباری همراه بود. 

با ارجاع پرونده ابراهیم فیروزی به دادگاه انقلاب تهران, در تاریخ ۱۴ فروردین ماه ۱۳۹۴ شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه”، این نوکیش مسیحی را از بابت اتهام “تشکیل گروه به قصد بر هم زدن امنیت کشور” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد. 

در تاریخ ۲۵ دی ماه ۱۳۹۵ جلسه دادرسی بر پرونده ابراهیم فیروزی در مرحله تجدید نظرخواهی, توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران برگزار شد و حکم صادره توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران بر علیه “ابراهیم فیروزی”, عینا به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید. 

سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است. 

از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شده‌اند.

علاوه بر این،‌ چاپ کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی ممنوع شده است و برخی از کلیساها تعطیل شده‌اند و از مراسم کلیسایی به زبان فارسی جلوگیری به عمل آمده است.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به عنوان یکی از پیروان ادیان به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در طی نشستی که در تاریخ در پارلمان بریتانیا برگزار شد وضعیت نوکیشان مسیحی در ایران را بسیار نگران‌کننده خواند. او افزود که این موضوع از «دغدغه‌ها و نگرانی‌های» اوست و در سال‌های آینده او با جدیت به این موضوع خواهد پرداخت.

سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۸۶ میباشد که بر حق افراد بر حق تغییر دین و انجام مناسک مذهبی بدون ترس و تبلیغات مذهبی را برای افراد بدون محدودیت آزاد دانسته است.

همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.

“ابراهیم رئیسی”, رئیس قوه قضائیه, در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۸,  با حضور در جلسه شورای عالی حقوق بشر در جمهوری اسلامی که با حضور “علی شمخانی” و “غلامحسین محسنی اژه ای” دو تن دیگر از اعضای ارشد در قوه قضائیه و شورای عالی امنیتی ملی جمهوری اسلامی برگزار شده بود از حکومت جمهوری اسلامی با عنوان حکومتی یاد کرد که در ریشه و بطن ساختاری برابری کامل با اصول حقوق بشر دارد!

همچنین علی خامنه ای, رهبر جمهوری اسلامی, به دفعات در صحبتهای خود ادعا کرده که در ایران هیچ شهروندی به صرف انتقاد مورد پیگرد قضائی و بازداشت قرار نمی گیرد که اینگونه رفتارهای قهرآمیز حقیقت ماجرا از سرکوب و گسترش فضای امنیتی در ایران را نشان می دهد و گویای این امر است که حاکمان جمهوری اسلامی اساتید بزرگ در سفسطه, مغالطه و تفسیر به رای هستند. 

برچسب هانوکیشان مسیحی در ایراننقض حقوق بشر در ایرانسرکوب مسیحیان در ایرانمسیحیانمسیحیان در ایراننوکیشان مسیحی غیرتثلیثی در ایراننوکیشان مسیحیتنوکیشان مسیحی در جمهوری اسلامیحبس تعزیریمسیحیان جفا دیدهنقض حقوق مسیحیان در ایراندگراندیشان مذهبیصدور حکم حبس تعزیریسرکوب مسیحیان در جمهوری اسلامیسرکوب جامعه مسیحینقض حقوق شهروندی مسیحیان در ایرانمسیحیان فارس زباندگراندیشان مذهبی در ایرانسرکوب نوکیشان مسیحی در ایراننوکیشان مذهبی در ایراننوکیش مسیحی ابراهیم فیروزیمسیحیان کاتولیک در ایرانسرکوب نوکیشان مسیحی در جمهوری اسلامیمسیحیان آشوریحکم تبعیداجرای حکم تبعیدنامه ابراهیم فیروزینوکیشانسرکوب پیروان مسیحیت در ایرانسرکوب دگراندیشان مسیحی در ایرانتبعید ابراهیم فیروزیصدور حکمصدور حکم تبعیدسرکوب مسیحیان ایرانسرکوب شهروندان مسیحیدگراندیشان مدهبیسرکوب مسیحیان تبشیری در ایراننوکیشان مسیحابراهیم فیروزی محکومیت به تبعیدابراهیم فیروزیبازداشت نوکیشان مسیحی در دزفولمسیحیان پروتستاننقض حقوق دگراندیشان مذهبیسرکوب جامعه مسیحی در ایراناجرای حکم تبعید ابراهیم فیروزیسرکوب نوکیشان مذهبیمسیحیان ایرانمسیحیان تبشیریمسیحیان فارس زبان ایرانسرکوب نوکیشان مسیحینوکیشان مسیحی در ایارنسرکوب نوکیشان در ایرانحبس تعزیری زندانیان سیاسیمحمدرضا عموزاداستان سیستان و بلوچستاناعمال فشار بر نوکیشان مسیحی در ایراننوکیشان مسیحیدگراندیشان سیاسی در ایرانسرکوب شهروندان مسیحی در ایراننوکیشان مسیحی ایرانیشعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

اخبار پیشنهاد شده

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading